arkadaşlar geçen gün trabzondan rizeye dönüyordum. hava çok sıcaktı klimayı açtım. belli bir süre sonra da kapattım. içerisi sıcak olunca tekrar açtım. birden dikkatimi havalandırmalardan içeriye dolan buhar dikkatimi çekti. arabam lpg li olduğu için önce gaz kaçağı var zannettim. ancak koku yoktu. klima düğmesini kapatınca buhar kayboldu. tekrar bastığımda buhar tekrar geldi. hemen kapattım. bir süre sonra tekrar çalıştırdım. buhar filan yoktu. servise gittim baktılar ama anormal birşey yokdediler. çalıştırdılar klimayı bahsettiğim olay olmadı bir daha... arkadaşlar içinizde böyle bir durumu yaşayan var mı? bilgi verirseniz sevinirim. iyi akşamlar
Yüksek sıcaklıklarda, sıcak hava ile karşılaşan soğuk hava kimyasal olarak tepkimeye uğrar ve moleküler yapısı gözle görülecek şekilde değişime uğrar. Tıpkı sıcak havada bir külah dondurmadan çıkan buhar gibi...Sanırım bundan kaynaklanan bir şey olsa gerek.
aynı durum bendede oldu duman gibi üflemeye basladı içeri hemen servisi aradım klimayı acıp kapamaktan olduğunu boruların donup tekrar ısınmasından olduğunu sölediler herhangi bi durumun olmadığını normal olduğunu sölediler...
Peki uzun bir süre yani sürekli1,5-2 saat gibi bir zaman klimayı çalıştırdığımda üfleme gücü düşüyor. 10-15 dk dinlenince normale dönüyor.Bu normal mi?
Sn. Özgür bey...Klimayı ilk açtığınızda iç ortam sıcaklığı yüksek olduğundan klima üfleme hızı yüksek çalışır (kısa sürede soğutmak için), belli bir zaman sonra ortam soğuduğundan klima kendi hızını düşürür ve sabitlemeye çalışır. 10-15dk. klima devre dışı bırakıldığında ortam sıcaklığı yükseleceğinden klima çalıştırıldığında tekrar yüksek devirle üfleme yapar...Umarım bu bilgiler işinize yarar...
bu bahsettiğiniz durum tüm klimlar için geçerlimi yoksa manuel, otomatik,vb. farklılık varmı? yani ben de 2004 model admire var onun klimada araç içi sıcaklık düştükçe klima hızını düşürüyormu?