Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor Titreme

'Getz Forum - Club' forumunda Distopya tarafından 21 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

?

2005 Hyundai Getz 1.5 CRDI mı? 2007 Renault Clio Symbol 1.5 dci mi?

1. Getz

75.0%
  2. Symbol

25.0%
  1. Distopya

Distopya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Korhan eray
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar merhaba, 2005 model getz 1.5 crdi almayı planlıyorum. Aracı bugün kontrol ettim iç aksamı ve bakımı güzel gibi ama kafamda bir soru oluştu.

ilk defa hyundai kullanacağım aracı çalıştırdığımda, motorda çok titreme olduğunu gördüm dizel olduğu içindir diye düşünürken bu titreme direksiyonda fazlaca hissediliyor aracı yürütmedim ve içeri normal 2007 clio sybol dizelden daha fazla ses alıyor. Bu durumda mevcut arabamla kıyaslandığında;

1 - içeri fazla ses alması normal midir?
    2 - mevcut aracıma göre direksiyonun fazla titremesi nedendir? Çözümü ne olabilir? Yürüttüğümde azalır mı?
    3 - motorun fazla titremesi normal midir?

2. volkan0404

volkan0404 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Volkan ibiş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    bendede getz vardı ilk çalıştırmada 1 dakika boyunca biraz daha fazla titrerdi motor yaglanmış ve sıcakken titreme daha az olurdu. sonra castrol yağ kullanmaya başladım ses ve titremede bitmesede hissedilir derecede çok azaldı. malesef insanlar ucuz kötü yağ kullandıkları için motor zamanla aşınmaktan titreme yapıyor. eger çok yüksek km bir araçsa almamanı tavsiye ederim.

3. Distopya

Distopya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Korhan eray
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    180.000km de orjinalse şayet

4. volkan0404

volkan0404 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Volkan ibiş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    bence çok yüksek ben 105 binde aldım 160 binde sattım. sattığımda sabahları beyaz duman atıyordu. 120 km üstüne çıkıncada siyah duman atmaya başlıyordu. benden önceki sahibinin bakımlarını temiz ve zamanında yapmadığı için olduğunu düşünuyorum. temiz ve orjinal servis makımlı olsaydı 200 bin yapar öyle satardım. bence başka getzlerede bak. arkadasımdada getz vardı o temız ve zamanında orjinal parçalarla bakıma soktu hep arac 100 bınde bile tek sorunsuz ve kusursuz çalışıyordu.

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Getz ile sembol kıyaslaması :)

Getz 3 piston sembol 4 piston
    Getz crdi sembol dci
    getz bosch enjektör kullanırken Sembol delphi kullanır.
    Getz enjektörü tair edilirken Sembol enjektrü biraz sanıcılı tamir olur
    getz turbosu sembol turbosuna göre fazla dayanır
    Getz vgt turbo kullnırken sembol düz kullnır.
    ikiside 90 lık diye hatırlıyorum.
    Getz, sembolu kalkışta yatırır kaldırır.
    Yakıt pek fark etmez
    Parçalarda GEzt daha uygun gelir
    motor ömrü ikisinde de kullanıma bağlıdır. iyi kontrol ettirip enjektör egr turbo intercooler testleri iyi kontrol ettrilmeli.
    Gezt sembole göre yola daha iyi oturur.
    Getz bagajı sembolden ufaktır
    ikiside b segmenti olup Sembol sedan grubu olduğunda arka daha rahat olabilir.
    Park işine gelince Getz hep avantajlıdır.

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu konuyu reno forumunda açarsanız herkes reno al der hyundai forumunda açarsanız herkes hyundai al diyecektir, şimdi gelelim titreme probleminize, 2006 öncesi getz lerin dizelleri yani crdi olanları üç silindirlidir ve evet bunlar titreme yapar ve azıcık sesli çalışırlar ancak 2006 sonrası makyajlı kasa dedikleri getz ler 88hp dir, bunların full donanım ve onun bir tık altı donanım olanlarıda 110hp güce sahiptir ve 2006 sonrası bütün crdi getz ler dört silindirli ve titremeyen motora sahip otomobillerdir, 88hp olanı ile 110hp olanı aynı motor yapısına sahiptir birebir aynı blok aynı turbo aynı piston, sadece motor yönetim yazılımları farklıdır, 88 lik olan 110 luktan düşürmedir 110 luk 88 liğe çıkarılmış değildir, 110hp lik getz 90hp lik clio symbol ü gözüne kestirirse pek ala geçer, sollar ve toz yutturur, hatta fazlasını da yapar bunun üzerine hiç yorulmaz yıpranmazda ve o anda 100km ye 10 litre bile yakar, ancak sert süspansiyona ve koltukta zıplatan haşin bir süspansiyona sahiptir uzun yolda ise 90km sabit hızda 100km/4,5 - 5 litre ortalamasını görebilirsiniz clio ise daha yumuşak konforlu süspansiyonu ile ilerler tipik fransızdır narindir daha kırılgandır, dCi clio crdi getz ten ortalamada daha az mazot yakar çünki hem hafiftir hemde motoru buna endekslidir.

Clio dCi 2007 ile 2005 crdi getz arasında kıyas yapmanız kötü olmuş bence, kıyas yapacaksanız 2007 getz crdi ve 2007 dci clio arasında kıyas yapmanız iyi olurdu kıyas dediysem almaya niyetlenmekten bahsediyorum:)

crdi hyundai lerin motorları clio dCi ye göre fazla yakar ancak daha dayanıklı motorlardır, dCi ile 250000km devirirseniz crdi hyundai ile 500000km yi devirebilirsiniz sabahları soğuk motorda gaza basmadan önce 1 dakika ısıtın turbo ya yağ gitsin ve 5w-40 yağ kullanın bu onun için yeterlidir, buna ilaveten reno dCi dizeller sert ve seri kullanımı sevmeyen buna gelmeyen dikkatli kullanılması gereken narin, kuvvetli ve çok az yakan motorlardır eğer ara sıra sert ve seri kullanacaksanız dCi motorlu bir reno 150000km de ömrünü doldurabilir.

