arkadaş geçen akşam arabanın kaloriferini açtım taabi fanını çevirdiğim gibi klima çalıştı kapattım aracı durdurup biryere gidip geldik ten sonra arabayı çalıştırmaya çalıştım araç marşı vuruyor ama çalışmıyor bi baktim klima düğmesi açık kapattiıktan sonra çalıştı sizce çalışmamasının nedeni nedir klimanın açık olmasımı
normalde olmaması gereken bi durum.Ama klima motordan 2 hp standart güç çektigi için motorda bi güvenlik önlemi almış olabilir.Yada aracında bi arza söz konusu olabilir.
bendede bir sorun olmuyor da acaba akünüz zayıflamış olabilirmi yada çalıştırırken bütün elektrikli şeyleri kapatıyo araba teyp far vs acaba klimayı kapatan kısımda bir problem olabilirmi anlamam elektrikten pek......
Arkadaşlar aracınız yüksek devirlerdeyken cart diye çalıştırmayın, aracı çalıştırır çalıştırmaz klimayı açmaynız ve son olarak motoru ilk çalıştırma anında klimanın kapalı olduğuna emin olun. Araç kliması standart olarak sukadar beygir güç tüketir diye bişey yok ama, kliamanı kademesine bağlı olarak 7 beygire kadar çıkabilir bu güç kaybı.Daha aracı çalıştırmadan klimaya yüklenirsen motor çalışmaz demiyorum,çalışır ama motoru çok zorlamış olursun.Gergi kayışlarına zarar vermemek için araç relantide çalışrken,ısınmışken devreye sokulur. Ve özellikle kış aylarında aracın soğuk klimasını 15 günde bir 5-10 dk çalıştırmanızı öneririm,çünkü klima sisteminin içine bulunan gaz uzun süre çalışmadığında boşalıyor ve yazın tam anlamıyla soğutmuyor.
Benimkinde klima açıkken çalıştırdığımda marş bir-iki saniye geç alıyor o kadar.Ama şu ana kadar hiç çalışmamazlık yapmadı.Ya siz marşı kısa kestiniz veya araçta bir sorun var.