arkadaşlar bu aracı almak istiyorum. hyundai fiyat listesine baktım, böyle bir arac yok (jump, style ve elite var). Satıcı full+full yazmış. 37 bin liraya satıyor. Sizce alınabilir mi? Bu aracın liste fiyatı ne kadardı 2014'de? Donanım olarak 2015 elite blue'dan farkı nedir? Motoru nasıl, yokuşlarda sıkıntı yaratıyor mu, yüksek hızlarda yakıt tüketimi fırlıyor mu? Teşekkürler.
Muhtemelen elde kalan bir araç.1.25 motor 84ps yaklaşık 83hp eder.rampalarda biraz bayılıyor ama ben memnunum.
bende 2014 1,2 cvvt jump modeli var araba hızını alırsa korkma 2-3 kişi ile rampayı kolay çıkarsın ama hızını almaz ise rampa başa bela sense en düşük versiyonun bir üstü bildiğim kadarıyla elite sensenin 2 üst seviyesi hız bakımından bişi bekleme sadece düz yolda iyi kaçıyor 85 hp güç veriyor
1 senedir kullanıyorum 1.2 style + pan rampalarda fena değil performansı güzel İzmit'ten Bodrum'a 750 km yol yaptım hiç zorlamadı ve yormadı beni ortalama da 21 krş yakmakta düşünen herkese tavsiye ederim Sent from my iPhone using Tapatalk
Bakın rampa çıkarken hızını almak diye bir durum yok.rampanın eğim oranı,uzunluğu vs.çok faktör var.araba rampa kısa mesafe ise elbet hızlanma neticesi yakaladığımız güç ile az bir miktar hız kaybıyla çıkışı yapar.eğim artar veya uzun mesafeli bir çıkış olursa vites küçültmek gerekir.motor bayılmadan çekin 5den4e hatta üçe bakın nasıl keçi gibi tırmanırsınız rampayı.düşük hacimli motorlarda sık sık vitesi kullanmak gerek uygun devirde uygun vites kullanılmalı.yoksa elbet bayılır.rampayı 5.viteste inat edip çıkmaya çalışmak zaten en büyük hatadır.otomobilimizin dinamikleri buna müsait değil.
1.6 elantra ile tam yüklü pek çok bayırda sala 4. vites e düşmedim sebebi yolu bildiğimden 1-2 km önceden hafif hafif hızlanır yaklaşınca kapatırım gazı. ama bilmediğim yol ise ve bayır gözüme çok gelirse hiç 5. viteste devir düşmesini beklemem 4. vites e alır keyfime bakardım. benzinli aracın 4-5-6.000 devirlerde çıkarttığı sesi severim ben. şimdiki aracım dizel ve 2.0 yavaşlama pek söz konusu olmadı
Motor 1.2 olmasına rağmen birçok 1.4 araca taş çıkartır cinsten. 85 bg motor düzlükte gayet yeterli. Yokuşlarda arkadaşların dediği gibi biraz bayılabiliyor ama üçüncü vites alıp yüksek devirde zorlanmadan çıkabilirsin. Yakıt konusunda da tasarruflu ama ben lpg taktırdım suan kokluyor desem yeridir. Tavsiye ederim. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi