Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kormoran All Season Gerçek Dört Mevsim Lastik Yorumum

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 18 Şubat 2022 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar Merhaba,

2021 yazında 2012 elantra almıştım, üzerindeki lastikler hurda ayarında olduğu için, hemen sonrasında lastik ihtiyacım oldu.

Hepsiburada sitesinde kampanya vardı ve kormoran all season gerçek 4 mevsim lastikleri 1450 tl gibi uygun fiyata satın aldım.

İstanbul kışları çok sert olmadığı için ve her yıl yazlık-kışlık lastik değişimi istemediğimden ötürü bu lastikleri tercih ettim. Bu lastikler gerçek dört mevsim diye tabir edilen, yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği gibi özellik gösteren türden lastikler...

Aldıktan hemen sonra - sonbahar aylarıydı - ve herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Bu lastikler ilginç bir şekilde aşırı yumuşak ve konforlu... Ses düzeyi de şaşırtıcı seviyede düşük geldi bana... Belki üzerindeki hurda lastikten sonra bana öyle hissettirdi ama şahsen takar takmaz beğendiğimi söylemeliyim...

Hatta kargo geldikten hemen sonra taktırmaya gittiğim lastikçi " abi bu lastiği nerden buldun, bunlar yaramaz ses yapar sert olur " şeklinde biraz moralimi bozmuştu ama yola çıkınca boşuna kötülediğini anladım... Lastikçiler her yıl sök-tak ve depolama bedelleri sebebiyle sanırım gerçek dört mevsim lastikten pek hoşlanmıyor, ben bu anlamı çıkardım açıkcası...

Gelelim kar performansına...

Malum geçen haftalarda efsane kar yağışı dediğimiz bir yağış oldu istanbulda, bende kar performansını çok merak ediyordum ve bolca tecrübe etme fırsatım oldu...

Kar performansını ben şahsen beğendim, tek bir kere aşırı kaydım bu lastiklerle, ancak sadece ben değil pekçok araç kaydı o yolda ve o hatayı pek lastiğe değil, şartlara bağlıyorum... Aşırı buzdaki o kayma dışında fazla sorun yaşamadım, lastikler kar lastiğine çok yakın performans verdi diyebilirim...
    Kışların çok çetin olmadığı bölgelerde ben şahsen gerçek dört mevsim lastikleri tavsiye ediyorum...

Ilıman geçen kış aylarında lastiğin çok sertleşemesi de ayrı bir avantaj.

gokhan06, tekosis, 45R3928 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    812
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Hayırlı olsun,Kormoran'ın SUV lastiğini 5 senedir kullanıyoruz,bu sürede 50 bin km katettik.Bizim lastiklerde Mud+Snow ibaresi de var yaz lastikleri olmasına rağmen.İlk 2 sene iyiydi gayet fakat sonrasında ıslak performansı çok düşmeye başladı,lastik ne yol tutuyor ne duruyor performansını beğenmiyorum.Konfor olarak gayet iyiler,sessiz ve yumuşak lastik dediğiniz gibi,bizimkilerde çatlamalar başladı fakat diş derinliği olarak hala iyi seviyedeler.Geçen kış kara da girdim bu lastiklerle,beni en çok şaşırtan bu yönü oldu.4 çeker aracında etkisi vardır tabii ama karda hiçbir noktada bana mısın demedi çekişte,frenlemesi de oldukça başarılıydı çok beğendim.Özetle Kormoran Michelin altyapısıyla üretildiği için bazı şeyleri iyi beceriyor,özellikle 4 mevsim kullanımında ben de başarılı buldum beni şaşırttı ama Michelinle tabii ki hiçbir koşulda kıyas kabul edecek bir lastik değil,zaten fiyatıyla da öyle olduğu için sorun yok.Keyifli kullanımlarınız olsun,lastiğinize taş değmesin.

3. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Bende Goodyear 4 mevsim gen2 modeli Nokia'n kışlıklar ile bire bir karda ve buzda denedim. Kütahya iklimi kar yağışı buz oluşma durumunu baz alırsak vasatlardı %5 ve üzeri eğimde ne duruyor ne kalkıyordu frenaj mesafesi çok çok uzun du abs hemen devreye giriyordu. Bana gereksiz model gelmişti. Kormoran denemedim ama ılıman mevsim lerde denenebilir.

4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Kış şartlarının daha ağır geçtiği soğuk bölgelerde, 4 mevsim olarak Falken AS210'u tavsiye ederim.

koreci bunu beğendi.
  5. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Falken denemedim henüz yazlıkları ziex 310 ama bir arkadaşımda var en yakın zmaanda kıyas edicem.

sipartacus bunu beğendi.
  6. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Kış lastiğinin kar ile doğrudan bir ilgisi yok. Kar varsa zincir, kar çorabı ya da çivili lastik kullanırsın. Kış lastiğinin olayı 8-10 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunun düşmemesidir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Hocam karda kış lastiği nin doğrudan bir ilgisi olmasa tırtıklı desen yapmaya gerek yok. Yumuşak hamur ile daha soğuklarda kendini koruyabilen hamur yapılırdı desene falan lüzum yok :)

8. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Kış lastiği kar üstünde yaz lastiğine göre elbette daha iyi. Sırt deseninin elbette faydası var. Ama "kar yoksa kış lastiği takmaya gerek yok" ya da "yollar karlı ve bende kış lastiği var o yüzden yolda kalmam" cümleleri yanlış cümleler. Bunu demeye çalışıyorum.

