Merhaba arkadaşlar 2014 model 1.6 CRDi arabam var araba km 74 bin de yaklaşık 2 aydır ara ara devam eden bir sorunum var belli bir zaman yok arabayi calistirirken tam marşa bastığım gibi bir patlama sesi geliyor ondan sonra araba çalışıyor araba da koku duman yok elektrikli süpürgenin torbasindan gelen pat sesi gibi cekisinde falan bir problem yok gazinda falan hiç sorun yok ama bu sıkıntı canımı sıktı sesi kaydetmeye çalıştım 1 ay boyunca her calistirdigimda kaydı açtım bir şey yok sonra ansızın oluyor acaba diyorum muhafaza yaptırdım ondan mi ama bi vurma izi falan da yok Burada serviste yok aradım onlarda ilk kez duymuş böyle bir şeyi anca şahit olursak yorum yaparız dediler araba belki bi daha hic yapmadı nasıl şahit olacaklar ki dedim acil Yardim ederseniz çok sevinirim
Hiç arıza tespit cihazına bağlattınız mı arabayı ? Aynı ses benzinli araçlarda bujilerin bazısında sorun olup ateşleme yapmazsa egzozda meydana gelir ama dizelde meydana gelirmi bilemiyorum ? Birkaç kere başıma geldi .
Mars selenoidi ilk dikkatimi ceken yer oldu. Eger arac calisinca haraket halinde vs yapmiyorsa sadece calistirken yapiyorsa mars sisteminde problem olabilir bence.
Marş selenoidinde birsorun olsa marş motoru ve volant birleşmez , marş motoru boşa döner . Böyle ses çıkmazki.
Hocam geçmiş olsun , can sıkıcı bir durum doğrusu , ancak dizelde olur mu bilmem ama bujilerden biri eksik olursa ( ateşleme yapmazsa) bu tür patırtı kütürtü olur , ama sanırım dizelde başına gelen olmayınca bir örnekte yok ortada , sen bir şekilde aracını Van gibi sanayi ve servisi olan bir yere gelirsen sorununa çözüm bulabilirsin.Kolay gele.
Zannetmiyorum cunku enjektorlerle alakali olsa arac giderkende ara ara yapmasi gerek ama sadece calistirirken oluyorsa bence mars ile ilgili... farlar acik marsa bastiginda zorlanma ve farda sonme oluyor mu? Oluyorsa aku omrunu doldurmustur degistirmek sorunu cozebilir. Bu dedigim yontem farlar eski usul halojen farlar icin gecerli onlar 50w gibi guc tuketiyor led far varsa daha az tukettigi icin sonme olmayabilir.
Çok teşekkür ederim gerçekten can sıkıcı bir durum kamu çalışanı olunca gelemiyorum maalesef anca yaz tatilinde
[/QUOTE] Farlar açıkken hiç olmadı marş çalışıyor tam motor devreye gireceği an ses geliyor sonra motor da devreye giriyor. Acaba çelik muhafaza motor devreye girince kasılma gerilme mi yapıyor ama o da saçma olmaz mı
Kızdırma bujisi olmayan dizel olmaz , yazın da kışında daimi faal olcak , diye biliyorum. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Kızdırma bujisi ateşleme değil ilk marşta soğuk olan silindir ortamını ısıtmaya yarar . Kontrolü de gayet kolaydır ama patlamayla alakası olamaz , bunlarda sorun olsa egzoz dumanı ilk marşta beyaz olur .