Öncelikle merhabalar Aracım yeni i20 1.4 crdi style ağustos ayında aldım ve şu an 7700 km.de Yakıtımı da hep shell kullandım (1-2 kez total aldım) iki gün önce aracı çalıştırmak için kontağı açınca kadranda bi uyarı yandı sonra söndü. Kitapçığında baktım yakıt filtresi ışığı olduğunu öğrendim ve servise gitmemi yazıyordu. Şimdi ne zaman arabayı çalıştırsam yanıyo 3 sn. sonra sönüyo yani devamlı yanmıyo fakat önceden hiç yanmıyordu. İlçede olduğumdan servise götürmek için izin almam felan gerekecek. Böyle kullansam sorun olur mu ve tam olarak ne ifade ediyo bu lamba Şimdiden teşekkürler
Yanıyordur da siz farketmemişsinizdir benim aracımdada aynı durum söz konusu 1.5 crdi getz sahibiyim kontağı açtığımda yakıt filtresi ışığı yanıyor araba çalıştığında sönüyor.
İlç ilçedeki (polatlı) tek shell istasyonundan alıyorum hep alternatif shell yok yani Başka hangi markayı tavsiye edersiniz bi kaç kez total denedim motor sesi bariz şekilde arttı
bp tavsiye ederim, bu arada mazot filtresindeki suyu almak hiç de zor değildir, basit bir tamircide halledebilirsiniz.
Kontak çevirdiğinizde araç çalışana kadar yanması normaldir. Yine de serviste yakıt pompasında su olduğu tespit edilirse ve elinizde sürekli aynı yerden yakıt aldığınızı kanıtlayan fiş-fatura, kredi kartı ekstresi veya shell club card dökümleri varsa istasyonu şikayet edin bence. Şimdi "her istasyonun deposunun dibinde biraz su olması normaldir, dipteki su hareketleneceğinden tankerden depo dolumu yapılan sabah saatlerinde yakıt almamaya özen gösterin" diyen çıkabilir. Siz yine de şikayetinizi edin bence.