Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

motor kaputunu asfalttan sıçrayan taşlardan koruma

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hyundai_engine tarafından 14 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor kaputuna, asfalttan yada öndeki araçlardan sıçrayan taşlar, kaputun üzerinde boyayı çizebiliyor ve metalik boya olduğundan dolayı ancak rötüş yapılıyor , pasta cila kurtarmıyor..metalik boyada da ufak bir çizik için bile lokal boyamak gerekiyor..Sonax'ta kaputu korumak için kaput filmi çekiyorlar 200 YTL'ye bu da çok pahalı...kaputu korumak için neler yapılabilir?

benim aracın motor kaputunda böyle bir çizik oluştu..pasta cila da kurtarmadı..rötüş yapıldı ama çok gıckı duruyor...boyatsam, nerdeyse kaputun üçte birini yada yarısını boyarlarmış..o zaman da arabanın satarken değeri çok düşer..yani satarken , çizikten dolayı boyandı desem kimse inanmaz...bu durumda yapabileceğim nedir arkadaşlar?

2. Misafir

Misafir Guest

Hocam yukarıda anlattığın şartlar gerçekleştiğinde koruma adına yapabileceğin pek fazla bir şey yok, filim çekilmesinin haricinde birde kılf takarak koruma sağlanmaya çalışılıyor ancak bu da sadece ön tarafa gelen darbelere engel olabiliyor, daha üst gölgeler yine de açıkta kalıyor, ayrıca filim için aldığın rakam oldukça iyi ama bu da bildiğim kadar yine 25 - 30cm'lik bir kısım için, tüm kaput için benden600TL istemişlerdi.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi kılıfın altına toz filan birikiyor oda zamanla cizik oluşturuyor..filmden baska care yok gibi..ben tüm arabayı filmle kaplatmayı sordum 3.000-3.500ytl tutar dediler.

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    okadar pahalı değil arkadaşlar.kaput filmini reklamcılarda çekebiliyor.illa zibart gibi büyük firmalara avuç dolusu para vermenize gerek yok.maskelerde bence arabada çok çirkin duruyo(kılıf şeklinde olanlar)

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    en iyisi kılıf alıp uzun yolda kullanmak..ş.içi gereksiz..olmuyor mu oluyor tabi ama uzun yoldaki sıçrama gibi sert ve derin olmuyor. 14 aylık arabamda rütuşlu 5-6 yer var..rütuşsuz ise bir sürü. tatile arabanızla çıkıyorsanız kaçınılmazdır.

arabalarımız yeni boyalar taze genelde sorun olmuyor ama hiç koruma-cila yapılmamış boyası artık kemikleşmiş 3-5 yaşındaki arabada aynı taş darbesi boyayı kırmızı mercimek kadar büyüklükte kaldırıp altındaki macunu gösteriyor. bu durmda rütuş şart.

bendekapıların eşiğine film yaptırmayı düşünüyorum. kıvrım yerlerinde ince çizikler olşuyor. bunlar derinleşirse ilerde problem olabilir. kerman dış t,caret 4 adet krom eşiği 123 ytl ye satıyor bana bayağı pahalı geldi be yıpranınca nasıl sökeceksiniz boyaya zararı olur mu dedim olabilir dediler forumda.

filmi sökerken boyaya zarar vermez herhalde..film yaptırıp sonra eskiyince söktüren var mı.. arabanıza en fazla 5 sene binecekeniz bunları yapmasanızda olabilir..yeni sahibi daha çok düşünmeli.

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    film yaptırmadım ama kaputu komple siyah folyoyla kaplatmıştım siyah kaput olsun diye 106da..reklamcıların ısıtma makinası var aynı makinadan hatta cam filmcileride kullanıyo.adam sökerken çok yaklaştırmış ve boyanın verniğini kaldırmıştı sökerken.muaneye sokarkan söktrdm muayeneden sonra tekrar çektirdim.yani işin kısacası iyi bi reklamcı çekerse hiç bi sorun olmaz.

7. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    iyi bi iş yapmayan adamın kaputumu ne hale getirdğine bi örnek...çok fazla ısıtmış çıkartırken ve boyanın verniğini mafetmiş.eğer yaptırırsanız 2 gün snra sökmek lazım olursa çok ama çok dikkatli olun.işaretli yerlerdekinler vernik atması.

Düzenleyen : hundahaiyi

8. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kapı eşiklerindeki lastiği korumak için plastik aksam lastiğinüzerinden gidiyor..onu 10 cm kadar daha dışarı uzatsalardı. bir çok arabada kendinden plastik eşik var..
    Düzenleyen : mdx78

9. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
  10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    her araçta paçalık olması gerekiyor.ve kesinlikle bunu araçlarda orjinal hale getirip.olmayanlara yasal işlem uygulanması gerekiyor.paçalık takmayan arabaların özellikle kamyonların arkasından gtmeye korkuyorum.hayatımı tehlikeye bile atıp sollamaya çıkıyorum.kaput tampon cam hatta arabalarımızın tavanları bile risk altında.

11. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fiyat konusunda şöle bişey söliyeyim.100milyona komple kaputu siyah
    folyo kaplattırdım.sadece ön kısma şeffaf film taş çatlasın
    50ytldir.zibarta falan boşa para vermeyin yani.

ama mutlaka işin erbabına gidin.yoksa kaputunuz bnm aracmdaki gibi olr.

Düzenleyen : hundahaiyi

12. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bu koruyucu filminde araç boyasına zararlı olduğunu okumuştum. Gerçeklik payı nedir bilmem ama film kaplanan yerle açıkta kalan yer arasında zamanla boyada renk farkı oluyormuş
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

13. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mutlaka renk farkı olucaktır ya boya ya folyo biri solmazsa öbürü ondan önce solar farklı materyaller sonuçta....

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla kardeş hiç tavsiye etmem.daha önceki aracıma çektirdim,kenarlarından atmaya başladı sökmeye kalktığımda boyanın verniğinide kaldırdığını farkedip geri yapıştırdım ve aracı o şekilde sattım.boya renk farkı oluyor,kendiliğinden kavlama yapıyor,taş gelen deliniyor,zaten büyük taş geldiyse hiç faydası yok....yani iyi bir yöntem değil.

ben bi ara burdaki arkadaşlarıisteğiüzerineankarada araştırdım.sütyen adı verdikleri hakiki deri koruyucuların era için olanı piyasada yokken ben bir yerde(imaatçısı)buldum.sadece kaput için olanı 45 ytl komple tampon-kaporta için olanına 80 ytl demişlerdi.tabi aradan 6 ay geçti,bide pazarlıksız fiyattı.komple olanı 55-60 ytl ye alınırsadece uzun yola giderken takılır,daha iyi bir koruma yöntemi bence...

15. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu film kaplama işi, taksiciler dolmuşlar falan yapıyor, o değil mi??
    arabanın aynı renginde film cekilyor metal yerlerine..
    http://img216.yukle.tc/image.php?id=1210ssssss.JPG
    burdakinde şeffaf film cekiyorlarmış.. demek ki düşündüğüm gibi değilmiş..
    Düzenleyen : semerkaw

16. işte

işte Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam taş atar ama mıcırlı yollarda her sürücüyü sollama yapmamaya çağırıyorum, benim bulunduğum yerde insanlar sanki büyük bir zevkle mıcırlı yolda sollama yapıyorlar gelen her taş içimi yakıyor ama ne yaparsın, şimdilerde bende yol vermeyip gaza basıyorum yani beni düşünmeyeni bende düşünmüyorum.

17. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arabamı aldığım gün kamyonun birinin kasasından taş düştü kaputun üstüne. O hızla sekti cama vurdu. İndim baktım cam sağlam ama kaputun boyasını delmiş. Yapacak birşey yok ama bi güzel dua ettim kamyoncuya..

Bu Sayfayı Paylaş