Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai markası hakkında görüşleriniz

'Sohbet' forumunda koramiral tarafından 14 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. koramiral

koramiral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    volkan kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Bugüne kadar çok arabaya bindim en sorunsuzu hyundai markası oldu işçilik ülkede ülkeye değişiyor alfa Romeo en sorunlu arabamdı resmen araba dünyasına küstürür adamı pejo zaten teneke almanı söylemeye bile gerek yok ama hyundai opelden bence daha iyi

2. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    son bir kaç sene içinde sıradan markalar içinden sıyrılmayı başarmış ve süratli bir şekilde marka ve kalitesini yükselten bir isim kullanmayan boş boğazların yorumlarına aldırmadan rahatlıkla hem aile hemde spor olarak binilecek sorunsuz yegane araçlardan biri bence

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aracımı çok önyargı ile aldım... Çünkü hyundai için piyasada iyi şeyler söylemediler...

Şimdi diyorum ki iyi ki almışım... Aracımda bulunan donanımları 2014 opel,ford,vw,toyota halen kendi modellerine koyamadılar...

Yürüyeni ve motorundan gayet memnunum... Sadece boya kalitesi daha iyi olabilirdi diyorum.
    Birde yetkili servislerinde nokta atışı arıza çözebilen ustaların sayısı artırılmalıdır...

4. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence biri sizin damarınıza basmış gibi :) bosverin o hyundaı teneke oda arabamı diyen bu araçlara binmemiştir bile. Konuşması kolay hyundaı da arabamı diyenler çok var ama o konuşanlar ya kıskandigindan yada binmediginden konuşuyordur :) ben yav hee heee diyip geciyorum :)

5. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm lar accent yumurta kasa arabam oldu memnun degildim tangır tungur bir araba yol tutuşu zayıf trim sesleri fazla arada milenyum kasa lardan kullanma ve incele imkanım oldu onlarda aşagı yukarı aynı idi sonra getz satın aldım bence getz yumurta kasa ve milenyumlarda daha kaliteli bir araba ama onda da olduk ca fazla iç aksam sesleri geliyor hyundayı bence ülkemiz de kalitesinden fazla fiyatlara satılıyor şu an araba arıyorum yine hyundaı arıyorum bunun başlıca nedeni piyasada tutlması ve parçasının ucuz olması bu arada mekanik anlamda bence saglam arabalar çok sorun çıkartmıyorlar şu an admire ve era arıyorum eger 2, el kaygım olmasa başka markalara yönelebilirim dedigim gibi nasip olursa ilk hedefim era inşallah eralar da trim sesi yoktur yoltutuş vs sıkıntılar yaşanmıyordur saygılar...

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Hyundai markası Güney Kore li bir ağır sanayi firmasıdır, otomotiv kısmına bakarsak. Hatta otomobillerine bakarsak fiyatına piyasaya göre iyi. 4 tane hyundai otomobil elimize geldi geçti elimizde son kalan ikisi halen kullanımda, şu sıralar İzmit fabrikası kapasite arttırmayı ve yedek parça ile fabrika bandında sıfır araç toplarken kullanılan parçaları Türkiye de yerli olarak yaptırıp yerlileştirme işine girişmiş durumda, fiyatlarda ucuzlama mı olur artık yoksa birilerinin cepleri mi fazladan parayla dolacak bilemeyiz ama durum öyle,

Hyundai otomotiv bölümü türlü entrikalara da sahne olmuştur, ilk modelinin şasesi kaportası ford tan gelen bir mühendis tarafından tasarlanmıştır, güç ünitesi teknolojisi (motor+şanzıman) olarak uzun bir dönem mitsubishi den teknoloji ithal etmiştir, Kore de yerli otomobil yapacağız dendiğinde Kore halkı buna hoş gözle bakmamıştır hemen benimseyememişlerdir.

Kore de yerli hyundai yedek parça firması mando gibi firma ile çalışırken mando ya hyundai den gözdağı verilmiştir ya sadece hyundai için yedek parça yapmalıdır yada Kore den dışarı parça ihracatı olmayacaktır, mando tek marka üzerine çalışmayı reddetmiştir, türlü dolaplar dönmektedir.

Otomobilleri genel görünüş açısından belli bir tarzı andırmamaktadır mesela accent in her kasası farklıdır yumurta milenyum admire era ve blue gibi hepsi çok başkadır benzer sınıf ama farklı markaların otomobillerinden kopya alıntıları da içermektedir benzersiz tarafları da vardır

Ama hiçbir zaman bir BMW gibi her otomobiline yaptığı çift ızgara girişli motor kaputu yada VW golf gibi birbirini andıran golf mk1 -mk2-mk3 şeklinde benzer görünümlü otomobiller üretmemiştir. Görünümler hepten değişmektedir.

Dünyanın pekçok farklı bölgesinde yerel bölgelerin ihtiyacına uygun araçları yerli yerinde üretmektedir mercedes gibi tek fabrika tek merkez hep süper kalite mantığında değildir, ülkemizde her hyundai servisinin farklı düzende işlemesinin bazı servisin çok iyi bazısının çok kötü hizmet vermesinin sebebi bu felsefedir, Hyundai yapacağı işi kuracağı bir sistemi kendi Kore merkezi dışındaki bir ülkede konumlandırdığında işi kurduğu o bölgedeki ilk bulduğu özkaynakları kullanır bu şekilde hizmet veriyor ve sonrasına aldırış etmez yani Kore den elinde sopayla ne yapıyorsunuz demek için her haftasonu denetlemeye gelmezler.

Avustralya ve Amerika da 110-105 hp modeller ile piyasaya çıkabilen aynı tip hyundailer Avrupa ve Türkiye gibi yerlerde 90-100hp aralığında daha ufak hacimli motorlar ile çevrede görülebilmektedir, bir kahvehane muhabbeti alt alçaklığının dahi ülkeden ülkeye fark arzettiğini söylüyor, mesela ABD deki getz/click modeli ile Hindistandaki yada Türkiyedeki bir değil ufak ama belirgin farklılıkları var.

Dolayısıyla onların otomobilerinin ne derece başarılı olduğunu merak ediyorum acaba Türkiyedeki kullanıcı ile Avustralya daki hyundai kullanıcıları aynı fikirdelermi? gerek satış sonrası hizmetler olsun gerek aracın performansı olsun.

8. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sorunsuzlukta en baba marka bence hyundai arabayı yağsız 1000 km den fazla kullanmışım hesaplarıma göre
    motordan tık tık ses gelmeye başladı en son baktık yağ yok arabada :D koyduk yağı yine saat gibi
    hyundai bozmak çok zor

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    - i20'nin çoğu parçaları TR'de üretiliyor zaten, farlar v.s. üretim olarak daha pahalıya patlasada kalitesi hint versiyonuna göre yüksek.

- mando hyundai'nin kendi malıdır, 1962'den beri. Yani dolap v.s. gerek yok.

10. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Hyundai piyasadaki en kaliteli en luks en az yakan araba degil ama verilen paranin gercek karsiligini veren ufak tefek kusurlari olsada sorunsuz bir arabadir

11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    eradan getzden başka hyundai görmeyen cahillerin teneke diyerek nitelendirip kenara attığı yıllarca böyle gelmiş bir marka türkiye için. onyargilari yok etmek atomu parcalamaktan zor olduğu içindir ki uzun yıllarda öyle kalacak gibi. bir yemeğin tadını tatmayan bilemez. hyundaiyede binmeyen bilemez :)

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hyundai nin sacı ince diyeni duydum yahu:) ne güldüydük hala güleriz bu muhabbete:)) adam mühendisten çok biliyor sanki:) kalın olsa ne olacak ? hergün duvara mı giriyorsun sanki değilmi? 1 değil 2 mm sac kullanılsa araba 1300 kg dan 2600kg ya çıkmazmı ? sonra fazla yakar diyecektir aynı şahıs:) herşeyin bir standartı var ne demek sacı ince yauw

bizim fabrikada çalışıyordu bu arkadaş sonra gitti bir gün admire aldı:)

13. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Slm lar tabiki sıfır almadım lakin aldıgım arabalar hep arkadaşlardan bildigim ve çok bakımlı arabalardı ben burada markayı kötülemek den ziyade bir durum tespiti yapmayı amaçladım ve yazımın son kısımlarında yine huyundaı era aradıgımı belirttim şöyle bir örnek vermek gerekirse 2004 1,6admire beyaz hatasız tabir edilen arabaya adamlar 24,500 para istiyor yine 100,000 deki 3/4 parça boyalı beyaz 1,6 admireye 20,500 istiyor ve 100 lira noter masrafı düşüyor başka bir ülkede bizim ülkede gördügü ragbet kadar bir durum yoktur diye düşünüyorum ve benim görüşüm hyundayı en azından eski modelleri yenilerini kullanmadım bilemem degerinden fazla paralara satılıyor saygılar...

