Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ilk çalışmada stop etme

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Soner SAYKAL tarafından 26 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 elantram var. 2 senedir bende. 110.000 km de. yeni atiker gaz kiti taktırdım. sabahları çalıştırdığımda araba gaza geçmeden stop ediyor. gün içersinde herhangi bir ilk çalımada problem yok. gazdan mı kaynaklanıyor diye gittim. ama bir problem olmadığını servise gitmemi söylediler. servise gittim onlarda bir şey yok dedi. bir fikri olan varmı.

2. SefaŞAHİN

SefaŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizde 2004 getz 110.000de ilk çalışmada patır patır ediyo ve stop ediyo milano lpg kiti var araba gaza geçince hiçbir problem kalmıyo bizde sorunu çözmüş deiliz ama lpg den değil

Düzenleyen : shn04

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, olası nedenler ve çözümleri :

Enjektöler tıkanmıştır >> Enjektör temizleyici ile bir süre benzinde kullanın.

ECU emisyon değerleri sapıtmıştır >> Akşam aracın akü kutup başını çekin, sabah tekrar taktığınızda sorunsuz çalışırsa ECU hafıza sigortasına kontak röle atılacak.

Çok düşük bir ihtimal olsada Purge Selenoid Valf 'i bozulmuştur >> değişecek.

4. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey
    gaz tatırdığım yer gaz anahtarına basarak çalıştırmamı ve böylece aracın gazda çalışacağını söyledi. bende yaptım. araç gazda çalıtığında tekleme yada stop etme olmadı. sizin 3 tavsiyenizden hangisini yapmalıyım? tşk

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, benim 3 tavsiyem yok, sorunla ilgili olası 3 noktaya değindim, bunlardan bir tanesi sorununuzun kaynağı büyük ihtimalle. Gaz düğmesine basıp çalıştırmanız aracınıza zararlı, bir arızanız var ve yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

Yerinizde olsam,
    1- Bu akşam akü kutup başını çıkartıp (+) yarın sabah tekrar takarak çalıştırmayı denerdim. Eğer bu şekilde sorun düzelirse derince'deki FS otogaz'a gidip adam gibi LPG ayarı yaptırırdım, yine sorun çözülmezse araç ECU'suna kontak rölesi taktırararak emisyon değerlerinin her aracı çalıştırırken fabrika verilerine gelmesini sağlardım.

2- 5-10 liraya satılan speedol enjektör temizleyiciyi yakıta katarak bir süre benzinde aracı kullanıp sorunun düzelip düzelmediğini gözlemlerdim.

3- Düşük ihtimal olan yakıt deposu sistemlerini kontrol ettirirdim. Pompa, PCV, PCVS, Kanisterv.s.

6. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar accent 1.5 millenium 2000 model aynı sorun bendede var cözebilen varmı neden bilgilendirmiyorsunuz insanları yoksa o sekilde devammı ediyorsunuz lutfen yardımcı olun

7. SefaŞAHİN

SefaŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    biz çözemedik hala

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çok küçük bir ihtimal olsada katalitik öncesi oksijen sensöründe problem olabiliyor, birde buna bakın.

9. RCPHML

RCPHML Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet aynı arıza bendede var.arac çok yakmayada başladı.bu titreme 90 dereceye gelene kadar oluyor sonra düzeliyor.hatta relantide farları açınca anlık bi titremede oluyor bu da mı aynı arızadan...sabah bi kutup başlarını söküp deneyelimm.

10. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorunu Çözdüm arkadaslar herkes farklı bir sey söylüyor lpg taktırdıgım yer gazla ilgisi yok carbon clean yaptır diyor servis benzinde normal calısıyor ise gazla ilgilidir diyor forumdan takip ettim adamlar değiştirmedik parça bırakmamş buji buji kablosu ıvır zıvır bir ton masraf yine aynı bende bir sey deneyeyim dedim aracın kaputu açınca hemen ön tarafında oksijen sensörü var onu söktüm önce sacı söktüm 11 anahtarla sökülüyor sacı komple dısarı alamadım cıkmadı vidaları sökünce aşağı bastırıp 22 anahtarla oksijen sensörünü söktüm baktım delikleri neredeyse tamamen tıkanmış önce zımparaladım güzelce bütün delikleri açtım sonra asiton ile (aslında oksijen sensörü temizleme spreyi var bulabilirseniz onu kullanın daha guzel olur ben alıp tekrar yapıcam) olmadığı içi asiton kullandım güzelce temizledim içini dışını sonra yerine taktım araç düzeldi5 gündür hiçpir problem yok sabahları canavar gibi çalışıyor ne tekleme ne bişey marşa basıp gidiyorum hiç beklemeden bilginiz olsun resmini eklerdim ama nasıl resim ekleneceğini bilmiyorum heralde oksijen sensörünü bulursunuz hemen kaputu açınca önünüzde bir sac var ortası delik ortasındada bujiye benzer bir parça arkasından bir kablo çıkıyor
    Düzenleyen : xeon_tr

11. RCPHML

RCPHML Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende biraz önce servisten geldim.bilgisayara bağladı bişey yok dedi.hemen bende söküp temizliyorum şimdi. teşekkürler.

12. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    recep kardeş sende çözersen hemen cevap yaz bende de aynı sorun var. Bu oksijen sensörü pahalı bir parçamı komple değiştirsek.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  14. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serdar bey akü kutup başını illaki akşam söküp sabah mı takcaz. Belli bir bekleme süresi var mı?
    Emisyon değerini, her kontakta fabrika değerine getirmenin bir sakıncası var mı?

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir sakıncası yok, süre konusunda net bir bilgi verilmemiş ama bir denememde 8-9 saat beklemek işe yaramıştı.

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eğer oksijen sensörü emisyon değerlerini bozacak şekilde 3 kullanımda beyin hata görürse lamba yakar. Değiştirirseniz lamba söner aama bilgisayara bağladığınızda hata kodu görünür, yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 20 çalıştırmada hata algılamazsa beyin kodu'da siler. Yani oksijen sensörünüzde bir arıza varsa servis bunu görürdü. Şimdi diğer arkadaşımız arıza lambam hiç yanmadı diyecek, çünkü arıza lambanızın takılı olmaması/kesilmiş olmasıihtimali çok yüksek. Araç marş konumunda arıza lambası yanmayan bütünaraçlarda bu durum var.
    Düzenleyen : MSC

17. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arızal lambamda sorun yok he sabah kontağı çevirdiğimde yanıyor bir iki saniye sonra sönüyor ama dediğim gibi oksijen sensörüm nerdeyse tamamen tıkanmıştı başka hicbir sey yapmadım sadece onu söktüm temizledim ama asiton ile temizledim aslında oksijen sensörü temizleme spreyi var onu bulup onunla temizlemek cok daha iyi fiyatı da 10 tl idi sormustum daha once evet bu gun hala canavar gibi tek mars süper oldu aracımın cekişi gidişi mukemmel ne sarsıntı ne titreme ben sadece deneyimimi paylasıyorum sizinle gidip tamircilerde kendiniz parcalatmayın diyeyoksa 10 tane parça değiştirtiyorlar en sonunda beyin falan diyip başlarından savıyorlar istisnalar var tabiki onlarda yanlıs anlamasın

18. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben akünün + kutbunu söktüm ve sorunum çözüldü. Bundan sonra kısa mesafeler için aracımı benzinde kullanacağım. İşin garibi bu stop etme yazın karşılaştığım bir sorun. Ben şöyle yorumluyorum, kışın araç daha geç tüpe geçtiği için beyinde ki emisyon değerleri fazla sapıtmıyor. Sıcak aylarda araç daha çok tüpte kullanıldığı için, beyindeki bu ecu değeri bozuluyor.

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,936
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    En basit arıza, hatta bir arıza değil. LPG ayarlarınızı düzgün yaptırırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Ben yaz kış hiç sorun yaşamıyorum.

20. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar ben yarım depo benzine enjektör temizleyici atıp kullandım. hatta kutup başınıda çıkardım. fakat kısa süreli bir çözüm oldu. sonra nette biryerlerde okudum. araçta yarım depo benzinin altına inmeyin diye. şimdi hep yarım depo benzin bulunduruyorum. hiç bir sorunum kalmadı. ilgilenen herkese teşekkür.

Bu Sayfayı Paylaş