Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i10 yakıt tüketimi

'İ10 Forum - Club' forumunda cirgan tarafından 12 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    22 aralıkta i10 select otomatik aldım. 4. depoyu kullanıyorum ve gayet sakin kullanmama rağmen araba 100km de 10/11 litre yakıyor. şuan ibre yarım deponun altında ve 170km yol gitmişim bu normalmi? tamam yeni araba otomatik diyeceksinizde jip değilki bu bu kadar olması normalmi?

kullanan diğer arkadaşların yakıt tüketimi bu şekildemi?

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hoşgeldiniz..aracınız hayırlı olsun..yakıt tüketimizin otomatik bir arac, benzinli ve yeni oldugunu düşünürsek birazda agresif kullanıyorsanız mümkün olabilir...

3. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok gayet sakin kullandım. sebebide servis 1000km ye kadar fazla yuklenmeyin dedi. su ana kadar gazı 2-3 kere zorlamışımdır oda yokuşta araba boguldu diye. 2 veya 3 kere olmuştur 4 değildir. benzine bu denli etki edeceğini sanmıyorum. Aslında diğer i10 kullananlar değerlerini paylaşırsa bir sorun olup olmadıgı anlarız diye düşünüyorum.

4. alza

alza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle selamlar. yaşadığınız olay biliyorum üzücü. ve tespitiniz dogru şehir içinde ciddi anlamda cok yakan bi araç. düz vites otomatiğe göre 2 lt daha az yakıyor.

5. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugun depoyu tekrar fulledim . 416kuruş yakmış https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif .. hep şehir içindeydim .. hafta içi servise goturcem.. inanamıyorum bu kadar yakabilcegine ya.

6. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    benzinli hyundailerde kronik bir sorun var gibime geliyor. ne yazık ki huyndai bu tür şikayetlere kulak asmıyor. yapacak birşey yok artık almış bulunmaktayız. sonraki araçlarımızda daha dikkatli oluruz...

7. mebe

mebe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Meraba..
    öncelikle aracınız hayırlı olsun..bizde eşime aralık ayında i10 otomatik aldık..gerçi biz daha iki depo aldık amailkinde 420km de ışık yandı..daha ikinci bitmediği için rakam yazamıyorum..ama hakikaten yokuşlarda astımı varmış gibi

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..yakıt tüketiminiz ortalama 7.8lt..fabrika değeri ise 7.2lt (şehir içi) yakıt tüketiminiz oldukca iyi..aracınız yeni oldugundan yakıt tüketiminiz bir miktar daha düşecektir..

9. fatih-i10

fatih-i10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla 3. veya 4. benzin almamız benzin ışıgının yanmasına az bir süre kala 50 tl lik bnzin alıyorum.yarım deponun biraz üstüne çıkıyor ama çok çabuk bir şekilde geri azalıyor gibi....

10. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fatih depoyu fullediğin zaman yakıt tüketimini tam olarak paylaşırmısın.

11. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    araba çok yakmış

12. solorider

solorider Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sekiz aydır i10 select otomatik kullanıyorum ,yaklaşık 8000 km yol yaptım. genellikle şehir içi kullandım ve benzin sarfiyatından şikayetçiyim. ışık yanmadan benzin alıyorum çünkü güvenemiyorumamahesap ortada 9-10 lt/100 km.

Servise götürdüm ölçüm yapıldı, normal dediler!! 1100cc motor bu kadar nasıl yakıyor halaaklım almıyor, bileydim 1400cc bir araç alırdım en azından biraz daha torklu olurdu.

Ekonomik araba sahibi olduğum konusunda kendimi tatmin etmek içinbirgün depoyu fulleyip TEM e çıkıp 90km/h ya-sabır süreceğim bakalım ne yakacak. Şayet yine sarfiyat tatmin etmezse aracımı yazın satacağım.

13. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen söylediklerine katılıyorum. Ben bu akşam senin 90km olayını test edicem şehir dısına cıkıyorum 300-350km yok yapıcam. Bakalım yine kriz gecirticekmi bana. kimseye otomatik i10 tavsiye etmiyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

14. viper37

viper37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar
    Özellikle şu konuda fazlasıyla yanılıyorsunuz. Düşük hacimli motor = düşük yakıt tüketimi değildir. 1100 cc lik bir motordan 1600 cc lik motor gibi davranmasını isterseniz tüketime bakmaksızın size o değerleri vermeye çalışır. Motor yorum yapmaz ; pedala basarsınız o da cevap vermeye çalışır. Motorun hacmi ve kabiliyetlerine uygun kullanım geliştirmeniz lazım. İkinci durum ise otomatik şanzıman ile ilgili. Yaklaşık 8 senedir Hyundainin otm. şanzımanlı araçlarını kullanmaktayım. Aynı motor olayında olduğu gibi şanzımana uygun kullanımda manuel vitese göre fark bile oluşmamaktadır. Örneğin kırmızı ışıktan kalkışta manuel vites mantığıyla gaz pedelını kökleyip ani ivmelenme isterseniz değil %10 ; %50 bile fazla yaktırabilirsiniz.

15. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben TEM e çıkıp hafta sonu 90km hızla tekirdaga gittim geldim. 7.2L/100km yaktı.normalde bu deger şehir içinde olması gereken değer. biraz beklemekmi lazım acaba ya. 1300km oldu.

16. CheLoves

CheLoves Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İ10 için normal bir yakıt sarfiyatı değil bence servise gitmelisin..

17. cirgan

cirgan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    başka bir sorun için gittim gecen gün zaten. bunuda soyledim kontrol ettiklerini ve aracın degerlerinin normal oldugunu söylediler.

18. bomax01

bomax01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaw arkadaşlar hepinizin aracı i10 select otomatik mi? Düz olanı yokmu? Birde o paylaşsa değerleri.

Acaba otomatkten mi kaynaklanıyor sorun?

19. msalihoglu

msalihoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Geçen perşembe günü cenaze vesilesiyle Trabzon 'a gittim. ölçtüm, tam olarak 1050km yol yaptım. Tam olarak 240TL benzin yaktı. 4 kişi, ağırlık 380kg. hesapladım km'de 0,23krş yakmış.Genellikle 100 ila 120km hızlarda seyrettim. km'de 6,5lt. Aslında bu değerler bana iyi geldi.çünkü motoru biraz zorladım.

20. kamille

kamille Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

İ10 unuz hayırlı olsun,güle güle kullanın.
    Biz de ekonomik olsun diye hanıma almıştık,
    benim devamlı 4 çeker Daihasu ile aynı yakıyor...

Bu Sayfayı Paylaş