Arkadaşlar merhaba. Aracımın yağ bakım zamanı geldi. bir arkadışım liqui Moly Mos2 yağ katkısı önerdi. Daha önce kullanan varmı ? kullansam olumsuz bir durumla karşılaşırmıyım. ? ( Aracım accent Era 1.6 )
Merhaba, youtube da bu katkı ile ilgili testler var, bu katkıların genelinin vaat ettiklerini yapamadığı gibi bu katkıda bir işe yaramıyor. Kullanmak istemenizin nedeni nedir?
uzun yolda yağ eksiltme mevcut . son iki yağ değişiminde shell h7 10/40 kullanıyorum. eksiltmeyi biraz daha aza indirirmi düşüncesi ile araştırıyorum.
Uzun vadede bu katkıların yarardan çok zararı var malesef, yağ yakımı limitler içinde ise 10 binde 1-1,5 lt ellemeyin derim.
şehir içinde sıkıntım yok ama uzun yola çıkacağım zaman problem yaratabiliyor. Uzun yolda yağ yakımı 1000 km de 600 ml civarı diyebilirim.
Karter havalandırma valfini dün söktüm içerisinde bilya var galiba o parça içerisinde serbest hareket ediyor , herhangi bir mukavemet yada kirlenme yok gibiydi. Sizin Mos2 katkısıyla ilgili bi yorumuzun varmı ?
Subap Lastiği ile ilgili arıza belirtilerini dün bir kaç internet sayfasından inceleme şansım oldu ama belirtilerin yağ eksiltme dışında hiçbiri benim aracımda yok. Hafta sonu kendi ustam ile paylaşacağım durumu belki dediğiniz gibi bi durumdur.
çok önceleri stp vardı amerikan malı ama şimdilerde TR piyasasında yok ya da ben görmüyorum. Benim aracımda 2005 1,3 otomatik accent benzinli, bor yağ katkısını 50-60 bin km lerde denemiştim, bir sıkıntısını görmedim ki ustam koyma yoksa bize ekstra ödeme yapmak zorunda kalırsın diye de ikaz etmişti ama ben usulüne uygun şekilde motor yağıma ilave ettim, başlarda söylendiği gibi motor sesi bayağı azaldı ki araç benzinli zaten sesi az çıkıyordu sanki elektrikli araç gibi oldu, çekişte hissedilir bir artış göremedim ama yakıtta biraz tasarruf imkanı oldu, daha sonra ise 5-30 sentetik yağlara geçtim yağ katkısı koymadım, açıkçası aracın kitabında da 1000 km de bir miktar yağ eksiltmesi normaldir diye yazıyor zaten, ben bu sene 2 sefer İstanbuldan antalya gazipaşa gitgel yaptım araç ful dolu klima açık 7000 km de 1 litre civarı yağ eksiltmiş o da normaldir. Aracınızın yağ sisteminde bir yerde kaçak varsa öncelikle onu tespit edin derim, yok aracın yaşına bağlı yağ eksiltme artıyor ise o zaman bir ihtimal yağ katkıları denenebilir.
Benim araçta sadece yazın aşırı sıcaklarda eksiltiyor 1 lt civarında oluyor. Duman atma vs yok. Çekiş iyi. Aklıma başka bir sebep gelmiyor. Yağ üst kapağa karter havalandırması ile çıktığı için bence de PVC valfine bakmanız gerekli. Üst kapağın contalarını da kontrol edin plastik motor kapağı 10 lokma ile sökebilirsiniz.
Hava filitresini düzenli değiştiriyorum bakımları beklemeden ama parçacıda hangi filitre varsa onu kullanıyorum. Belki kalitesi ile ilgilide sorun yaşatıyor olabilir.
temizlendiğinde içindeki bilyenin daha rahat çalıştığını fark edeceksiniz. zaten çıkan kir size bilgi verir.
Tamamdır . teşekkür ederim. Tamamen mekanik çalışan bir parça anladığım kadarıyla . bilyenin iki ucunndada yay var , içerisinde sallayınca ses yapacak kadar rahat hareket ediyor. Sıkıntı yok diyebiliriz o zaman.