Kış lastiği kışın takılır. Kar varsa zincir ya da benzer etkili ekipman kullanılır.

Asel Kaan Efe ve MAERKEK bunu beğendi.
  9. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,282
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Buz varsa tek çare çivili lastik :)

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yerde 10cm kar varsa, kış lastiği dişleri ile karları kaldırır ve zeminde tutunur. ayrıca bazı durumlarda daha derin kar olduğu zaman karda da dişler sayesinde tutunur. karın sertliğine bağlı. aracı eşim de çok kullanır. ona karla kapanmış yolda esp/asr'yi kapatmasını öğrettim. onları kapatınca araç patinaj yaparak yola devam edebiliyor.

yolda kalmak kalmamak birçok başka faktöre bağlı. ama günümüzde kar lastiği varsa ve karla kapanan yollar asgari düzeyde açılmışsa araç yolda kalmaz. kışın hemen hergün araba kullanırım, 15 yıldır zincir kullanmam.

Asel Kaan Efe, MAERKEK ve Tilki bunu beğendi.
  11. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Kar lastiği diye bir şey yok onu demeye çalışıyorum da diyemedim. Onun adı kış lastiğidir. Kar yağınca değil hava soğuyunca takılır. Herkese iyi yolculuklar.

12. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,395
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dediğiniz dogru. Lakin cogu zihniyet kar yagmadan kar lastigini takmiyor. 7 dereceni altindaki sicakliklarsa sagladigi güvenlik bir kenarda dursun, bana takmamak maddi acidan da sacma geliyor. Kis lastigi bir ton para. Senede 15 gün takacaksam ne anlami kaldi. Sökme takma parasi da cabasi.

13. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Abi kar lastiği değil kış lastiği onun adı.

14. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Buzlu zeminde bile 1cm üstünde kar olsun kış lastiği gayetde iyi tutuş sağlıyor. Kütahya da ikamet ediyorum ritmik kullanımda %7 eğimde bile aracı yürütüp yönlendirebiliyor.durduruyor.
    Karlı zeminden ise 80-90-100 ritmik şekilde şehirlerarası yol izleyebiliyorum. Bende kar yoksa kışa gerek yok gibi şeylereii doğru bulmuyorum. Veya zincirsiz yola cıkmanın da tedbirsizlik olarak görüyorum. buzlu yada aşırı karlı bir zeminde zincir ihtiyacı olabiliyor. Bu sizin bahsettiğiniz civili modeller için ya zeminin jilet gibi buz olması yada 100-120 basıp gitmek gerektiğinde lazım olunan bir durum.

15. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    4 mevsim m+s modellerde bu amaç la yapılmaya çalışıyorlar işte az araç kullanan bireyler için yada az kış olan yerlde kullanılması için.

koreci bunu beğendi.
  16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bu forumda" kar lastiğini sadece kar üzerinde kullanırım, yoksa gerek yok" diyen daha görmedim. ama var öyle tipler.
    diğer taraftan yine kış lastiği karda bir işe yaramaz gibi bir yorumda bulunmak "tamamen" yanlış.

adının kar ya da kış lastiği olmasının ne önemi olabilir? ben özel bir fark göremedim.

zaten eskişehir ankara kütahya gibi yerlerde kasım sonunda lastiği olan herkes kış lastiğini taktırır. mesela buralarda kar yağınca trafik fazladan sıkışmaz. insanlar kış lastiği ile karda genelde çok rahat ilerler.

istanbul-kocaeli gibi yerlerde kış lastiği kullanımı çok daha az.

17. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Sevgili arkadaşlar kış lastiğinin karda ya da buzda bir işe yaramadığını nerede yazdım ben? Bir türlü bulamadım da...

18. 45R3928

45R3928 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Muhammed Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Buradan böyle bir anlam çıkardık. Kış lastiği kar ile doğrudan ilgisi olduğunu bunun için yapıldığı nı düşündüğümüzü aktardık hocam

19. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Kış lastiğinin karla ilgisi yok. Kar yağınca değil kışın takılır. Karda zincir takılır. Kış lastiği karda elbette yaz lastiğine göre daha iyi tutuş sağlar. Ama kış lastiğine güvenip de karda yola çıkmak akıllıca olmaz. Zincir bulundurmak şarttır.

Umarım yeterince net olmuştur.

onurforces ve 45R3928 bunu beğendi.
  20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,154
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynı mesajı aynen yazınca daha anlaşılır oldu, ilk mesajda anlayamamıştık.

45R3928 ve onurforces bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş