Arkadaşlar malumunuz forumda da paylaştığım üzre Elantra 2000 model aracıma motor yaptıracağım Motor kodum g4gr benzinli 1600cc motor Parça listesi kesinleşmedi hala ama Konya yetkili servisleri olan İrent yada Öntur da parça hususunda yardımcı olabileceğiniz bir tanıdığınız var mı? Yada türkiye genelinde orjinal parçaları iskontolu temin edebileceğim bir yer var mı ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Bence Türkiye geneli en son ihtimal olsun. Öncelikli olarak Konyadan almaya bakın parçaların. Çünkü olası bir askilikte (uymama / hatalı parça gönderimi gibi) değiştirmeniz vs daha kolay olacaktır.
Sayın Ali BEY, Konya'da yetkili servis değilde özel servise yaptıracaksanız eğer, Benli Oto'yu tavsiye ederim, orjinal parçayı tedarik ederek yapar genelde. Ustalığı'da iyidir. İskender Usta diye Kore araçlarına bakan bir yer daha var ikiside tavsiye olunur.
Abdullah Ustaya güven o ne derse onu yap üstad. Senin 100 e bulacağını o 80e bulur. .. temiz bi iş çıksın. Allah yardımcınız olsun
Parçaları servisden alın piyasayla aynı paraya veriyolar.Piyasada eş degerinde ürünler var servis orjinal veriyor bide.
her zaman benzer konulara şunu yazıyorum buraya da yazayım; bizim buradaki hyundai anlaşmalı yetkili servislerde yedek parça bölümü perakende olarak parça satışı yapıyor, kaldı ki hepsi yapar, ellerinde incik cincik parça katalogları var ve şase numarasından arattırıyorlar uyumsuz parça satmaları da zor ve ellerinde istediğiniz parça yoksa kargo ile bir başka servisten yada fabrikadan yada depodan istediğiniz parçayı en orjinal şekilde getirtip veriyorlar burada şunu özellikle belirteyim parçayı aldığınız yetkili serviste taktırma mecburiyeti yok istediğiniz en ücra parçayı alıp parayı verip faturayı kestirip parçayı kolunuzun altına sıkıştırıp direk oradan gidebilirsiniz. Onun dışında piyasadan HMC logolu orjinal mobis yada kore malı mando vs. birebir hyundai homologasyonlu parçaları toplama işi zor olabiliyor yan sanayi orjinal ayrımı daha zor olabiliyor ve hemen hemen aynı paraya gelir. Servis yüzde 100 orjinal satar
he ya parçacı, benim bir parçacı var hayat hikayesini anlatacak nerdeyse, iki sene önce fren balatası istedim kore mando varmı dedim yok dedi getirtiriz dedim niye yokki mando bulunası bir marka, dedi korede mando firması hyundai ile ters düştü hyundai nin patronu mando ya demiş ya sadece hyundai için parça üreteceksin yada ithalat yapmanı engellerim başka markaya üretmeyeceksin ambargo koydururum demişmiş, mando firması da kaçak yollarla ülkeden çıkardığı yedek parçaları gümrüksüz rahat gönderebildiği dubai gibi ülkelere gönderiyormuşmuş ta dubai üzerinden türkiye ye geliyormuş... dedi ohooo dedim hikayeye bak balatalar geldi taktırmadım iki senedir yatıyor geçen iyice inceleyeyim diye bir baktım içinden sangsin parça kodlu balata çıktı sangsin mando ne alaka dedim bunlar mando değil alalı da iki sene oldu neyse dedim geçen silecek almaya gittim dedim benim balatalar mando değilmiş bak senin dükkandaki öbür mando paketlerinden mando baskısı parça nosu yazılı balatalar çıkıyor, abi dedi bunlar yeni o eskilerde sangsin üretimi olabilir falan fiso, ederim böyle işe kış lastiği için iki tane teneke jant istedim servisten tanesi 220 lira dedi çifti 440 lira, bende gittim yine benim yedek parçacı arkadaşa sanayiye buna dedimki jant lazım orjinal istiyorum çıkmadır çelik janttır bana ön takım hesabı yaptırmasın şıkır şıkır takıp çıkaracam uğraştırmasın zaten çıkma bulamamışım, sende ne kadar dedim tanesi aradı taradı 180 lira dedi iyi dedim getirt sen, parayı peşin verdim, iki hafta oldu bir baktık era jantı gelmiş geri gitti jantlar, yine aynı muhabbet abi dedi dubai üzerinden geliyor valla bak kaçak ama orjinal gelince gözüne inanamayacan dedi, iki ay oldu bir geldi jant i20 jantı dedim ne oldu hacı? aldım jantı vurdum yere toptancıya telefonda sövdüm dedi al açayım telefonu sende söv istersen dedi yok dedim ya bekleriz sen bunlarıda yolla getz jantı de öyle anlat dedim iki ay durduk bekledik toplamda her akşam jant beklerken 6-7 bardak çay içtik, sohbet ettik zaten dedim daha kar yağmadı, 15 gün sonra telefon açtım dedim parayı geri alayım dedim yok dedi senin jantlar yolda yarın burada ertesi gün gittim benim orjinal ötesi bandrollü aracımın şu an üzerindeki jantların birebir aynısı yazısı markalaması herşeyi aynı halde gelmiş kucakladım eve getirdim o gün jantları salona koyup şöyle bir seyrettim hasret giderdim mobis üretimi hologramlı 2.5 ayda dubai üzerinden türkiyeye gelen parça sonuçta 360 lira ya macera yaşamak yerine gidip