Arkadaslar merhaba, DIY basligi olmaya aday bir konu icin baslik aciyorum. 2012 i20 icin eger belli basli sartlari saglayabilirsem on sis farlarini takmak istiyorum. Amacim eger basarabilirsem takmak isteyenlere cok guzel bir DIY klavuzu olusturmak. Sartlar cok net. 1. Kesinlikle orjinal switch ile sis fari acilip kapanmali. Sinyal kolu degismeli. 2. Gosterge panelinde sisler acik oldunda lambasi yanmali. 3. Orjinal devre semasina uygun olmali. Takilacak role ve sigorta orjinal yerinde olmali. 4. Orjinal sis fari kullanilmali. Amacim orjinaline yakin iscilik malzeme kullanarak supheye yer kalmamasi. Diğer turlu yapilan isleri midem pek almiyor. Eger forumumuzun aga babalari bu isi orjinal sekilde yapabilmem icin gerekli destegi verirse bu ise girmeyi planliyorum. Yabanci forumlardan birinde cok aciklayici bir montaj buldum ancak yeterince orjinal bir calisma degildi. Yoksa oradan bakarak rahatca yapilabilir. Kaynağı daha sonra paylasabilirim. Ilk sorum I20 nin elektrik semasina nereden ulasabilirim? GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
internette accent blue için yapılmış bir tutorial buldum. şu ana kadar en net açıklayan bu. http://www.hyundai-forums.com/rb-20...tion-multifuction-switch-replacement-56k.html
forumdan ses çıkmıyor. hala araştırıyorum ancak hep sis farlarını takmak için hazırlanmış kitleri görüyorum. aracın orjinal röle ve sigorta kutusundan yada ana tesisatından soketler ile alınarak yapılmış bir uygulama görmedim. forumdaki araç elektriği ve elektroniğinden anlayan kimse bir yorum yazamaz mı? bu iş mümkün değil midir? her araca farklı bir ana kablo demeti hazırlanması bana garip geliyor. mantıken ana demete soket üzerinden elenecek dallar ile elektrik tesisatını halledebilmemiz gerekir diye düşünüyorum. front harness üzerinde bir yerden eklenebiliyor olmalı sanki? https://6048da5c3dcb1643f1d028609db...B2XwV7ab33OAUnlXUUxPNlNCazA/front harness.png
Sisfari ile ilgili ben daha once yasadigim 2 olayi anlatmak istiyorum. Daha once 2 adet sifir km getz almistim. Ilki 2009 startti ona disarida kendim yaptirdim.yaptirmadan once cok arastirmistim. Lakin yaptirdigim icine pek sinmemisti. Ozellikle far soketleri ni temin edememistim.ustun koru takildi Aramadigim yer kalmadi serviste satmiyordu. Hurda getzlerden tesiset buldum komple satilikti. Yani tum ön elektrik tesisti fiyat 4 takim sisfari kadar. Neyse o arac oyle kullanip satildi. Daha sonra 2011 ab ac getz aldim. Ondada sis yoktu. Bu sefer orjinal olsun diye serviste taktirdim. Ozaman 340 tl vermistim.erk te Servis danismani tanidik sayilirdi. Bende montaj sirasinda aracin basindaydim. Kutudan cikan kablo ve sis takim tesisati .ozel olarak hazirlanmis lakin ana tesisata dirkt takilmiyordu .niye boyle dedigimde .elektrik tesisatlari farkli seklillerde dizayn ediliyor.eger satin aldifiniz modelde o ozellik yoksa tesisat modele ozel ilerliyor Neyse konu cok dagilmadan soketlerin hepsinin yeri var di lakin montaj semasi apayri bir model uzerinden ilerlemisti fakat yinede tam dusndugum gibi orjinal olmamisti. Sigorta si tesisatin kendi uzerinde elektirik yine akuden ayri alma ile sonuclandi. Yani bence tesisata ek yapamazsiniz.
Ampul watını 12v böl amper değerini bulursun, bu değere göre uygun kablo tesisatı sigorta ve röle temin edersin, ister tek röle ister çift, şayet 2 farı tek röle ile yakacaksan ikisinin amper toplamını kaldıracak değerdekini seçersin, sigorta yuvasında boş yerler var aküden buraya kadar bağlantı olup olmadığını kontrol et yoksa buraya da çekmelisin kolay gelsin. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-sis-fari-uygulamasi.21078/
Guzel cevap icin tesekkur ederim. Incelemelerim sonucu ben de bu ka aate varmaya basladim. Siz uygulama yaptirdiginizda gostergede sia farinin yandigina dair yesil uyarı isigi aktif oluyor muydu? GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bende yeni sis aldim taktiricam sinyal kolunda nereye bagliyolar veya simyal kolumu almam gerekiyor ?
bu durum aslında aracın en boş modelini alıp zamanla eklemeler yapıp en dolu modeline kendimiz geitrmek istiyoruz oluyor ama bunu anlayacak bir firma yok karşımızda bence ileride bir sorun çıkıtıgnda karşıda muhatap bulamayız