Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Megane 4 Nasıldır, Alınır Mı ?

'Sohbet' forumunda predators tarafından 7 Nisan 2023 tarihinde açılan konu

1. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Arkadaşlar merhaba, şuan kullanmakta olduğum 2006 c4 artık beni sat demeye başladı iki ay öncesine kadar kardeş kardeş geçirirken yavaş yavaş sorunlar silsilesi başladı. Megane 4 çok hoşuma gidiyor fakat Renault ile ilgili hiç bir bilgim yok bunca zaman hep dizel kullandım fakat dizel yavas yavas silinmeye basladi 1.5 DCİ veya 1.3 TCE hakkında bir bilginiz var mi kronik sorunu varmi yardimci olursaniz cok sevinirim

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    812
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Her iki kombinasyonu da,makyajlısını da makyajsızını da kullandım,şu anda şirket aracı olarak 1.3 TCe Joy paketi var,2023 model.

Eğer alınacaksa kesinlikle 1.3 TCe sini öneririm,hem sınıfına layık bir performans sunar keyiflidir,hem de dizeldeki gibi belli şartlara kullanım esnasında dikkat etmeniz gerekmez,üstelik gerektiğinde dizele yaklaşır derecede ekonomi de yapılabiliyor.Dizel alınacaksa makyajsızın dizeli alınmamalı,hem performans hem de şanzıman olarak eğey vasat,makyajlıdaki 7 ileri şanzıman ve 115 hplik dci motor gayet iyidir.

Joy paket kesinlikle almayın çünkü bomboş oluyor,park sensörü dahi yok.Alınacaksa mutlaka Joy Comfort ve üstü tercih edilmeli ve kesinlikle Faz2 yani makyajlı kasa tercih edilmeli.Sizi Citroenden sonra epey tatmin edecektir,gerek parçalarının her yerde bulunabilmesi gerekse bakım aralıkları gerekse ucuz yürütme maliyetleriyle güzel bir seçenek.Kalite olarak ortalama bir C segment araç gibi diyebiliriz,bazı şeylerde B segment kalitesine düşse de bu günümüz için kabul edilebilir bir durum bence.

onurforces bunu beğendi.
  3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,155
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Benimde hoşuma gitmişti megane 4 ...1.3 tce motor gayet güzel ve ekonomikti...joy paketlere jant takınca çok güzel oluyor...şimdiden hayırlısı olsun

4. faruk4143

faruk4143 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    587
    Ad Soyad:
    Faruk Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2020 icon 1.3 tce sahibiyim. Aracın performansından, yakıtindan, konforundan memnunum. Tce motorda kronik bir sorun duymadım da yaşamadım da. Bozuk yollarda trim sesi olabiliyor. Bende İcon'a ilave olarak sunroof var. Aslında dışardan bakınca komple cam tavan, içerden bakınca sunroof. Beyaz ve cam tavan olursa çok şık duruyor. Makyajlı kasa 2021de başlıyor. Ama makyajsız kasanın performansı bir tık daha iyi. 0-100'de tam 1 saniye daha hızlı. Sorunuz olursa cevaplarım.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Teşekkür ederim hocam c4 elimden cikar cikmaz arastirmaya baslayacagiz bakalim nasipse

6. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    1.3 tce kullanicisindan direk öneri almak cok iyi oldu benim için makyajlı kasaya yetişme şansım pek yok zaten makyajsiz touch düşünüyorum citroen kullanicisi oldugun için açıkçası trim sesine olağanüstü alışkınım :)

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şirket aracı olarak 2019 yılından beri yaklaşık 20 bin km sürdüğüm araç megane 4 sedan 1,5 edc.

araç ilk geldiğinde yol tutuşu çok iyiydi. sonradan bozulmaya başladı. ilk defa spin atmaya başladığında çok tedirgin etmişti. sonradan alıştım artık. altındaki lastik ne olursa olsun(lassa, goodyear ve pirelli lastikleri vardı) yolu tutmuyor. bu araçlar 100 bin kmden sonra bence yol tutuş konusunda sıkıntılı. sanırım yürüyen aksam aşınıyor. lastik takozlar boşluk yapıyor ve bundan dolayı araç kendini bırakıyor. biz havuzdan araç kullanıyoruz, yani bu bahsettiğim tek bir araç değil. hepsi aynı.