7. volkan0404

volkan0404 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Volkan ibiş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    benim araç 2006 makyajlı 4 silindirdi 160 binde sattım ve motorda titreme malesef vardı. bunu catrol yağ ile biraz daha düşürdüm ama yinede vardı. bence olay arabanın bakımlarının zamanında ve orjinal parça kullanılmamasından kaynaklanıyor. yanlız araç cok seriydi ve çekişte hiç düşüklük hissetmedim. bu arada ikinci arabam tekrar hyundai oldu

8. Distopya

Distopya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Korhan eray
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba ilginize teşekkürler, asıl amacım kıyaslamak değil tabi, ilk mesajda yazdığım aklıma takılanlar hakkındada bilgi verebilir misiniz?

9. Distopya

Distopya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Korhan eray
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba, teşekkürler ilk mesajdaki kafama takılanlar hakkındaki düşüncelerinize yazabilir misiniz?

10. maviacar38

maviacar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Musti
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dizel 2007 era rolantide titreme yapıyor enjektörler yapıldı filtreler değişti soğukken daha çok titriyor isininca biraz azalıyor çekiste gidişte problem yok sadece rolantide bide ses geliyor deprece basınca kesiliyor bırakınca geliyor ve buda isininca azalıyor bazan aynı pirizdirek bilyasinda birsey yok anayamadim

11. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amcama symbol vardı 220 binde vermediği arza kalmadı en son motor yaktı motorunu yaptırıp satti

12. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Aklınıza takılanların hepsi getzin 3 silindir olmasından kaynaklı. İçeri ses alma olayı b sınıfı bir araçtaki yalıtım belli seviyede olduğundan normal. Benim aracım 2010 model 73 binde 4 silindir ve benim araçta içeri ses alıyor. Sese pek takılmayın. Ancak direkaiyonda titreme konusunnda yorum yapamayacağım.

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ses alması ve titremesi normal 3 piston. Aynısını Admire de yapar aynısını Seat ,polo fabia da yapar.
    wv grubu 3 pistonu 1.9 cc den kesme 3piston yapılmı. sıtmaşı gibi titriyor
    bu titrreme 1200-1500 de kesilir 2000 2500 d/dk dizel sesi kesilir.

1 normal ikiside alır
    2 en kötü motor kulakları ve enjektörler olabilir. Baktırırsın.
    3 aynı şey. 1200-1500 de titreme kesilir 3 piston tüm 3 piston motorlar zangır zangr titrer

14. maviacar38

maviacar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Musti
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Arabama turbo değişti egr temizlendi enjektör ayarlandi Turbo seloneid valif değişti sag motor takosu mobis orj ile değişti diğer kulaklar sağlam mazot filtresi fil filtre degisti hava filtresi değişti yağ değişti Opet 5x30 konuldu arti bor kondu şanzıman indi baskı balata yeni deb. bilyasi yeni dağıldı pirizdirek bilyasi iyi ve hiç birşey yok sanzumanda 3 litre hipoidli 75x80 yağ konuldu...Sonuç rolantide motorda titreme var vibrasyon onun disinda birsey yok...sanzumanda rolantide ses var derece basince kesiliyor bırakınca geliyor...birsey çıkmadı bunlar kronik mi yoksa arıza mi....

15. maviacar38

maviacar38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Musti
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Benim aracın dizel era select 2007 4 piston

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    içeriye ses alması 2005 model b sınıfı bir otomobil kadar olması lazım ki onun kadardır zaten benim kullandığım 2008 model benzinli getz bile içeriye hatırı sayılır rüzgar, yol ve lastik sesi alıyor üç silindir crdi ler dizel vw polo lar kadar motor sesi yapmaz ama dCi ın motor sesi bunlara göre daha az. Sağlıklı bir getz i 50km hız ile yamasız düzgün asfalt bir yolda sürerken çok fazla patırtı çatırtı gacırtı hırıltı gelmemesi lazım. Bozuk yollarda çatırtı patırtıları ve yüksek hızlarda gelen rüzgar lastik sesi gibi sesleri getz kullanıcıları genelde sınıfına ve parasına göre kabul edilebilir düzeyde buluyorlar yada izolasyon yaptırmaya yöneliyorlar.

Direksiyonun titremesi ise rölantide bu üç silindirli motorda olabilecek doğal birşey, ama görmediğimiz ve aynı model başka araçlarla kıyas yapamayacağımız için net birşey söylemek zor olsa da 3 silindirli dizellerden milenyum accent ve eski kasa getzlerde direksiyonda rölantide bir miktar titreme olur, hızlandığınızda yolda ilerlerken bu kaybolacaktır yada çok azalacaktır. Aslında son iki sorunuz motorun üç silindirli olup dört silindirli motorlar gibi ahenkli çalışamamasından kaynaklı yapısal/tasarımsal kaynaklı bir soru üç silindirli dizel dört silindirli olan dizellere göre biraz titrer. Bunları motorda herhangi başka bir sağlık problemi olmadığını varsayarak söylüyorum eğer bir problem varsa bilahare bakılması gerekli çünki ikinci el sonuçta.

Bu Sayfayı Paylaş