fatura kestirdiniz mi? fatura kesildiyse 1 ay içinde işletmeniz gerekiyor. fatura kesilmediyse, polis durdurdugunda, bu gecenhfta taktırdım, bu ya içinde insaalah işletecem dersiniz. Yasal olrak bişi yapamaz ama siz ürünü aldıgınız halde faturayı almadıysanız yasal olarak vergi kaçakcılıgı yapmıs oluyorsunuz ve yasalar gereği hağis ve agır paa cezaları var bunun için https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Serdar Bey, daha 10 gün önce komsumun basına geldi. ikinci el bir suzuki swift aldı. Lpg taktırmaya birlikte gittik. ümraniye tepeüstünde lpg i taktırdık ama faturayı kestirmedi. (aracın muayenesi bu senenin sonundaymıs.) Bize eve geldik. Aksam onlar ;Bostancıya gidiyor ve gece geç gelince yolda cevirmişler. Aracın lpg sinin neden ruhsata işletilmedigini sormus memur. O da daha bugun takıldı, işletemedim demiş. Polis bir an önce işlet demiş bırakmıs. Gerci polisin araba baglayıp baglamaması ona kalmıs. Malum istediginde buyuk jant takılı diye bir aracıda baglayabiliyor. Ben lpg taktırırsam, hemen işletemem. Polis cevirdiginde elimdeki proformayı ve planları gosterip, işletecegimi söylerim. Baglar baglamaz orası ona kalmıs.
piyasadaki araçların %40'ının LPG si ruhsata işlememiş yetkili ağzından duydum... neden mi işletmiyorlar? aracın muayanesinin bitmesine çok olanlar bu şekil işletmiyorlar... aynı şekilde bende aracın muayenesinin bitmesine daha 1.5 sene var. 3 aydır LPg takılı ve işletmedim. 3-4 kere polis çevirdi.zaten ya alkol'e bakıyorlar yada aracı ariyorlar. elbette örnek değil.işletmek lazım ama ülkemde ne doğruki
aracın muyanesine 1 sene warsa, bir sene önceden muayene yaptırmak istemiyorsa ve işletme masrafları asagı yukarı 400tl i buluyorsa, işletmemek bir çok kişi için alınabilecek bir risk. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif
3-4 sene önce bu konuda basın-yayında çok haber çıkıyordu. her trafik kontrolünde lpgli araçları durdurup denetleme yapıyorlardı, ruhsata işli mi diye. hatta egzoz kokusundan aracın lpgli oldugunu anlama vardı, o zaman ben de kısa bir süre işletmeden aracı kullanmıştım. aracı bağlama yetkisi var ve sanırım 100 lira civarında bir cezası da var. 1 aylık süre bu yüzden veriliyor, lpg takıldıktan hemen sonra polis aracı bağlayamaz, benim lpg taktırdığım yerle lpg sızdırmazlık testi yapılan yer arasında şehir içinde 30 km yol vardı.ben sorun oldugu için bu yolu 2 defa gidip geldim. bana verdikleri montaj belgesiyle aracın bağlanamayacağını söylemişlerdi sızdırmazlık testi yapılan yerde.