servisten 400 liraya pek ala alabilirdim sıfır titreşim jantlarda jant ama fabrika çıkışı gibi oldu. periyodik bakımda yine parça alıyorum yağdır bujidir servise de gidecektim yağ filtresi için falan... tam o sırada parçacı bana dedi ki orjinal hava filtresi var elimde, dedim ki olmaz öyle şey olamaz, bir baktım harbi orjinal dedim nerden buldun bunları, dedi serviste filanca kişi sattı işte fazla gelmiş satamamışlar bana yolladılar 30-40 tane satıyorum, kaç para dedim 10 lira dedi, öbür parçacı 15 e yan sanayi veriyor dedim, abi sana 10 lira dedi, dedim yok kalsın servisten alacam, servise bir gittim yüzde 30 indirim varmış 7 liraya aldım ya aynı filtreyi En son silecek aldım muhabbet ediyoruz bir muhabbet geçti diyor ki servis orjinal yedek parça bulamadığı zaman parçaya sıkışırsa gidip sanayiden yan sanayi parça alıp serviste takıp tamir ettiği arabayı öylece yolluyormuş, oha dedim yok çıktım dükkandan şimdi haziran gibi bakım var yine bakalım ne hikaye yazacak bu sefer yağ almaya gidecem. Bilinçli otomobil tüketicisi olmazsak işimiz bunlarla çok zor valla ayak üstünde becerebilirler birde iyi niyetliler çok anlamsız adamlar 2 ay jant bekledim diye geliş fiyatına silecek aldım geçen, tanımadığına verecek onu yüzde 18 kar ile yedek parça çiftliği memnun muyum valla yan sanayi silecektir bujidir sarf malzemesidir sonuçta bazı şeyler servise veren toptancı yada marka aynı olunca bu tip aftermarket ürünler lazım oluyor bana memnunum o sebeple parçacısız olmuyor ki serviste öyle polen filtresi yok bosch sileceğe 80 lira çekecek servis aynı silecek 50 lira parçacıda hyundai üretmiyor ki bujiyi sileceği champion üretiyor bosch üretiyor castrol vs. Geçen yağ danışma hattını aradım aldığım yağ gerçekmi diye castrol dönüş yapmadı ona da sıkıldım castrol beni sallamadı diye gittim kendi yöntemlerimle doğruladım içime sinmedi. parçacı ya işte abi hepsi bir alem onların
abi süpermiş bu parçacı, nerede acaba. bende geçende Getz'e otomatik şanzıman yağı arıyorum, kılavuzu açtım orada uygun olan sınıfı yazdım gittim bunu arıyorum diyorum adam bana direksiyon yağı da oluyor al diyor gittim başkasına 2 çeşit buldum baktım onların üzerinde de bizim sınıf yazmıyor adam birine bu iyisi dedi bende olmaz servise sorayım dedim, servisi aradım yağları söyledim ustaya, adamın dediği iyisi değilde diğeri uyar dedi bende aldım. gerçekten birazcık anlamıyorsan vay haline. bu dediğin yağ işi de karışık adamlar boş bidonları toplayıp kapak uyduruyorlarmış, bazı firmalar puan adı altında bunun önüne geçmek için yetkili satıcılarına barkodlarını toplatıyormuş, bazıları da bidonları delip öyle atıyor.
bu parçacı gebze de ama öyle direksiyon yağını şanzımana koyma konusunda ısrar etmez, seçenek sunacaktır dükkan çeşit dolu çünki fakat yine biri iyidir biri kötüdür istediğin yağ değildir, lazım olursa veririm adını dükkanın. Tamirciler yüzünden oluyor bu tip cins olaylar onu da belirteyim, tamirci gidiyor direksiyona otomatik şanzıman yağı koyuyor mesela yada fren hidroliği der geçer dot 3 dot 4 detaya bakmaz marka söyler öylece gider baştan yanlış verildiyse hep öyle gider. Teflonlu çbş belco marka cila hasköy sanayi sitesinde merdiven altı kenar köşe bir dükkandan çıkarken meydandaki parçacılar carpex marka cila satıyorlar. Aradıkça mazot harcarsın [mazot + yan sanayi parça parası + sinir bozukluğu+ yorgunluk = servisteki parçanın parası] şeklindedir
arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için abdullah usta her durumla ilgileniyor sağ olsun eksik parça yok hepsi sipariş edildi
Konu üzerinden tam bir sene geçmiş. Tekrar faydası dokunur diye bende burada bir bilgilendirme yapayım istedim. AloParça isminde bir toptancı var İstanbulda. Web Sitesi de mevcut. İstediğiniz parçanın varsa orjinal, yan sanayi onlarca çeşidini size sunuyor ve piyasa ne diyorsa emin olun yarı fiyatına. Ürünleri de üreticiden 2 yıl garantili. Aynı servislerdeki sistem gibi de sistemi var. İster aracın marka, modeli vb girerek veya daha garanti olsun derseniz şase numarasından sizin aracınıza uyumlu tüm parçaları üreticisinden tedarik ediyor. Ürün 1 günde evinize veya istediğiniz adrese de teslim. Oldu ki yine uyum olmadı, sıkıntı çıktı, hemen geri alıyor. Benim başıma gelen olaydan dolayı, serfise zaten işçilik gibi ücretleri veriyoruz ama maalesef yedek malzemelerden çok çok daha fazla kazanıyorlar zaten. Çoğu zaman yapılan kampanyaları takip edin. İşçilik ücretsiz derler. Zaten parçalardan parası çıkıyor. Oldu ya. Çok uçuk fiyatlı parça olursa siz yine de araştırın derim. KAzasız hayırlı günler diliyorum.