İyi günler herkese arkadaşlar. Bizde şuan 2010 Logan mcv 5 kişilik dizel hususi kamyonet var. Bunun otomobil ruhsata dönüştürme gibi bi olayı var mı ? Bi kaç yerde okudum net cevaplar yok . Bu işle daha önce karşılaşanlar yardımcı olursa sevinirim.
hususi ruhsat alınır ancak nerdeyse arabanın yarı parasına maal olur ticariyle binek arasındaki ötv farkını ödemek zorundasınız
arac zaten hususi .ticri farki alinmamasi gerekir.boyle bir uyg lamanin basladugini biliyorum.en iyi cevabi trafik tescilde alirsiniz.
Forum arkadaşlarımızdan (Cilo)Yılmaz Bey bana bi numara verdi onunla görüştüm.mümkün olabilir dedi muhtemelen 250 lira masrafın olur dedi.bi boşluk bulup trafiğe gidicem . Bunda projelik bi durum yok araba kendi otomobil zaten 7.kişi için emniyet kemeri bile var fabrikasyon.Eğer vergiyle ilgili bi sıkıntı çıkmassa olabilir diye düşünüyorum. inşallah olur.Hem vergiden kurtulurum hem 2 senedebir muayeneden.
Bizde 7 kişilik bir logan mcv alacaktım bir arkadaşın faprikaya, Onlarda hem köprüde sorun olmasın hemde vize derdinden ötürü otomobil sınıfı istediler. Satıcı bayi, Sıfır alırken aracı 10.000 TL gibi bir yüksek fiyat vermeleri dahilinde (ötv farkı imiş) hususiye çevrilebileceğini ama daha sonra isterseniz çeviremezsiniz demişlerdi.... Oda vazgeçmişti hatta... İnşallah çevriliyordur... Öyle bir şey olursa valla alıp kamyonet gibi araçları çevirelim hususiye....