Herkese merhaba, 2006 model 1.5 CRDI VGT Getzim var birkaç ay içerisinde satıp otomatik dizel araç almayı düşünüyorum. Düşündüğüm araçları aşağıda listeledim. Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. Olmazsa olmaz şartlarım otomatik ve dizel olması, fiyat olarak da 50 bine kadar çıkabilirim. c segmenti olması da önemli. Öncelikli olarak aklımda Citroen c4 var. Öncelikli olarak kendi araştırmalarımı paylaşayım. C4 için duyduğum tek olumsuz yorum MCP şanzımanın sarsıntılı vites geçişlerine sahip olduğu ve çoğu kişi de alışınca sıkıntı kalmaz şeklinde yorum yapmış, bunun haricinde kullananlar çok memnun. Megane ı tip olarak sevmiyorum ama çift kavramalı EDC şanzımanı çok metedilmiş. i30un avantajı full otomatik olup sorunsuz şanzımanının olması, dezavantajı ise çok yakması. Auris ile ilgili de MMT şanzımanın çok berbat olduğu ve bazılarında yağ yakma problemlerinin olduğunu duydum. Uzun lafın kısası Son kasa c4'e fena halde kanım kaynadı. 1- Citroen C4 1.6 e-HDi Confort MCP (2011-2013) 2-Renault Megane III 1.5 DCI EDC (2011-2013) 3- Hyundai i30 1.6 CRDI OTM (2012-2013) 4-Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra MMT (2011-2012) Son olarak da beni bu fiyat aralığında otomatikten vazgeçirebilecek olan tek araç Opel Astra J 1.3 CDTI belki golf 6 TDI da olabilir. Yorumlarınızı bekliyorum.
Hatasız sorunsuz masrafsız istiyorsanız Tam otomatik Tork konvektörlü otomatik şanzımandan şaşmayın derim.
saydığınız arabalar içinde açık ara en fazla yakacak olan i30 dur ama diğer araçlara göre çok çok hesaplasak 2 litre fark eder buda 10.000 km de 740 tl fark eder. bence korku ile aman sarsacakmı aman mekanik takılacakmı beyin sulanacakmı demektense kütür kütür binerim tork konvertörlü aşırı otomatik şanzımana
ayrıca dayımda pug 508 var 2012 yada 13 otomatiği takılıyor sürekli servis çözemedi tam olarak sorunu. kenara çekiyor uzun yolculuklarda mecbur mola veriyor.
Ben olsam sağlam şanzıman alır keyfime bakarım. 2 lt az yakacak diye citroen/pejo nun baskı balata, volan fiyatlarını araştırmak zorunda kalmam. Şanzıman dışında da araştırma yapın genel anlamda sorunsuzluk, bakım giderleri, servis yoğunluğu vb.
kardeşimde 98 accent bende 2006 getz ikiside tam otomatik ikisininde şanzımanına filtre ve yağ değişimi dışında anahtar değmedi
i30 Al kafan rahat bit 2lt fazla yakıt al yani buda düz hesap arkadaşımızda dediği gibi 10.000 km 740 TL 10.000 km 740 vermek var arızadan tek celsede vermek var Citroen reno hikaye auris olabilir bildiğim kadarıyla Beygir ve torkta yetersiz kalıyor onlarda..
yerinizde olsam 1 ve 2 ye hiç bulaşmam. Fransız arabalarından illalah eden bir çok tandığım var. Şanzumanları sorunlu.. Citroen beyin arızası verince dikiş tutmuyor.bilginize.. toyota auris ve i30 a bakınca hangisi size rahat kullanım ve konfor sağlıyorsa ondan alın derim. ama i30 tavsiye ederim.
Bende bu aralar i30 bakıyorum ancak i30 un dizelini 50000 liraya zor bulursun. Benzinlisini alabilirsin ancak. C4 ün o kasasını kullanmadım alt kasasını kullandım ancak sana c4 tavsiye etmem. Diğer araçlar hakkında bilgim yok.
Kardeş,Bende olsam diğer arkadaşlar gibi İ30 alırım.Kafam rahat olur.Belki size alakasız gelebilir ama 7 yıldır Admire 1.6 otomatik benzinli arac kullanıyorum.Bulunduğum şehir Zonguldak.Yani viraj ve rampa cenneti.Devamlı otomatik şanzıman vites düşürür artırır.Allah a şükür bu zamana kadar hiç sorun çıkartmadı.Varsın fazla yaksın diye lpg de taktırmadım. Tabi son karar sizin.Şimdiden her ne marka ve model alacaksanız Hayırlı olmasını diliyorum..
az yakar çok kaçar geniş güzel C segmenti fransız fakat zart diye problem çıkarabilir buna hazırım derseniz DSG li dizel reno fluence öneririm ancak i30 a fazla yakar demek öyle bir otomobile büyük haksızlıktır dolayısıyla gönlüm her zaman i30 CRDİ otomatikten yanadır. fluence ön arka görüş mesafesi ve donanım olarak pekçok konuda i30 un çok gerisinde bagajı geniş sedan birde renonun büyük ama seri hızlanan bir otomobili, fransız otomobillerinin hepsi benim gözümde aynı.... sürüşe adapte olma zorluğu, problem çıkarabilme ve dayanıklılık bakımından hyundainin benzer segmentlerinin gerisinde kalan otomobillerdir belkide hyundai sevdiğim için öyle geliyor bana, işyerine clio sembol getirdiler kar yağıyor biz esp yi nasıl kapatacağımızı henüz bulamadık. Clio yu kullanan arkadaş abs nin biraz gecikmeli tepki verdiğini söyledi, elektronikler mevzusuna girmişken; malesef doğuş grubu vw araçları diğer pekçok markadan çok daha üstün esp olsun abs olsun ancak onlarında mekanik açıdan otomatikleri problemli
ama verdiğiniz liste dışında Leon , Toledo , Golf ve Rapid Alınabilir Hepside DSG'li 1.6 TDI ve İ30'a göre daha az yakar kesinlikle
50 bine dsgli ve otomatik sadece polo alınıyor. Poloyu da istemiyorum. Seat Leonun yeni kasası da denk gelmiyor. Aslında ben de Fransız araçlarına hep önyargılı bakıyordum. Fakat çevremde sürekli görür oldum ve son kasa c4ten şikayet eden pek kimse yok. i30 o fiyatlara otomatik dizel denk gelirse (sahibinden de birkaç tane buldum) onları da inceliycem. Çok acelem yok o yüzden önyargımı bi kenara bırakıp iyice araştırıp almak istiyorum. Daha önce son kasa c4 dizel otomatik kullanan var mı?
Ben kullandım bir kaç kez çekiş olarak fena değil düz vitesi ama otomatiğini test etmiştim hiç beğenmedim arkadaşımda var onunda yakıt tüketimi inanın bir fransıza yakışmayacak düzeyde i30a yakındır. 2 kere servise gitti c4 birined yolda giderken stop etmiş araba kendi kendine şehirdışında, çekiciyle arabayı çektiler servise sözde yazılım atmışlar düzelmiş. İkinciside yakıt filtresinde birkaç kez su olduğuna dair uyarı verdi çözemediler sorunu buradaki serviste servisten de hiç memnun değildi arkadaşım.
Bu mesajına cevap olarak şahsi görüşüm şu yöndedir. Dizel araba istiyorsan tork olacak ve torku tork yapan etmenlerden otomatik şanzımanlı bir araba için vites geçişleri en önemli etmen olabilir. Bu yüzden senin okuduğun yorumlara bakılırsa kardeşim C4 almaman gerekir. Kişisel önerim çiçek gibi bir i30 veya gücünün yetebileceği bir Golf.
i30 tasarım olarak çok hoş sağlamlığını kanıtlamış crdi motor ve sorunsuz otomatik şanzımana sahipken başka bir modele bakmazdım ben olsam.