Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Otomatik Araçta 1nci Vitesten 2nci Vitese Geçerken Vuruntu

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda jette tarafından 28 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2006 Model elantra araba soğukken 1.den 2 ye geçeceği zaman hafif bir ileri itme olur gibi gibi sallıyor. Diğer viteslerde bu sorun yok. 3 -5 km gittikten sonra araç ısınınca bu vuruntu git gide azalıyor .

Bu durumun sebebi nedir acaba ? Çözümü varmıdır. Aracın şanzıman yağı daha önce ne zaman değişti bilmiyorum. aks keçesinden hafif yağ kaçağı vardı bende bu araçla uyumlu yağ aldım enoes sp biraz ilave yaptım eksik vardı.
    Ama yağ eklemeden öncede bu problem vardı aldığımdan beridir var yani.

2. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    hocam servise git 300 tl civari yağını filtresini değiştir şanzımanın bide calibrasyon ayarı yaptır. belki işe yarar.

3. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    300 den fazla tutar gibi sanki bu işlemler . Sadece yağı tutar 200 lira

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bulunduğunuz şehir soğuk ve şanzuman yağı koyu yada katılaştığı zaman vites geçişleri sıkıntılı olabilir araç tam anlamı ile ısındığı zaman kontrol edin derim.

emrex bunu beğendi.
  5. jette

jette Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Hakan KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    tam ısındığında bu sorun minumuma iniyor zaten . ama yazın normal sıcaklıkta ilk çalıştığındada oluyor sadece araç tam ısındığında ortalama 10 dk kullanımdan sonra düzelme seviyesine geliyor bu sarsıntı

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Özellikle kışın otomatik araç sahibi arkadaşlar sadece bir kaç dakika aracı çalıştırın sonra aracı d konumuna alın ama yürümeden bir dakika bekleyin sonra yola devam anında farkı görürsünüz soğuk havada aracı birden d konuma alıp yürümeyin araç çok yüksek devirde vites değiştirir buda şanzumanı yorar.

7. Rmzng

Rmzng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ramazan güçlü
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    merhaba arkadaşlar daha önce 1997 elantram vardı 1 ay oldu 2005 otomatik vites elantra aldım otomatik şanzımanı serviste kontrol ettirdim,sorunsuz dediler.Ancak soğukken aynı vites geçişinde itme oluyor ayrıca ısınsa da yüksek devirde vites yükseltiyor. hafif rampalarda bile geri kaydırıyor daha önce toyota corolla otomatik kullanmıştım ve onda kaydırma olmuyordu arkadaşımın 2005 elantrasında da bunlar olmuyordu hyundai erk plaza ile görüştüm bana şanzıman çeşitleri farklı bu araçtaki şanzıman hem geç vites geçer hemde kaydırma yapar diyorlar nedir işin aslı bilen varmı yani aynı model araçlarda farklı şanzıman olayı doğrumudur.

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    2004 elantra kullandım 2 yıl, 2 aydır da 2009 corolla otomatik kullanıyorum. Elantra nın kmsi nedir? Servisin demesine bakmayın yağını ve yağ filtresini değiştirin geçişler çok fark ediyor. Geri kaydırma rampaya bağlı olarak elantrada da var corollada da aynı (hafif rampada bile yavaşça kaydırır, normaldir çünkü torku düşük motorun arabayı rampada tutmaya yetmiyor). Ilk iş yağ değişimi ama uygun yağ ile değişim(sanayide rastgele yağ verirler siz doğrusunu alın, forumda bolca konusu var).

jette bunu beğendi.
  9. Rmzng

Rmzng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ramazan güçlü
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eyvallah köksal hocam teşekkür ederim araştırıyorum forumda da bu şanzıman konusuna takıldım aynı model araçlarda 2 ayrı şanzıman olduğunu söylerler 2 ayri servise sordum hiç denk geldiniz mi? Ayrıca aracım 150.000 de şanzıman yağı fitre si falan 4.000 km önce serviste değişti sanırım dedikleri gibi şanziman farklı maalesef değiştirmek zorunda kalacağım üzülüyorum ama 45 kuruş gaz yakıyor benzin 16 litre gösteriyor

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim elantram yollarda kar varken kısa mesafe lpgde 13 lt yakıyordu(yol bilgisayarı 11,5-12 lt gösteriyor,bendekien fazla yakma şekli), kullanım da emekli dedeler gibi değil, yol durumuna göre akıcı hızlanma şeklinde. 16 lt çok çok uçuk.

Aynı araçta 2 farklı şanzımanı ilk kez duydum, bilgim yok açıkçası ama pek olası gelmiyor(fabrikada en ufak ledin hesabı yapılırken operasyonel olarak birtakım zorluklar olacaktır). @MSC bi fikrin var mı? Servislerde bile elantrayı yeterince bilen adam bulmak zor.

Bu Sayfayı Paylaş