Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Karter koruyucu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda angel getz R tarafından 7 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. angel getz R

angel getz R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle herkese iyi forumlar.Bugün Getz'imi serviste lifte kaldırdığımızda aracımda karter koruyucu olmadığını fark ettik,acaba sizde de durum aynı mı yoksa garantiden temin etmeli miyim?

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bildiğim tüm hyundailerin ön tarafından bir temir takoz vardır. ilk karşılamayı yapar.
    Alt tarafta plastik karter koruma mevcuttur.
    O da Piyasada sağ ve sol yada yekpare olarak 30-50 TL arası birşeydir.

3. ercan41

ercan41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ERCAN KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Pıyasada hyundaı ler ıcın yan sanayı koruma sacları mevcut.bır ara bende dusundum taktırmayı ama vazgectım.
    Kaza anında motorun asagıya dusmesı daha guvenlı oluyormus malum altta ızgara olursa motor surucu mahallıne daha fazla zarar verıyor imiş.Forumda bunla ılgılı bır yazı okumustum yanlış hatırlamıyorsam

4. sefa55

sefa55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel Accent Eraaracımla 3-4 gün üst üste çamurlu köy yollarına gidip geldim. 4 gün sonra kaputu açıp baktım radyatöre, borulara,kayışlara vb. birçok parçaya çamur sıçramış. Bu durum canımı sıktı. Ben de yetkili servise alt koruma kapağı, karter kapağı vb. var mı soracağım

5. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bahsettiğiniz yazıları ben de okudum hatta karter muhafazası taktıracağımı söyleyince cevap olarak bazı arkadaşlar bu yönde yazdılar ben de ses çıkarmadım.şimdi sizin konuyu tekrar açmanız üzerine yazayım dedim.
    eralarda karter koruyucusu yok.saç olarak piyasada var ve yeride hazır olduğundan kolay uygulanıyor.ben ilk bakım servisim de taktırmayı düşünüyorum. hararet arttıracağını ,veya kaza anında motorun düşmesini engelleyip tehlike yaratacağını yazan arkadaşlara katılmam mümkün değil. ince bir saç ve dört somun ile tutturuluyor.mıcır su çamur ve hafif temaslarda motoru koruyor.
    Kaza anın da motor düşermiş aşağıyada bizi korurmuş bu.muhafaza olursa motor düşmezmiş.olacak şey mi bu.fizik kurallarına aykırı değilmi. Motorun kulaklarından ve tüm yerleşim yerinden kopup aşağıya düştüğü bir kaza için otomobilin dört tekerlek üstüne en az iki üç metre mesafeden aşağıya düşmesi gerekir.bu durumda zaten size şansınız varsa bir şey olmaz. hararet meselesine gelince de bunun için bir ışıktan başka hiç bir ikaz olmayan ( O da hararet yükselince kenara çekin ve durun diye yanıyormuş) aracımızda hararetin hiç bir zaman yükselemeyeceğini savunan çok yazı yazıldı.peki ince bir saç koruma mı bu harareti yükseltecek?fan açar v.s.
    bazen şaşırıyorum kafadan oturup yazıyor bir arkadaş ötekiler de inanıyor.araştırmacı ve sorgulayıcı olalım lütfen. iyi pazarlar ve sağlıklı günler dilerim.

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Biraz daha açarak tekrarlıyorum..
    Rüçhan beye katıllıyorum. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Şehir efsaneleri araca bakım yapılmaz ve araca binilmez, araç korunmaz.
    Her şey mantık dahilindedir.

Karter alt koruma diye geçen parça;
    YAĞMURLU havalarda motorun alttan gelecek su birikintilerinden korumaya çalışmak,Dizelle için önemli olmamakla birlikte benzli araçlar için elektrik aksamını korumaya çalışmak.
    Çamurlu yollarda fazla alttan kirlenmemesini sağlamaktır.
    İsteğe bağlıdır.
    İsteyen ince plaktikten kendi bile üretebilir !!!!!

Alt plastik korumanın ,
    Motorun düşmesini korumak, Hararet yapmasını engellemekle uzaktan yakından alakası yoktur.

7. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    karter muhafazası diye arayın tuning firmalarında ve aksesuar firmalarında var.ben faydalı olduğuna inanıyorum.tüm arabalarımda vardı zaten.hacı murat dahil.

8. offli

offli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getz Dizel için, motor altı koruma sacı satan biyer bilen varmı?

Bu Sayfayı Paylaş