sa arkadaşlar aracımın muayene sonuç raporunda uzun sol far ışık şiddeti 30,3 sağ için 9,5 kırılma ise sol -1,5 sağ ise-6,5 kısa sol far ışık şiddeti 0,5 sağ ise 0,6 kırılma sol için -4,0 sağ için ise- 3,9 diyo raporda ise kısa hüzmeli far ile uzun hüzmeli farın ayarlarının düşük olduğu söyleniyor şimdi acaba sağ damı sıkıntı var soldamı anlamadım gitti ayarın düşük olması ışık şiddetnden mi kaylanıyor?
Furkan kardeşime aynen katılıyorum. Tüv e göre mükemmel far ayarı yoktur gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR Sent from my iPhone using Tapatalk
dışarda far ayarı yapan bir yerde kontrol ettirebilirsiniz. Tüv aşağı yukarı her araç için fara hafif kusur yazıyor
Far ayarı sıkıntılı bir konu, aracımda uzun süre far ayarı tutmamıştı, en son hyundai serviste ayar yaptırdım, kasım ayında Tüv de muayenede kısa huzmeli far: ayarı çok yüksek çıktı ancak, hafif kusur olarak çıktığı için, önemli değil, servis ayarında da bu sonuç çıkıyorsa, far ayarı ile uğraşmaya gerek yok, tabi ki sürüş güvenliği olduğu müddetçe.
aracı ilk aldığımd 2012 de geceleri yol parlak ama belli bir msafeyi aydınlatıyor tertemiz az ilerisi ise doğrudan karanlık idi. Yani önüme aniden birşey çıksa küt diye durmam zor olurdu... Ben de servise söylediğimde kimsenin gözünü almasın ama hafif de etrafa ışık versin ki bende kim var kim yok göreyim demiştim. Sağolsun servis ayarlamıştı... İlk muayenede hafif kusur olarak yazıldı... ama kolay kolay selektör yemiyorum... Hatta uzun yolculukta UZUN FAR kullanmaya bile gerek duymuyorum. Farlar ne önde ne ileride... Arkaya binenler olduğunda ise 0-1-2-3 kademesinden ayar çekiyorum...