Yoruma gerek yok gibi , havayı filtre etmeye ihtiyaç olduğunu düşünmüş mühendisler ve o aparatı koymuşlar
bazı karbülatörlü lpgli araçlarda karbülatöre gaz girişini mikser takmayıp hava girişinden takıyorlar bu durumda gazın kaçmasına neden oluyor ve hava filitresi üzerinde arabanın gazda ayara gelmesi için hava girşine bant vs. şeylerle tıkıyorlar ve filitre ne kadar tıkalı olursa gaz kaçmaz ve ayar bozulmaz ama karbülatörün üzerine lpg mikseri takınca öyle birşey söz konusu değil yani lpg sistemi karbülatöre nasıl bağlandığı önemli
En açıklayıcı bilgi senden geldi hocam. Şimdi benim arabanın hava filtresini değiştirmeli miyim kafamı karıştırdı bu olay.
arabanın karbülatöre gaz girişi nereden hava filitresinin hortumunu deliptemi girişi var karbülatöre veya üzerinde miksermi var yada hava giriş kısımlarına bantla tıkalı vs. yer varmı benim araçta gaz mikseri var 10.000 kmde bir yağlarla değişitririm
Gaz mikseri mevzusunu bilmiyorum.. eğer yoksa gaz mikseri, hava filtresini değiştirmemin bir mahsuru olur mu çekiş, yakıt vs. için
benim araçta bu şekil gaz girişi ve filitre değişiminde sıkıntı olmuyor yani bu şekil olmayıp hava girişinden gaz girişi varsa filitre değişince ayarda bozulma olur ama %90 böyledir bi sakıncası olmaz böyle ise
eğer yoksa hava girişinde bant ile tıkama vs. varsa değiştirmenizi önermem gaz ayarı kaçabilir ama siz yinede bi tamirci ustanıza sorun o görüp onay versin
Bilgiler için teşekkür ediyorum.. Yarın kaputu açıp bi bakacağım sonrasında da ustaya danışıp değiştireceğim duruma göre
Arkadaşlar konuyu şimdi görüyorum. bilmeyenler olabilir 2000 model 1.3 LX yumurtam var. 10 yıldır kullanıyorum. Aracım LPG li.. Zamanında açık hava filtresi takayım dedim, lpg ayarları bozuldu, rölantide stop etme sıkıntısı yaşadım, devir düzensizdi.. Sonra normal orjinal filtreme geri döndüm.. Hava filtresi belli bir zaman sonunda ilk günkü gibi bir emiş sağlayamayacağından, motorun hava çekmesini zorlaştıracaktır.. Ustalar da LPG ayarını aracın rolantisine göre ayarlıyor. Sen şimdi tıkalı hava filtrenle gidip ayar yaptırdıktan sonra, temiz bir hava filtresi takarsan, aracın fazla hava emeceğinden rölantisi düşecek ve stop edecektir. Bunun için tekrar ayar yapılması gerekmektedir.. karbüratörlü araç kullananlara tavsiyem.. Hava filtesini değiştirecekseniz, karbüratör temizliği de yaptırın. Ondan sonra LPG ayarı yaptırın.. Yakıt olarak ciddi ölçüde fark edecektir, emin olabilirsiniz..