Arakadaşlar merhaba . Resimdeki parça Benzinli Era ya ait külbütör kapağı. soru işareti olan paçanın pcv den farklı ne görevi var. yada soruyu yanlış sormamak için pcv valfinin bu kısıma etkisi varmı ?
Fren vakum hattı ile ilgili olabilir mi diye düşünmüştüm. Değilmiş. Şimdi baktım. Dediğiniz gibi emme manifoldu ile hava filtresi arasında girişi var.
kırmızı soru işaretinin olduğu hortum havalandırma hortumu. oradan kartere hava girer. pcv'de ise yağ buharı çıkar. sistem şu şekilde;
Cevabınız için teşekkür ederim. resdimdeki hava girişlerine göre araç yüke binince hafif üfleme tarzında çalışıp rölantide emme yapıyor. Bu kısımdan bir miktar yağ atması normal mi ?
Hocam söylediğiniz gibi havalandırma valfini hortumu çektim rölantide birmiktar çalışması için bekledim elimi hortuma tuttuğum zaman içine doğru emiyor ve elimi çektiğimde ve gaz verdiğimde duman buhar atmıyor...egzozdan duman da atmadı çok az hafif attı kesti belli belirsiz yani havalandırma valfi normalmi hocam değerli bilgilerinizi bekliyorum
valfinizi söküp sallayın, içindeki bilya hareket ediyor mu kontrol edin. eğer hareket etmiyorsa içine balata spreyi yada yağ sökücü bir şeyler sıkıp temizleyin.
Abi benim aracımda da (i10 2014 manuel LPG’li) yağ eksiltme var ve her baktığımda külbütör havalandırmada yağ oluyor. Araçta duman atma falan yok. Bu valfin arızalı olduğunu mu gösterir?