Arakadaşlar bu gün bir parça boyalı diye 3 yıl önce aldığım arabamı satmak istedim alan kişi de expertize soktu şok oldum 5 parça boyalı sol ön kapı değişmiş çıktı tabi bu buaradaki expertizin cevabı aracım era sağ taraf boya kalınlığı 100-120 arası sol taraf 150-200 arası sol ön kapı menteşe civatasının başı küflü diye kapı değişmiş dedi onun için 750 tl ucuza gitti araba bu işlerin geçek bir ölçüsü varmıdır moralim sıfıra indi bugün şimdiden teşekkürler
O zmn sizde alirken ekspertizssiz almicaksiniz ben 4 arac aldim hepsini ekspertizle aldim aldigim raporla sattim. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi boya olarak alırken gözle kontrol oolduysa yanılmış olabilir tamirciniz neticede göz mikron olarak kalınlığı ölçemiyor. Fakat en son gittiğiniz expertiz kapı cıvatası küflü diye bu kapı değişmiş ibaresini yapıştırması biraz tuhaf, belki kapı zamanla sarktı ayar yapıldı civatanın boyası attı zamanla küflendi, daha sağlıklı güvenilir yerlere gitmekte yarar var. Ben olsam eminsem aracımda değişen olmadığını 750 tl düşürmezdim.
Yılmaz bey, çoğu ekspertiz araçtaki boya kalınlığının ne olması gerektiğini bilmez. sorduğunuzda birşeyler gevelerler ama emin değillerdir. çeşitli forumlarda da birsürü çelişkili bilgi yazar. ben bunu otomotiv sanayiinde çalışan mühendis arkadaşlarıma sordum, en ideal olanı aracın her yerine eşit kalınlıkta boya atılmasıymış, markadan markaya ve değişik boya türlerine göre kalınlık değişirmiş, 70-200 micron arası bir değer çıkabilirmiş. hatta bir üretim hattından diğerine de değişirmiş. ekspertizler de aslında sadece aradaki farklara bakıyor, sizin dediğiniz gibi aracın boyalı 10 parçası varsa ve bunların 7 tanesi farklı 3 tanesi farklıysa, kalın olanlar boyanmış diyor. hatta diğerlerine göre çok ince boya varsa da değişmiş diyor. sizin araç örneğinde de aynısı olmuş. yani ben eksperlerin bu işi kendi yorumlarına göre yaptıklarını söylüyorum, piyasadaki araçlar da ekspertizlere göre alındığından aracın fiyatını da belirleyen bu oluyor.
Bende boya ölçer var(1 mikron hassasiyetinde, çoğu yer 10 mikron hassasiyette kullanır), 80-160 arası genelde orjinal çeşitli araçlarda ölçümlerim. 180-200 mikronlar boyalı kabul edilebilir ama kapı ayar vidasında oynama olup da 200 mikronlu parçaya değişmiş demek fazla olmuş çünkü kapısı değişmiş bir civic ölçtüm orjinal kapı 120 gelirken serviste değişen kapı 80 mikron çıktı. Değişen dedikleri değişmemiş olabilir, değişmişse boyacı 2 kat boya atmıştır ama bu zamanda kim niye 2 kat boyasın ki? Canınızı hiç sıkmayın, ucuz vermişsiniz sadece sorunlu değil aracınız bence.
Merhaba , Bende de boya ölçer var. çok gelişmiş birşey değil ucuzlardan servise gidince galerideki sıfır hyundai elantranın boya kalınlığını ölçtüm 8-9 çıktı aynı cihazla benim getzi ölçtüm 9-10 arasında çıktı sanırınm elantranın kapısı değişik Şaka bir tarafa 9 ile 20 arası mikron değerleri markadan markaya değişmekle birlikte orjinal kabul ediliyor.Tabi bu değerler cihaz kalibrasyonu yapılmamış alette farklılık gösterebilir. Ayrıca sırf kapının civatasına bakıpta değişmiş diyen ustayıda alkışlamak lazım.ayar yapmak için sökülmüş olacağını düşünemedi demek.
