Arkadaşlar geçen serviste i20 gördüm kitlenince veya açılınca alarm tepki veriyordu ancak benim araçta hiçbir şekilde tepki vermiyor her ne yolu denediysemde öttüremedim alarmı gördüğüm araç team modeli idi ancak benim aracım prime yane alarm olmama olasılığıda yok acaba forumdaki arkadaşların alarmı tepki veriyormu.
yol yardım aracına ne extralar varsa hepsini takarlar İ20 lerin hiç birinde alarm yoktur şöyle vardır servisten satın alırsanız vardır
ancak araçların camında alarm olduğuna dair bir ibare var 'Warning Security System' diye yane demek istediğim etiket şu şekilde
Kornaya aralıklarla basıyormuş gibi ses geliyor alarm olarak. Alarmı aracı kitleyip kapıyı yarım kapatıp açarsanız aktif olacaktır. Zira Era da öyle...
Bu yorum için aşağı gidip denedim alarm devreye girdi ancak aynı şekilde eskidende denemiştim alarm devreye girmemişti bu garip , bir garipliği veya eksikliği ise alarmın devreye girdiğine dair hiçbir ibare yok yane bu bir ışık olabilir ses olabilir
Erada anahtara basili tutup ta kilitlediginde guvenlik sistemi devreye girer veya cikar. Alarm her zaman acik erada. Samsung Galaxy Ace cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
o ibarede bu araçta hyundai güvenlik sistemi bulunmaktadr anlamna geliyor daha dogrusu bizim araclarda sesli bi alarm yok pasif alarm yani hyundai güvenlik sisteminde sadece kapy merkezi kilitten acarken 4 lüler 2 kez yanp söner arac kitlerken 1 kere uzun yanar onun haricinde bisey yoktur su ana kadar gördügüm bütün 20 lerde durum böyle
ben 2012 yeni kasa i20 1.2 jump kullanıcısıyım.bende denedim alarmı sesli bir şekilde yani kesik kesik korna sesiyle beraber dörtlülerin yanmasıyla devreye girdi.yani i20 lerde alarm var...
aynen dediğiniz gibi oldu dörtlüler yandi ve ayni anda kornaya araliklarla basar gibi ses çikti bu arada i20 si olan arkadaslara tekrar soyluyorum i20 lerde alarm var ancak alarm olduguna dair etiketten baska bir ibare yok...
Hocam başka bir ibare istiyorsanız internette sahte alarm ışıkları var 3-5 TL birşey... Onlardan alıp monte edebilirsiniz... Anladığım kadarıyla caydırıcı olmasını istediğinz için bunu istiyorsunuz... BİLGİĞİM KADARIYLA orjinalinde alarm olan araçları ÇOĞUNDA bildirim yok...
Sahte alarm ışıkları çalışırkende yanıyor ve pek bir esprisi kalmıyor zaten aracada pek entegre görünmüyor neyse artık böyle kullanıcaz ama bana garip gelen birşey var dün denediğim gibi öncedende denemiştim alarm ötmemişti ancak dün öttü burası bana biraz garip geldi.
Hyundai'nin hiç bir modelinde aktif alarm sistemi yok.Yani darbe alınca alarm sireni çalmaz.Ama alarm devredeyken kapılardan herhangi biri açılınca 4'lü flaşörler yanar ve korna kesik kesik çalar ve araç motoru korumaya alır.Motor çalışmaz.Alarm kumandadan kapatılana kadar ikaz bu şekilde devam eder.Yani çalınmaya karşı koruma var.Cam kırılmasında, dış darbede, çekilmede vs. alarm devreye girmez.Sizin gördüğünüz i20 de muhtemelen sonradan takılmış alarm kiti vardır.