önceki şirket araçları olan corola ve clioda kesinlikle böyle değildi.

yan dikiz aynasında tasarım hatası var. yağışlı havada ön kaputtan gelen su yan dikiz aynasını görmenizi engelleyecek şekilde hareket ediyor.

lastik hava sensörleri hepsinde arıza yapıyor. hadi arıza yapıp "lastik havası inik, kontrol edin" gibi bir hata vermesi neyse. bazen "lastik patlak" gibi bir uyarı çıkıyor ve araba çalışmıyor. arabanın çalışmasını engelleyip yolda bırakmışlığı vardır. bu sırada lastikler sapasağlam tabi.

yağ sensörü de arıza yapıyor. mesela araç yetkili servisten çıkmasından 1 hafta sonra yağ seviyesi eksik yağı değiştirin diye uyarı veriyor. bazen kocaman kırmızı "stop" yazısı yakıyor. bu sırada yağını kontrol ediyoruz ve yağının tam olduğunu görüyoruz.

hep shellden yakıt ve adblue alınmasına rağmen adblue tankını 1000 kmde boşalttığı oldu. bazen de enjeksiyon hatası veriyor.

şirket aracı olarak kullandığımız araçlar içinde ekranında en sık arıza gördüğümüz araç megane 4, karşılaştırdığım öncekiler jetta, passat, focus, clio ve fluence.

olumlu tarafları da var, iç konsol falan güzel ve aşınmıyor. farları güzel aydınlatıyor. anahtarsız giriş genelde çok iyi çalışıyor. koltukları da rahat bence. frenleri gayet iyi.
    bence sıfır alınır ve max 100 bin kmye kadar kullanılır.

onurforces bunu beğendi.
  8. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Uzun süre kullanmak icin düşünmüştüm sürekli Denizli Erzurum arası yol yaptığım icin konfor kadar yol tutuşu da önemli benim icin sıfır mümkün degil zaten maddi olarak yetisebilecegimde 70-80 bin kmde olanlar kullanici deneyiminizi göz önünde bulundurup biraz daha araştırmakta fayda var anladığım kadarıyla sonuçta ikinci el araçlar bile servet değerinde ülkemizde

9. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Ben de geçen ay c segmenti araç arayışına girmiştim, megane da seçeneklerden birisiydi ama ihtiyaçlarıma Skoda Scala uyduğu için Scala’yı tercih ettim. 1.0 TSI motoru 1.3 TCE kadar gitmez ama performans konusunda gayet tatminkar siz de Scala’yı düşünebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe ve DoktorÇeyreği bunu beğendi.
  10. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    380
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bir arkadaşımda yanlış hatırlamıyorsam 2018 ya da 2019 hb kasa olandan var, yurtdışı üretim ve malzeme kalitesiyle işçiliği cidden yerli üretimden çok farklı, bizdeki de çok kötü değil ancak bulabilirseniz ve işinize de yarayacaksa hb olandan almanızı öncelikle tavsiye ederim. Makyajsız kasayı i20den önce incelemiştim, iç hacim oldukça güzel ama trim sesi zamanla yapacak gibi geldi. Onun harici motor ve yürüyende öyle kronik bir arıza duymadım hiç, ayrıca 1.3tce cidden yakıt ekonomisi ve performans olarak çok verimli bir motor, tip olarak da çok beğendiğim bir tasarımı var.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    3 yıl kiralık 1.5 dci kullandık, yol tutuşu çok kötü, sürüş dinamikleri kısıtlı bir araç. mekanik olarak bir sorun yaşatmadı ama nadiren de olsa vites geçişlerinde saçmalıyordu. kullanıcının beklentileri ile alakalı, benim için kesinlikle para verip alacağım bir araç değil. şu an 508 kullanıyoruz, o da bence kalıbına göre vasat. fransızlar bana göre değil.

Unicorn, ahmetakif34 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    1.3Tce ve EDC şanzıman ikilisi hariç beğenmedim. Arka taraf yolda zıplıyordu, tirim sesi geliyordu. Joy comfort alıp, tesla ekran ve jant taktirmistim.

13. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Uzun yol yapacaksanız yakit ekonomisi olan bir arac baksaniz japon kore lpg uyumlu. size hem daha az sorun hemde daha ekonomik olabilir tercihiniz simdiden hakkinizda hayırlısı olsun

ahmetakif34 bunu beğendi.
  14. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Skoda araçlarını cok begeniyorum scalada cok hoşuma gidiyor fakat yeni model oldugu icin ikinci elleri dahil fiyatlari butcemi asiyor maalesef

Hasan Tarık bunu beğendi.
  15. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    İnanin aklimdan 508 de geçiyordu c segment parasina d segment alsak mi ki diyordum demekki uygun olmasinin bi hikmeti varmis

16. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Dediginiz gibi kia cerato da uzaktan goz kirpiyor ama japon kore grubundan arac alirsam dizel alirim lpg arac bindim ama oldum olasi ısınamadım

45R3928 bunu beğendi.
  17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    trim sesi, zayıf izolasyonu, ön hariç zayıf plastikleri, sert süspansiyonları vs bunların hepsini geçtim, içine binmek inmek bile sorun aslında. çok basık araç, d segmenti spor saçmalığı.

Bu Sayfayı Paylaş