Aracımı sıfır alırken satış yetkilisine nakliye esnasında hasar görüp serviste parçası boyanmış araba almak istemediğimi söyledim ve parayı vermeden önce servisten boya ölçer cihazı alıp bana verecekleri aracın başına gittik. Her yerini ölçtük, 110-120 mikron arası çıktı. İkinci el alırken de her iki arka kapı eşiğini el ve gözle kontrol edip işlem görmediğinden emin olduktan sonra oralardaki boya kalınlığını ölçersiniz. Her ikisi de aynı çıkarsa bu boya kalınlığını referans alabilirsiniz. İkinci el satarken, aracınızı alacak olan vatandaş ölçüm yapıp, size bilginiz dışında olan parçaların boyalı olduğunu söylerse boya ölçeri alıp bir de kendiniz ölçün. Boya ölçerin yüzeyi ile ölçtüğünüz parçanın yüzeyi tamamen öpüşmezse hatalı sonuç verir çünkü. Kasten yamuk tutarlar bazı parçalarda. Siz bile farkında olmadan hafif yamuk tutuyor olabilirsiniz. boyalı sonuç veren parçayı 2-3 defa ölçün. 110 mikronluk boya bu gibi durumlarda 150-160 verebilir ama 150-160 lık parça asla 110 vermez. Doğru veya yanlış, benim taktiklerim bunlar.
Yav arkadaş ben bu işi anlamıyorum. SIFIR FABRİKASYON ARAÇ SATIŞI hariç.... KAPI boyalı, Fiyatı düş, Tampon boyanmış fiyat düş. KAPI BAGAJ değişmiş fiyatı düş. SAÇMA SAMBALAK işler. Aldın aracı, kazasız boyasız, verdin 28000 Yola çıktın geldi biri gömdü, YAN ön arka kapı çamurluk EZİLDİ. Dikkat EZİLDİ. Direkler şase sağlam, iskelet KALEM gibi. Napalım şimdi, ORİJİNALLİĞİ bozulmasın diye VURUK mu gezelim. ? Değişecek kardeşim. YA Onarılacak, YA değişecek. ve BOYANACAK. Takılmayın bu işlere, SATMAYIN, Expertizini yiyeyim. Açık açık söylüyorum. ARACIMDA BAGAJDA kapıda çamurlukta boyalı. Ön sağ çamurluk değişti. Almazsa da almasın. Başka KAZASIZ HASARSIZ araç baksın alacak kişi. Aracın Kaportasından ziyade ŞASE DİREKLER ve TAKLA olmaması Asıl önemli olan. Yoksa KAPI baca boyanır da değişirde. Eskiden araç alınırken KOMPLE boyanmış tüm çürükleri temizlenmiş araç ısrarla aranırdı. Çünkü bir kaportaya girdimi 1.5 2 ay araç çıkamazdı. Bir aracın motoru 1 - 2 günde KOMPLE yapılır ama kaporta öyle değil. Araç alırken Ağır kusur, Motor, YÜRÜR aksam , İç aksam Temizliğinde büyük sorun yoksa alınırda binilirde, FARK ta vermem, FARKLI da satmam. Ne ise o.... Takılmayın...
ogün beye kesinlikle katılıyorum orjine uğruna fazladan para verdim şimdi aracı boyatamıyorumda oynatamıyorum da. bi daha değişmiş boyanmış alacam. hem bi kaç bin lira cebimde kalacak hem çizildi mi çizilecek mi diye düşünüp durmaycam.. !
arabasını kazadan sonra en dandik malzemelerle toplayanları ne yapacağız? adam görünen arızaları giderip görünmeyenlere hiç dokunmuyor. tabi ki hepsi değil ama boyalı aracın kazalı araç olma ihtimali var, kazalı araçsa bazen insanı çok üzüyor. örnek; adam yan sanayi far takıyor, sana satıyor, 1 sene sonra içine su alıyor, sana bir far parası masraf açıyor. internette görüyoruz, adam 4-5 yaşındaki arabayı "keyfekeder" komple boyatıyor. nasıl bir keder oluşmuşsa!? eskiden boyalı araç iyiydi ama şimdiki araçlar çürümüyor ki, 94 model exceller bile kaportası sapasağlam, ama bence bir adam araba alırken, kesinlikle boyasız olsun diyorsa çok büyük hata yapıyor, gerçekten bazı boyalar sadece boya oluyor, işte önemli olan boyalı parçayı bulmak değil boyaya göre yorum yapabilmek.
