Merhaba, Öncelikle ilk arabam ve araba teknik konuda çok bi bilgim yok sürçü lisan edersem affola, 2014 model 1.4 otomatik vites 67200 km de aracım var 2 ay önce 2. el olarak aldım ilk arabam olduğundan ilk zamanlar benim kullanmamdan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm ama 25 yıllık şöför olan ve işi gereği sürekli araç kullanan (otomatik kullanıyor oda) eşim dede yapınca artık bunda bir sorun var diye düşünmeye başladık, Aracım sıkışık dur kalk yapılan trafikte 1. vitesten 2. vitese geçerken tak diye ses çıkartarak aracı sarsarak geçiyor bunu 18 km lik yolda yaklaşık 7-8 kere yapıyor, birde normal seyrinde 60 km hızla giderken ayağım gaz pedalındayken aniden fren yapılmış gibi vites küçültüyor bunuda 18 km de 1 veya 2 kere yapıyor, babam motor ustasıdır ama otomatik şanzıman, yeni araba olduğu ve ben biraz takıntılı olduğum için yapmak istemiyor babamın tezi şanzıman yağı eskimiştir değiştirelim diyor Bursa da eski hyundai servisi yapan bir servis 1 il 2 geçişi arasında balata aşınmış olabilir diyor sizce sorun ne olabilir bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Birde bursada otomatik şanzıman konusun da iyi usta önerebilirmisiniz ?
O km de olan bir aracın balata aşınması olması için aracın canına okunması gerek. Bence yağ değişimi yapın derim.
yağ değişimi kesin farkedicektir , yağ değişiminden sonra duruma gore gözlemleyin bence , km çok düşük o şanzımana normal şartlarda birşey olmaması gerekli ,ayrıca bazı problemler illa mekanik olmayabiliyor şanzıman beyni ile alakalıda sorun yaşama ihtimali olabilir
Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler babamla konuştuk kesinlikle yağdan yapıyordur diyor bi kaç ustaylada istişare yapmışlar hiç şanzımanı açmayalım direk yağını değiştirelim zaten çıkan yağın durumu sorunun yağdan olup olmadığını belli eder dedi bu hafta sonu yağını değiştiricez Bursada hyundai servisi olan İnallar dan aldım ben arabamı babamda çok iyi tanır orda çalışanları onlarla görüşmüş servisin kullandığı yağın markasını öğrenicez onu koyucaz sizin önerebileceğiniz yağ varmı ? galiba yağ markası önemliymiş otomatik şanzımanlarda
Şanzıman yağı hiç değişmemiş yada değişmişse son değişimde yanlış yağ kullanılmış olabilir. Şanzıman yağını ve filtresini yetkili servisten almanızı öneririm. Herhangi bir şanzımancıya aracınızı teslim etmeyin, aracınız şu ankinden daha beter duruma gelmesin.
Aracı bursa hyundai yetkili servisinden 2. el olarak aldım geçen gün aradım değişim yapılmışmı yada araçta bi müdahale varmı diye araç sadece serviste 17000 km de ve 65000 km de genel bakımı yapılmış şanzımanda hiç bir işlem yapılmamış aldığım bilgi bu oldu servisten birde babam 40 yıllık motor ustasıdır dediği sadece yağ değiştiricez şanzımanı sökmiycez dokunmıycaz bu sebeple serviste yaptırmıyorum eğer sorun devam ederse o zaman servise gidicez bakalım umarım doğru bi iş yapıyoruzdur
Umarım yağ değişimi ile sorununuz çözülür. Dediğiniz gibi şanzımanı indirecek bir durum yok. Her türlü şanzıman arızasında yapılacak en son şeydir şanzıman indirmek. Kafanız rahat olsun yağ değişiminden sonra aracınızın altı değişmiş bir bebek gibi rahatladığını hissedeceksiniz )
Merhaba 2012 model sıfır i20 aracım vardı benimde 2014 yılında 12 bin kilometrede sizin sorunu yaşatmıştı 1.4 otm aracım sizle aynı konusuda vardı sanırım forumda aynı şekilde tak diyerek vites atmalar kafa karışıklığı kararsızlık hatta 1.viteste iken gaza hızlı basınca araç 2 bin devire geliyor araba tak diye vitese geçip patinaj çekerek kalkıyordu sürekli L viteste kaldırıp sonra D ye atmak zorunda kaldım fakat araba ısınınca bu sorunları yapmıyordu genelde sürüşün ilk 10 dakikası yaşıyordum fakat kafa karışıklığı aniden sallayarak vites değiştirme hep vardı İzmirdeyim Yükseliş yetkili servisi idi aracımı satana kadar hiç başka yere götürmedim ne altı sürttü ne bişey değişmişti durumu anlattım aracı bir gün bıraktım arkadaşlar test etmişler çeyrek depo kadar her neyse sorunu çözdüler ve hiçbir ücret almadılar benden sorunu ise yağ eksikti onu tamamladık birde elektronik soketleri korozyon yapmış onları değiştirdik dediler 3 bin kilometre daha kulanıp sattım hiç sorun yaşamadım aracın garantisi varsa 5 yıl veya 150 bin veriyolardı muhtemelen vardır servise bırakın halletsinler hyundanin bu yanını seviyorum hiç randevu almadan bırakıyosun aracı yapıyolar yıkıyolar birde para ödemeden gidiyosun en güzeli sanayide para alırlar yetkili serviste almıyorlar bence götürün yağ ekleyip soket temizlği yapsınlar hatta söyleyin soketride kontrol edin diye
Ben hyundai servisi ile görüşmeden önce bana bi mesaj gelmişti memnuniyet mesajı aracınız 2019 a kadar garantilidir diye buna istinaden aradım servisi servis aracımın plakasını aldı baktı aracınız büyük ihtimalle garantisi yok dedi ihtimal lafından hiç hoşlanmadım zaten daha sonra arabada ne sorun var dedi bende anlattım zaten garanti dışı 100 tl tespit parası ödemeniz lazım dediler şaşırdım kaldım aracın garantisi varmı yokmu ona karar veremediler önce sonrada yok dediler bu sebepten bi güvenim sarsıldı servise bende önce babam yağını değiştirsin olmazsa servise götürmeye karar verdim .
