Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Opet İstasyonunda Alınan Mazot Sulu Çıktı.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda frekans76 tarafından 9 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. frekans76

frekans76 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar başımdan geçen üzücü durumu hem sizlerle paylaşmak,hem de bu konuda bilinçlendirmek için yazıyorum.

Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.Tuna yetkililerine ve çalışanlarına buradan ayrıca teşekkür ederim.

Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki<adklik id="adklik16">kısa</adklik>bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var uyarısı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    1 ay önçe benimaraba tekledi biraz giti sonra istop eti çektirdim servise su çıkmıs mazotda temizlediler falan bende artık almıyorum ordan 1 aydır sorunyok kulanıyorum..

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bende sulu mazot olayını bp de çok yaşadım...Şu an sürekli total kullanıyorum sorunda yaşamadım yaşayanıda duymadım.Total en iyisi bence

5. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birşey soracam normalde su mazottan hafif olduğu için depodaki mazotun bitmesine yakın sorun çıkarması gerekmez miydi?

sadece yanlış mı biliyorum diye merak ettim alt niyet aramazsanız sevinirim.

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    asıl konu bu, bu sayfadaki fotolar yardımcı olur belki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=22156&amp;PN=2

7. AlperC

AlperC Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaşım cidden geçmiş olsun. sanırım su değilde başka bir katkı atmışlar. umarım yakın zamanda zararını tazmin edebilirsin...

8. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Donanımhaberden tutun da heryerde var bu konu,metin bile aynı değişiklik yok. Hakikatten siz rakip petrol istasyonu firmalarındanmısınız ? Nedir amaçladığınız???

9. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  10. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Canı yanmıştır arkadaşın belki Mustafa. Haklı bende olsam bende yazarım aynı yazıyı her yere...

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    verdiğim linkteki fotolara bakmadınız galiba, opetin kendi şişesindeki mazota bakın sonra yorum yapın bence

12. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hakkını aramak yasal bir gereklilik tabiki herkes arayabilir Turgay Bey ancak hiç alakası olmayan yerde ve zamanda bile aynı metni kullanarak bu konu açılmış. Gerekli gereksiz dediğim de, verdiğim linkle alakalı... Linkteki konu 1.6 FSİ Passat kullanıcılarının olduğu bölüm ve bu kullanıcıların en fazla LPG yakıt tipi alternatifleri var. Dizel teknolojisi-mazot kalitesi gibi konuların bahsi bile geçmeyen yerde arkadaş sağolsun mesajını yine paylaşmış ama muhatap bulamamış.

13. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Resimlere baktım insanın başına gelebilir bunda birşey yok. Ülkemizdeki yakıt kalitesini herkes biliyor. Hepimiz tedirgin oluyoruz. Ancak sizde bir önceki mesajımı okuyun bence.

14. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    evet alakası olmadığına katılıyorum, ama damdan düşenin halinden anca damdan düşen anlar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sizce öyle olabilir ancak forumlarınn makul bir yerine (yakıt vy teknik sorunlar bölümleri gb) açılıp dikkat çekilebilir. Alakalı alakasız yerlere açılması bana anlamsız geliyor. Herşeyin bir yeri vardır,hepimiz biliyoruz.

Not: Opet kullanmıyorum- Akaryakıt sektöründe de değilim. Yanlış anlaşılmasın !!!

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    En dogrusunuda yapıyor.
    Hakkının yenildigini düşüğnüyor ve cevap alamıyorsa konuyu ilgili tüm yerlere tasıması dogru olan bir sey.

17. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aynı görüşteyim ve arkadaşı %100 haklı buluyorum

18. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tekrar geçmiş olsun valla biz normalde ya podan yada bpden ama genelliklede podan alırız şuana kadar hiç sorun yaşamadık mazottdan..yalnız bir kamyoncu tanıdık söledi bu şehirler arası yollarda işte mazot şok fiyat2.50 tl falan yazıyorlarya abi nasıl onlar dedim gülüm sakın koyma o mazotu raca biz kamyona koyduk zor kurtardık arabayı sen en iyisi bildiğin petrolden al dedi..yani ucuz etin tridi olmuyormuş :)) ama biz yeri geldi tüplü arab kullandık poda gazda çok kere hava bastı ben o yüzden gazı pek önermiyorum...bide dikkat ettim 2009 2010 çıkışlı rabalara hep opet kartı yani opet mazotunu öneriyolar eğer firma bukadar ilgisiz ise niye araba firmaları 0 araca opet mazotu koysun veya koydursun..bence o opet yetkilisinn ilgisizliği yoksa cillop gibi mazot satanalrda var hepsi aynı değil opetin....

Bu Sayfayı Paylaş