aracınızda boya var diye fiyat kırmaya çalışıyorlarsa açıksaı ben satmıyorum satmadımda getzimde boya olmayan sadece tavan,kaput ve bagaj kapağı vardı, boya var diyene size satılık aracım yok dedim gonderidmki 2006 modeldi 28.750 ilanım vardı 3 ay sonra biri çıktı aldı gitti ne ben zarar ettim nede o çünkü arabam temizdi boya değişen büyük kaza olmadığı sürece muhim değil olmamalı , zaten sorun edenle ticaret yapmıyorum
ben olsam satmazdım sanki boyalı araç daha fazla yakıcak çekmiycek gitmiycek saçma ama git sor kaça satarsın diye senden aldığı paranın 500 lira üstüne satar sevmiyorum söyle insanları neymiş boyalıymış bu senin için daha iyi çiziksiz tertemiz yüzey bana göre aldığım araçta döşemesinde deforme olmıycak şase ve podyalarda altında oynama olmadıktan sonra motoruda iyiyse alırım yok kapı bagaj boyanmış umrumda olmaz
Ben arabamı satarken izleyeceğim yol bellidir, üzerindeki hatalarına rağmen kendim belirlediğim fiyata arabamı satamazsam iyi veya kötü alıcı diye dinlemem, temiz araba iyi birisine gitsin diye hiç uğraşamam, giderim servise yenisiyle takas satışı yada galeriye veririm ucuza gider, varsın gitsin, arabamın değerini satarken düşük tutmasınlar yeterki Bazı arabalar haksız yere resmen hurda muamelesi görüyor, O zaman kaza falan olunca biz değişen parçaları atmayalım, satarken değişen parçayı söküp hasar görmüş olan eski parçayı takarız aynen arabanın üzerine orjinallikte bozulmaz o şekliyle ederi neyse o şekilde satalım arabayı alan kişide değiştirsin hasarlı parçaları birde boyatsın boşuna masraf etsin sırf kendi onuru için, madem ki değer kaybı arabanın üzerine yeni taktırdığımız parçaların fiyatını bile aşıyor? mesela kapı değişti 700 liraya bunun 700 lira değer kaybı oluyorsa satarken takalım yamuk kapı sacını sağlam kapı sacınıda ihtiyacı olan birisine hediye olarak ücretsiz veririz hiç olmazsa bir sevap işleriz . Bakın ne kadar iyi niyetli satıcı derler arabayı yaptırmamış bile hemde dürüst adam derler
Verdiğiniz cevaplar için hepinizede teşekkür ederim, insan tecrübeye böyle böyle sahip oluyor ben aracı alırken sakaryadan aldım hyundai servisinde expertiz yaptırdım bir parça haricinde orjinal denildi benim hatam da tecrübesizlik işte rapor vermediler bende istemedim. Aracımı satarkende bir parça hariç orjinal araç diyerek fiyat istedik, alan vatandaşla da ona göre pazarlık yaptık ama buradaki expertiz de şok oldum acayip moralim bozuldu orjinal diye aldığım aracın yarısı boyalı çıktı aslında kafam yeni yeni oturmaya başladı şimdi olsa vermezdim o fiyata cihaza göre konuşan bir adama güvenip fiyat kırdık sağlık olsun bu bana ve bu yazıları okuyan tüm arkadaşlara ders olur inşallah
keşke rapor belgesini alsaymışsınız. geçmiş olsun. Ücret meselesini şunun için sordum; bende daha evvel satın alacağım bir aracı servise baktırmıştım. Ben ücret ödememiştim. Rapor belgesi veriyor musunuz? diye sorduğumda şu cevabı vermişlerdi " Eğer rapor isterseniz ücret almak zorundayız çünkü belge verince yasal sorumluluğumuz oluyor".
Ben gecen sene 207'yi satarken almak isteyenler serviste ekspertiz yaptircaz dediler tamam dedim. Gittik 600 lira ekspertiz ücreti var ve rapor vermiyoruz dediler. Arkadaşlar vazgeçti serviste ekspertize sokmaktan benim anlattıklarım ve sanayideki ustanın inceleyip sözlü bilgi vermesi üzerine aldılar arabayı. Ben ustadan daha çok şey saymıştım aslında ustaya bile gerek yoktu