Herkese merhabalar arkadaşlar. Geçtiğimiz ayın sonunda sıfır i30 grdi elite paket araç aldım. Aracın üstünde gelen teybi söktürüp yerine yurt dışındaki elite paketleriyle gelen navigasyonlu cd çaları taktırdım. bununla alakası var mı bilmiyorum gerçi. ancak arabaya biniyorum her şey normal olarak çalışıyor. örnek olarak 10-15 km yol yapıp arabayı park ederken başlıkta yazdığım uyarıyı veriyor. "anahtar arabanın içinde değil." ingilizce olarak. bu uyarıya rağmen araba çalışmaya devam ediyor. ilk önceleri anahtarı pantolonumun sol cebinde tutuyordum. sensöre uzak kalıyordur diye orta konsolda usb girişinin altındaki göze koymaya başladım ama aynı yerde de bu uyarıyı verdi. bu uyarı beni sinir etti ve arabayı aldığım yerin teknik servisine götürdüm. arabayı bilgisayara bağladılar ama herhangi bir uyarı yada hata bulamadılar. aynı sorunla karşılaşan ve bu sorunu çözebilen kimse varsa yardımlarını bekliyorum. teşekkür ederim.
Yedek anahtari denediniz mi ? Cok cok dusuk ihtimal anahtarda sorunvardir tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.
serviste de bunu dediler ama iki anahtar da aynı. hangisi yedek hangisi orjinal ayrımını nasıl yaparım acaba?
Taktığınız sistem can hattında iletişimi bozuyor olabilir, bcm yada gösterge keyless sistemi ile iletişimi kaybediyor gibi görünüyor.
Can hattı için kapalı olması kafi değil, sigortasını çekseniz bile parazit yapabiliyor. Opel'lere yazılım yaparken soketi söktürüyorum. Eğer can hattından ise B82790 filtresi sisteme entegre edilmeli.
sistem hyundai nin kendi orjinal sistemi. can hattı ve bcm ne oluyor acaba? onları da açıklayabilir misiniz?
evet var ama arama yaptığımda hiç bir kanal çıkmıyor. maslak hyundaiden aldım doğru düzgün ilgilenmiyorlar gibi. istanbul içinde önerebileceğiniz teknik servisi iyi olan bir servis var mı? navigasyon yazılımı nav-x sanırım.
tekrar olacak ama biraz araştırma yaptım. i30larda firmanın ürettiği multimedia sistemi gelmediğinden servisler muadili sistemler takıyor. bu sistemleri üreten de iki firma var görebilidiğim. birisi nav-x bir diğeri de for-x. MSC hocam bu iki markadan siz hangisini seçersiniz acaba? yada daha kaliteli bir marka önerir misiniz?
necvox var bir de. for-x, nav-x ve necvox markaları arasında en iyisi hangisidir acaba? bendeki sistemin (nav-x) dokunmatiği çok kötü mesala.