1 haftadır araç aramaktayım fiyat olarak 25000 üzerine çıkamayacağımdan i20 kadar donanımlı bir araca rastlayamadım. Seçeneklerim arasında Fiat Linea,Hyundai İ20 ve Renault Symbol vardı.İ20 dizellerinin fiyatları yüksek olduğundan son seçeneğimdi.Lineanın 1.3 dizel motorla hantal,Symbollerin çoğununda arka camlarının kas gücüyle çalışması i20de karar kılmama neden oldu nede olsa 6 senedir Admire kullanıyorum ve Hyundainin motor ömrü konusunda sağlam bir seçim olacağının farkındayım. Kısacası aradığım fiyata beklentilerimi karşılayan araç bulamadığımdan mecburen seve seve benzinli araca yöneldim i20 hakkında bilmek istediğim en önemli nokta yakıt tüketimi.1.4 CVVT benzinli modelini kullananların yardımını bekliyorum bu araç kaç litre yakıt tüketir? 1.3 Admire ile geçen yaz 400km şehir dışı olmak üzere yol yaptım ve 110 liralık benzin tükettim. 1.4 Benzinli i20 beni yakıt konusunda üzermi? Bir araç buldum 2011 model ve kısmetse bu hafta içinde gidip görmeyi düşünüyorum.Yorumlarınız bana yol gösterici olacak i20 kullanıcılarının değerli yorumlarını bekliyorum
1.4 cvvt style modeli i20 var. Yakıt iyi sayılır. Şehir dışı uzun yola 110-120 arası 5.0-5.5 a kadar düşebilirsin. Şehir içi kullanımına bağlı ama genellikle 7-9 arası yakıyor. Gayet memnunuz. Ama satıp elentra almayı düşünüyoruz. i20 tavsiye ederim
Yakıt değerleri makul görünüyor.Peki agresif kullanımda bu tüketim ne kadar yükselir? Uzun yolda 10L/100KM veya daha üzeri korkunç rakamları görürmüyüm mesela
ersin eğer alıcaksan şimdiden hayırlısı olsun ben kendi aracımın yakıt tüketimini söyliyeyim sen düşün benim araba hindu dan gelen ilk seriden ş.içi 50 tl lik benzinle 165 - 170 km gidiyorum yol pc sinde ş.içi en fazla 7.4 görüyorum acık hava filtresi falan takınca bide asılınca yol pcsinde 8.6 litrelerdeyim uzun yolda ise daha haziran sonunda uzun yola gidip geldim 430 Tl lik benzinle 1.400 km yol yaptım ama şöyle bir olayım var 120 KM/H den hiş aşağı düşmedim otobanda yer yer 160 -170 le gittim dönerkende daha hızlıydım avatar resmimi otobanda cektim yalovaya kadar en aşagı hızım 130-140 (eskihisar - topçular gemisinde kalabalıga kalmamak için) bastım yol pc sinde 6.8 - 6.9 ortalamayla gitti bide litre hesabı yapalım 97 lt benzin tükettim yaptığım yol 1400 km aldığım toplam LİTRE X 100 km deki litre / yaptığım yol 430 / 1400 = 0.30 Krş 97 X 100 / 1400 = 6.9 LT tabi ben rahat durmadım için birde sakarya karasuya gittim geldim bu sefer 100 ü geçmedim sadece keyife gittim 130 tl lik benzinle 460 km yol yaptım 27.5 lt benzinle 130 / 460 = 0.28 krş 27.5 X 100 / 460 = 5.9 LT ki yol pc si 5.8 - 6.2 arasında değişiyordu benim yakıt değerlerim bunlar....
Ersin selam, eğer az yaksın istiyorsan benzimli Honda Jazz. inanılmaz az yakıyor araba. Şehiriçi 5.5 lt yakan araba olurmu ya? Şehir dışı 4 - 4,5 civarı hemde çok dikkatli olmadan.
Şehiriçi dizel araba 5.5 lt'yi zor görürken hele bi de honda jazz gibi bi araba nası 5.5 lt yakabilir?
Orasını bileme iki samimi arkadaşımda var ikisinde de çoğu kez şahit oldum. Hatta birindeki 2008 diğerininki 2012 Model. İkisinde düz vites ve çok az yakıyor. Adamlar yapmış.
Jazz,colt gibi modeller hoşuma gitmiyor pek en cok aklıma yatan ve kafaya taktıgım tek arac i20 su anda
bende i20 1.4CCVT 2010 otomatik var, 1 ay denedim yakıtını ve çok fazla yaktığını görünce ki yaklaşık km başına şehiriçi 55-60 kuruş tüketti, lpg taktırdım km başına şehiriçi ankara 20 krş a düştü,
Öncelikle yorum yazan herkese teşekkür ederim.Bir araç buldum gidip test ettim ve bugün teslim aldım.Kullanımı rahat ve sessiz bir araç bence çokta yakmıyor tabi kullanıma bağlı olarak değişir bu yakıt olayı.Yaklaşık 1 saat önce 50 TL yakıt aldım içindede 20 TL vardır sanırım ışık yanmamıştı; Yol Bilgisayarında 230KM gidebileceğini gösteriyordu.Yol Bilgisayarını sıfırladım ve ortalama yakıtım 5.9L/100KM idi.Bence şehiriçi sakin kullanımda yakıtı gayet makul tabi zamanla ne kadar gideceğinide göreceğim orası ayrı Aracı Çorlu'dan aldım Siyah renk,33.500km'de idi ve gayet temiz bir araç.Yolda aracın gidişine bakmak için biraz bastım.8 Litrenin üzerine çıkmadı.Araca iyice alıştığımda sakin kullanımla 5.0L/100km gibi değerler görebilirim sanırım. Fakat aracı park ederken dikkatimi çekti geri viteste iken bir sürtünme sesi var ve rahatsız edici oluyor bu sorunu yaşayan varmıdır? Debriyajla alakalı olduğunu düşündüm ama eğer öyle olsa bütün viteslerde yapardı sanırım..