Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motordan duman çıkıyo

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda arslanamca tarafından 4 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    selam arkadaşlar .. sorunumu kısaca anlatmak gerekirse: aracı çalıştırdım 1 veya 2 km gitmeden bir ışıkta beklerken motor kaputu içinden duman çıktığı fark ettim. arabada çocuklar olduğundan ve eve yakın olduğundan (yaklaşık 1 km.) eve gittim. hararette bir sıkıntı yoktu 90 da duruyor. motor kaputunu kaldırınca motorun köşeden hafif yağlanma ve buna bağlı bir duman olduğunu fark ettim. pazartesiye kadar beklemek zorundayız zira sanayi şu an kapalı.. triger kopsa araba istop eder diye düşünüyorum hararet yapsa su kaynatır hararet yükselir anlamadım valla.varmı yorumu olan

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motorda sıcak olan biyere yağ damlamış.

3. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    abi muhtemelen külbütör kapak contanızdan yağ sızmış egzoz manifoldunun üstüne ve o da sıcaktan dolayı duman çıkarmış koku da varmıydı peki yanık yağ kokusu eğer o contadansa 40 milyona falan halledilir korkulacak bişey değil

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    üst kapak contasından gelen yağ buji kısmına ordanda manifolta gelmiştir yanıncada beyaz duman atmıştır üst kapak contasını değiştir motoru yıkat yıkatmassan eski yağlar tekrar yanabilir duman çıkarır
    Contayı geçende bi arkadaşa 15TL ye almıştım

5. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ben hallettim amortisörleri değiştirirken, para bile almadılar, bi spreyle temizlemisler conta almıstım orjinal ucuz ztn onu degistirdiler üst kapak contası diye geciyor internetten almıstım.

6. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    oh be valla içimesu serptiniz .. ya alalı iki gün oldu zaten bi de motorla uğraşmayalım.. evet getzgo yağ kokusuda vardı.. bende düşündüm yağdır diye ama aklıma hep ilk kötü şeyler gelir.. neyse yarın bi ustaya gidelim bakalım ne diyecek.. yorumlarınız için teşekkürler

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçmiş olsun abi motoru temizletmeyi de unutma sonra aynı sıkıntıyla uğraşmazsın inşaallah...

8. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Aracı aldıgim arkadaşla goruştüm. Debrıyajın yenı degıstiginı ama geçenlerde rampada zorladigıni felan soyldı.belkı sıyirmıştir.bakacaz yarın

9. werwer

werwer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    üst kapak contası ise montajı iyi bilene yaptır.silikonla falan tutturmasınlar zira bizim gibi yoksa 5-10 bin km sonra 3500 devirden sonra yine conta yakar.dikkat tecrübeyle sabittir.

10. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    evet arkadaşlar kırşehirde balığa gittiğim için bilgilendiremedim.. üst kapakta ufak bir çatlak meydana gelmiş ve burdan motorun üstüne yağ damlamış sorun burdan kaynaklanmış.. aracı yeni aldıım için bayağı bir masraf ettim fren balataları da değişti.. ancak aracı sanayiden çıkardım eve gidiyoken sol ön tekerden ses geldiği için tekrar sanayiye döndüm.. usta baktı fren den geldiğini söyledi balataları kontrol etti.. rot cuya felan gittik ama sesin kaynağını hiç bir şekilde bulamadık.. onlara göre ses var ama ön düzen veya frenle ilgili değil .. kafayı yiyecem arkadaş. düz yolda ses yok bozuk yolda var ve frene basıncada ses gidiyo

11. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    dediğiniz ses konusu çok kapsamlı buradan kimsenin varsayımdan öte yorum yapabileceğini sanmıyorum. bence iyi bir ustaya gidip baktırın ancak böyle bulabilirsiniz.

12. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    arkadaşlar sesin sebebini bulmak için bugün bir daha sanayiye, ustaya gittim. tekerleği söktüler fren kopilyası diye birşeyden bahsettiler.. o esnada ben ayrılmak zorunda kaldım.. tekrar bana döndü . aracın bittiğini almam gerektiğini söyledi gittim aldım. bir test turu at dedi.. allahım çıldıracam ya .. bu nasıl iştir.ses biraz kesilmiş ama hala var.. usta ben senden para almam ama tornacı alır dedi. 20 kağıt verdim. usta tornacıya olmamış deyince abi biraz daha yaparsam bu balatalar tüter dedi.. ustamda fren tertibatının komple değişmesini söyledi .. valla beş karış suratla ayrıldım.ustam iyidir iyi insandır.ama olmadı.. bi fren balatası değişti araçtan ses geliyo.. nasıl iş anlamadım..

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    hangi taraftan geliyorsa o tarafin sase baglantili catali vardir.kontrol ettir.
    derin bir cukura sert girilmisse egilir ses yapar.

frene basinca kesebilur.

cekitletirsen duzelir.

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    geçmiş olsun.. motordan duman çıkması diye gitmişsiniz başınıza ne işler açılmış..

15. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    valla anlamadım acayiplik bende mi arabalarda mı

16. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi akşamlar. Öncelikle sesinizin kaynağı iyi tespit edilmelidir. Ses sanırım ince tiz bir sürtme sesi. Daha çok virajlarda yada dönüşlerde belli ediyor kendini. Akabinde frene bastığınız an kesiliyor.

Bu sesin iki nedeni olabilir. Birincisi, disklerin yüzeyinde derin iz yapmış balatalar. Balata zamanla disk yüzeyinde badire dediğimiz kademe oluşmasına neden olur. Bu kademe derinliği artmışsa, balata frene basılmadığı zamanlarda özellikle virajlarda, oluşan kademenin kenarlarına temas eder. Buda ince bir sürtme sesine neden olur. Balatanız tabandan değil aynı zamanda yanlardan da aşınır. Siz, diskinizi torna ettirip bu kademeyi almanız akabinde balataları değiştirmeniz gerekir. Ancak kademe alınmadı, yada tam olarak alınmadı ve balatalar değişmedi ise, bu sefer de küçülen balatalar yüksekliği azalan bu izin içinde gidip gelerek sürtme sesine neden olabilir.

Diğer bir sorun da, freni kaliperin içerisinde tutan yay yada değer bir adı ile gopilyalardır. Bu saç parçalar özelliğini yitirdi yada takılırken bozdularsa, fren balatasını iyi tutmaz ve balata yada diske sürterek sesin oluşmasına neden olur.

Ustanızın söylediği kadarı ile diskler yeterince tornalanmamış. Fren balatası tüter dediğine gore de diskler oldukça incelmiş. Çözüm olarak diskleri değiştirmek zorundasınız. Disk ve balataların yenilenmesi sonunda sorununuz hallolacaktır.

17. arslanamca

arslanamca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    arsan dalar
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    balatalar yeni değişti zaten

Bu Sayfayı Paylaş