Merhaba arkadaşlar. bugün sabah işe geldiğimde fark ettim ki lastikler masmavi resimde tam net görünmemiş ama reelde daha mavi duruyor. Bunun sebebi ne olabilir? bir de bu durum nasıl düzeltilir acaba? bu arada lastikler lassa snoways 2 Teşekkürler.
Bazı firmalar sanırım buna benzer bir şeyler uyguluyor. Lastik ömrü tamamlandığı zaman yada işte özelliklerini kaybettiğin de sürücü uyarılması amacı ile bir kaç yerde bu olayla ilgili bir kaç yazı okumuşluğum var.
lastiği kışa girerken ekim ayında sıfır olarak alıp taktım. 2014 üretim lastikler daha ömrünü tamamlamış olamazlar diye düşünüyorum. dişleri fln da iyi durumda
Mavileşmesinin (bazen sarı veya kırmızı oluyor) hiçbir sakıncası yok. Genelde yeni takılan lastikte oluşur hepsinde oluşmaz neden diceksiniz ... lastiğe siyahlığı veren karbondur. Kauçuğun karbonla birleşimi sırasında kükürt kullanılır. bu kükürt oranı bazen fazla olduğunda lastiğin ilk kullanıldığı zamanlarda ısınmayla birlikte havaya karışır.bu esnada yağmur yağarsa veya motosikletinizi yıkarsanız suyla temas eden kükürt mavi sarı kırmızı gibi renkler alır korkulacak bir durum yoktur
Aracım 2013model elentra sayın admınler aracmda cukurlarda gecerken en ufagnda bile ses geliyor ön düzenmü yoksa süspasyonmu kararsız kaldım bilgilendirirmisniz
Bende de sağ taraftan geliyor, sanırım sağ amartisör mü ne patlak... Kış bitiyor en mantıklısı bi lifte çıkartıp baktırmak büyük oranla ön düzen bozulmalarından olabilir...