Arkadaşlar herkese iyi günler, 2004 otomatik elantra aracımdan bir süredir rölantide kaputtan vurma sesi geliyordu ayarını yaptırdım geçmedi daha sonra sesi hafif hızlarda da yapmaya başladı. Ben motor kulaklarından diye düşünüyorum ama gittiğim bir usta piston şamarlamasından kaynaklı olabileceğini söyledi. Kaput kontrol ettiğimde her iki taraftan da geliyor, dışarsan bastırdığımda kesiliyor. Daha önce başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi acaba? Video linkini bırakıyorum; https://youtube.com/shorts/rDja7VEROm0?si=k-yG9uAfw6dg2xnk
Kaputun menteşelerinde ve kilit mekanizmasında bir boşluktan da bu titreşim ve ses olabilir mi ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar kontrol edemedim o kadarını, sadece kaput ayarını kendim her şekilde denedim ayarladım iki taraftan da ses azalmadı. Araçta zaten rölantide fazlasıyla vibrasyon var kapılar+ direksiyon normal dışı titriyor o yüzden motor takozlarından olduğunu düşündüm. Ama önceliğim kaput titremesi ve motor takozuyla aralarında bağ var mı onu öğrenmem gerek.
Kaputun altında plastik ayar ayakları var onları bir kontrol edin, eğer motor kulagindaysa sorun aklınızda olsun kesinlikle orjinal Hyundai Mobis parca olmali yan sanayiler motor kulaklarında verimli olmuyor
Ayar topaçlarını kilitleri kontrol ettirdim aracın kaputu normal açılıp kapanıyor ondan yana problem yok şöyle söyleyeyim motor soğuk çalıştırdım 15-20 dk vuruntu yok motor ısındıkça bu vuruntuyu yapmaya başlıyor ve bu sadece rölantideydi şimdi düşük hızlarda da yapmaya başladı. Motor kulağının içerde titreşim vs biliyorum ama kaputu böyle oynatacak derecede sorun çıkardığına hiç şahit olmadım. Acaba piston şamarlaması denen olay varsa bunu yapar mı? Motoru bu kadar sarsabilir mi garip ve ilginç.
Başına gelen arkadaşlar olursa diye yazıyorum, Aracı ustama götürdüm tüm kulaklar kontrol edildi hepsi sağlam. Ayar topaçlarını baya kaldırdı kilit mekanizmasını-kaput ucunu daha iyi otursun diye bantladı ses biraz azaldı ama geçmedi durumun motorla değil kaporta-kaputla alakalı olduğunu söyledi. Kaportacıdan sonra yine güncellerim.
Yazmıştım kaputun iyi ayar yapılmasını başta. Düzeltirsin inşaallah. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi