Merhaba, 2017 model i30 sahibiyim. Lastik ölçüleri 225/45/R17. Değiştirmem gerekiyor. İzmir'de yaşıyorum. Normalde 4 mevsim alırım diyordum ama yaptığım araştırmalarda İzmir için yazlık lastiğin çok daha uygun olduğunu okudum. Kış aylarında çok nadir şehir dışına çıkarım (belki çıkmam). Bu yüzden İzmir'de kış ayında da yazlık lastik kullanmamın bir sakıncası olur mu? Bir de İzmir koşulları için (bozuk yol, sıcak asfalt vs.) hangi lastik marka ve modelini önerirsiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yazlık lastik Çanakkaleden İskenderuna kadar kullanılabilir bence. Yanağın 45 olması bozuk yollarda jantına zarar verebilir. Yanağı 50 olacak bir ölçü de düşünebilirsiniz. Michelinin yazlığı özellikle yazın sorun oluyor ben Mersindeyim i20 ile sorun yaşadım , conti veya bird işini görür diyorum ama fiyatlar malum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanıtınız için teşekkür ederim. Bu durumda yaz lastiği alıp, tüm yıl kullanmak daha iyi olacak gibi. Haklısınız. Yanağı 50 ile değiştirmemin performans açısından bir avantaj ya da dezavantajı var mı? Yoksa sadece görsel olarak mı farkeder? (Ki görsellik önem verdiğim son şey olabilir) Aslında Continental Premium Contact 6 ve Michelin Primacy 4+ hemen hemen aynı fiyat. Bu durumda Continental mi almamı önerirsiniz? Teşekkürler tekrardan.
Hocam 50 yanak , çukurlarda janta gelen darbeyi kısmen bertaraf etmesi için söylediğim bir konu , mali yönden sıkıntı yoksa Contiyi tercih edebilirsiniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İzmir’de yaklaşık 6 sene yaşamış biri olarak kış lastiğine hiç gerek yok diyebilirim. Hatta 4 mevsim bile fazla gelir. İzmir yolları benim hatırladığım dönemde güzeldi (tabi İstanbul’un patates tarlası yollarına nazaran), michelin diyeceğim ama fiyatlar abartı seviyede. Ayrıca sıcak yaz havalarında (Antalya) fazla yumuşuyor ve tutuş sıkıntılı olmaya başlıyor, ya da bana öyle geldi. Onun yerine Continental hem fiyat olarak daha uygundur hem de konfor olarak çok fark hissetmezsiniz. Eski i20de 185-15lik hankook vardı ve nedense çok da memnun değildim, ama 195-16 hankooklar farklı geldi, sanırım boyut ve hamur farklılığından.. tavsiye eder miyim, evet. Ama kullandığım lastikler arasında Continental en memnun kaldığım yazlık lastik oldu. İlk sırada tavsiyem Continental, ikinci hankook olurdu.
Ben yeni Continental premiumcontact 7 aldim 2023 tarihli. Ama ikisi arasinda kalsam michelin primacy i tercih ederdim.
Önerilerim daha önce kendi kullandığım 8-10 lastik arasından öne çıkan ikisi arasında olacaktır. Konfor odaklı olmasını isterseniz Michelin Primacy4 öneririm. Spor kullanımınız varsa yine Michelin'in Pilot serisine bakabilirsiniz. Yalnız bu marka malesef Continental ile birlikte en pahalı lastikler arasında. Bu nedenle bu iki markayı önermiyorum. Bunların yerine yabancı testlerde oldukça iyi başarılar alan ve yaklaşık 4 aydır kullandığım Hankook Ventus Prime4 öneriyorum. Fiyat olarak Petlas, Dunlop, Kormoran vb. markalara göre azcık daha pahalı, Michelin'den az daha sert ve 1 desibel daha fazla ses değerine sahip ancak ıslak ve kuruda yol tutuşu oldukça iyidir. İzmir için de sorunsuzca kullanacağınızı düşünüyorum.
şimdi internetten baktım. hankook tanesi 1500 den 6000 e geliyor. ben premium contact i 6800 e aldım 3 taksit. bu durumda conti mantıklı olur sanırım. 225 45 17
Premium Contact 7 kesinlikle tavsiye ederim,daha bütçe odaklı bir model bakıyorsanız Hankook Ventus Prime 4'te güzeldir.
Herkese yanıtlar için çok teşekkür ederim. Hemen bayilerle görüşüp Premium Contact 7 için fiyat toplamaya başlayayım.
Ben 205/55/16 ölçülerine göre değerlendirip öneride bulundum. O ebatta fark 1500 lira hatta daha fazla oluyordu. 225-45-17 için fiyat farkı az ise Continental'de Michelin'de tercih edilebilir. Ancak dediğim gibi birden fazla test sonucuna bakmıştım ve Hankook bu iki markadan da geri kalmıyordu. 800 lira fark çok değil daha üst markalara da çıkılabilir.
Teşekkür ederim öneriniz için. Fiyat farkı bu kadar az olmasaydı kesinlikle önerinizle ilerleyebilirdim ama bu ebatta fark gerçekten çok az. O yüzden sanırım Continental satın alacağım.
Rica ederim. Continental'in bildiğim olumsuz 2 yanı var biraz sert olması ve sesli olması. Eğer İzmir'de yaşamıyor olsaydınız Michelin derdim ancak onlarda da sıcak asfaltta sorun olabilir. Bir de kendi yaşadığım olumsuz bir durum lastik tabanında kılcal çatlaklar oluşması idi. Güzel günlerde sağlıkla kullanın inşallah.
bu fiyat farkıyla conti alınır. hankook aslında ucuz değil, türkiyede ucuza satmaya çalışıyor. normal fiyatı yurtdışında contiyle hemen hemen aynı