özellikle serdar beye 98 accent otomatik şanzıman bugün ilginç bir olay oldu normal d ye takıyorum ve ayağım frende şanzımanda tuhaf sesler gelmeye başladı bozuk metal sesleri gibi vitese geçek geçmiyek gibi yapıyordu freni bırakınca rölantide ilerlerken yine ses geliyor şanzıman dağılacak gibi gaz pedalını bilirsiniz veya bendekimi öyle bilemiyorum pedala basınca önce bir konum var elektirikli dikiş makilerindeki pedal gibi sonra biraz daha basınca gaz teli çekiliyor işte benim sorun bu dikiş makinesinin pedalı gibi olan konum ona basınca ses kesiliyor ama bırakınca şanzıman tekler gibi ses yapıyor sonra stop edip gaz kelebeğinin oraya gaz halatına baktım kontağı açtım çalıştırmadan vitesi 2 ye taktım çırrrrrrr diye sürekli şanzımanda valf sesi geliyor gaz halatının dış kısmını sağa çevirince ses kesiliyor sola çevirince tekrar ses yapmaya başlıyor sanki gaz teli içinde şase yapıyormuş gibi bu ilginç soruna tecrübeli yorumlar bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler...ayrıca gaz veya boğaz kelebeğine şase bağlantısı olmalımı...?
şanzıman yağı komple değişti filitre dahil sorunum 3. vitesten 2 ye düşmüyor 2 den 3 e geçerkende paslanmış somunu söker gibi ses yapıyor... birde merak ettiğim vitese takınca şanzımandan sürekli ses gelirmi rölantide fermuar sesi gibi sürekli geliyor gaza basınca kesiliyor
araç 147000 de ancak benim demek istediğim baskı sesi değil arabayı çalıştırmadan kontağı açıyorum vitesi d ye alıyorum aynı ses geliyor röle sesi gibi cırrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye sürekli geliyor r ye takınca cırrrrrrrr deyip 3 saniye sonra kesiliyor önceleri sadece 1. vitese takınca yapıyordu diğer konumlarda 3 saniye cırrrrr deyip kesiliyordu ancak boğaz kelebeğine boşta olan şase kablosunu bağlayınca ses sürekli gelmeye başladı
yaptım ondan değil belkide normal sestir selenoid valfler ses yaparmı çalışırken yoksa tak der açarlar sonra tak der kapanırlarmı aslında gaz kelebeğinin tam arkasında tek kablolu bir swich var onun fişini çekince ses kesiliyor yada gaza basıp kelebek o swich ten uzaklaşınca yine kesiliyor belkide normaldir ama bilemiyorum
kırmızı ile işaretli olan boğaz kelebeğinin 4 tane vidasından birine bağlı şase kablosu varmıdır bende boşta duran bir şase kablosu vardı tam oraya uyacak şekilde oraya takınca şanzımanda d ye alınca cırrrrr diye ses geliyor gaza basıldığı an kesiliyor merak ettiğim boğaz kelebeğinde 4 tane vidaların birine bağlı şase kablosu varmı teşekkürler...
serdar bey mavi ile işaretledğim yerde bende küçük tek kablolu bir siwic var gazdan ayak çekilince o kabloya şase veriyor gaza basınca şaseyi kesiyor bir tür zil anahtarı gibi sizin araçlardada varmı çok merak ediyorum şanzımana bir komut veriyor ama ne gelen sesi o kabloyla yapıyor ayak gazdan çekilince cırrrr diye röle sesi geliyor gaza az basınca o sivic devreden çıkınca ses kesiliyor ve şanzıman sanki devreye giriyormuş gibi
arkadaşlar arabam hızlanmasında sorun yok 1 2 3 4 diye çok güzel hızlanıyor 4 ten 3 yavaşladığımda vitesi düşürüyor ancak 3 ten 2 ye düşürmekte direniyor ancak hızım 10 km hıza düşünce gaza abanırsam düşürüyor tam duruncada 1 e düşürmesinde sorun yok en önemli sorun yavaşlayınca 3 ile devam etmeye çalışması 10 km hıza düşmediği sürece 10 km hıza düştüğü zamanda kendisi düşürmüyor zaten gaza abanırsam hafif bir vuruntuyla 2 ye düşürüyor lütfen yardım edin...
sizden ricam sadece şunu belirtirseniz yeterli sorunu bulmaya çalışırım otomatik şanzımanlar accentler örneğin vites düşürme işlemi nasıl gerçekleşmektedir hıza bağlımı gaza basmaya bağlımı örneğin yavaşladığında viteslrin sırayla düşmesini sağlayan bir sensör varmı türbin hız sensörü gibi veya bu hız zamanların bir ayarı falan
resimde genelde rölanti vidasının olduğu mavi ile işaretli olan yere takılı tek kablolu bir siwiç var ne olduğunu bilen varmı otomatik şanzımanlı 98 accent...