sonuç: aracı 2 dir bursa inallar servisinde test ettiriyorum 1 inde 10 km test etti diğerinde 70 km test etti makinaya bağladı hiç bir sorun yok diyor bende yapmadı diyor usta birde işin kötü tarafı arıza süreklileştiğinde tekrar getirin dedi, böyle saçma şey duymadım tuaf geldi bana sürekliliği olduğunda daha büyük sorun olucak dedim arızayı tespit edemiyoruz bizde kullanırken bi sorun yok diyo anlamıyorum ya şanzımanı daha çok boz getir dedi resmen
yağı değiştirdiniz mi bir de servis vites için yazılım güncellemesi yaptı mı düşük ihtimal belki ama değerlendirmek lazım garantisi devam ediyor mu aracın o konuda ne dediler
Araca hiç birşey yapmadılar sadece test sürüşü yaptılar oda 70 km tık dememiş vites değişiminde makineyede bağlamışlar ama ben pek inanmadım arkadaşlar birde şans eseri aracın rent a car dan çıkma olduğunu öğrenince dahada büyük bi sorun oldu vitesin bu durumu dost kazığı dedikleri bu olsa gerek güvenerek hyundai araç yetkilisi zaten serviside onlar müdürünüde tanıyoruz deyip güvenip aldık araç rent a car dan çıkmaymış öğrenince çok canımız sıkıldı birde vites vuruntusu olupta servis bişey yok biraz daha boz getir deyince sinirlerimizi zıplattı zerre güvenimiz kalmadı bu arada aracın garantisi yokmuş 1 kere 17000 km de bakıma girmiş 2 yılda 60000 km yi geçmiş garanti falan kalmamış araçta yağını değiştirmedim martta değiştirip güvenilir bi şanzımancıya göstericem çünkü servisine hiç güvenim kalmadı
geçmiş olsun, öncelikle aracınızda kullanılan şanzıman genel olarak çok sağlamdır, çok uzun yıllar hiç arıza yapmadan kullanılır. benim aracımdaki 12 yıllık ve 165bin kmde. otomatik şanzımanlar kullandıkları yağı eskitirler, değişmesi gerekir, dediğinize benzer sorunlar ortaya çıkar. çoğu hyundai modeli için 100 binkmde otomatik şanzıman yağı değişir. sizin aracınızda periyodik değişimi ne zaman bakmak lazım. servise başka hiçbirşey demeden otomatik şanzıman yağı almak istediğinizi söylerseniz memnuniyetle bu yağı satarlar. babanız da bu yağı değiştirebilir. yanlış bilmiyorsam en fazla 300tlye mal olur. büyük ihtimalle sorun çözülür. rent a car aracı olması hiç iyi olmamış, maalesef sıkıntı kaynağı bu olabilir.
Aldığımız yer hyundainin yetkili servisi dir Bursada ben Nissan Juke alıcaktım Hyundainin yetkili servisi oldukları için tercih ettim ama böylesine ne denir bilemiyorum, Bu İnallar Bursa da 1. araba pazarı 2. İnalların 2. elidir satış konusunda iyi olan ama meğersem renta car larla anlaşması varmış güvenilmemesi gerekenlerin başında geliyorlarmış bizim arabayı oto yıkama tanıdı siz niye yıkamaya getirdiniz ki zaten kiralama şirketi yıkatıyo boşuna para vermeyin deyince benim eftalyalar attı yıkamada babamların dükkanına yakın babam hemen arabayı kaldırdı baktı bereket bişeyi yok temiz araba dedi Servisi tanıdığımız için şanzıman yağını söyledik onlar tedarik edicek yada yağ markası ve kodunu vericekler alıcaz değiştiricez bakalım inşaallah düzelir düzelmezsede bi şanzımancıya göstericem bakalım