14. road26

road26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    herkez yada ?
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    aynen hyundai -----toyota-honda gibi sorunsuz japon araçların ardından-kore manşei li bi seçenek hem uygun fiyat ,bol yedek parça -ve kronik arızaları olup üzmiyen bi araç---ve motor ve mekanik aksam çok saglam -mutlaka fiyat oranıyla kalitesiz parçalar olabilir ama ülke şartlarında -malaesef ülkemizde yol yok çukur-yama v.s şartlara dayanabilen sağlam bi araç,,,,

ve söylenenin aksine saç olayı bi çok araçdan saglam bi arkadaşın dediği gibi kalın olsa napcan duvarlaramı çarpçan ..

ama bi arkadaşın dedigi gibi peugeot teneke demiş öbür aracım da peugeot her nekadar nazik-dudak uçuklatan yedek parça fiyatıda olsa citroen -peugeot araçların sürüş zevki ve verdigi konforu hiç bi araca degişmem.fransızlar bu konuda fransız kalmamış.

hyundai çok büyük bi firma ve dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden.
    ama son zamanda çıkan hyundai araçlar sanki sınıf ve kalite atladı bi üst sınıf gibi , orta sınıfa degilde lüks kesime hitap ediyor ,
    getz ve accent era gibi araçlar halkın aradıgı araçlar ----i30 ve blue biraz uzak gibi yada diger markalarda alternatifleri var,
    getz aracımızı sıfır olarak değiştirmeyi düşündük ilk aklımıza gelen i20 oldu ama en alt modelin 38 bin gibi fiyatı -vebiraz opsiyon olsun deyince bu rakamın i20 1.2 go da 42.500 bulması dizel sense de 50 .400 bulması çok geldi ve opel corsa -vw polo için beklememize neden oldu.....

uygun fiyatlı saglam araç serisine devam etmeli bence zaten satış rakamları son zamanda ortada hyundai nin

15. akkayat

akkayat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    77
    Ad Soyad:
    Erdem Akkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Araba alırken nelere dikkat edilir??..kabaca
    1- ihtiyacına göre önce segmentine karar verilir
    2- güvenlik donanımları baz alınır.
    3- konfor özelliklerine bakılır
    4- fiyatının alım gücümüze denk düşüp düşmediğine dikkat edilir..
    sonrası benzinlimi?dizelmi?otomatikmi?? manuelmi?? vs detaylandırılır..

HYUNDAI yukarıdaki tüm sorulara cevap bulabileceğiniz bir markadır..her türlü kıstasınıza uygun modeller sunar Hyundai.. özellikle son yıllardaki ataklarıyla geleceğin modellerini yaratacağını bugünden göstermiştir otomotiv dünyasına...

eğer tercihlerinizi dedikodular değil teknoloji ve ekonomi belirliyorsa Hyundai gercekten iyi bir seçimdir

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,938
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2 tane milenyum, 1 elantra, 1 sonata. Hiç birinde bahsettiğiniz durum yoktu. Size denk gelmiş demek ki.

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben bi admire crdi, bi elantra 2004 otomatik kullandım hiç pişman olmadım. Admire ile 1 saatten fazla yol yapıp o sicak motorla sileceğe kadar suya girdim mecbur kaldım eve geldim hava filtresinden su damlıyordu değiştirip 1 yıldan fazla kullandım tık demedi. Kuzenim sifir lx milenyum kasa aldi 2000 model geçen hafta sattı 14 yil kapıda sorunsuz kaldı(araba gerçi 80000 km de idi).

Tepetaklak

18. niksiz

niksiz Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Erdem E.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    insanlarin onyargisini kirmak atomu parcalamaktan zordur der einstein. turkiyede bazi markalar icin algi maalesef boyle. ne kadar sorun olursa olsun, vw reno gibi markalar hala gozbebegi.

hyundai de son donemde ataga kalksa da onyarginin kirilmsai zaman alacak

19. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    2009 model Hyundai accent era 1 yıldan fazla kullanıyorum çok menmunum.Ayrıca Çorum serviste çok anlayışlılar ve güler yüzlüler.Ben gayet menmunum.Aracımın sınıf ve fiyatına bakınca çok iyi bence sınıfındaki araçlara göre.

20. ismail öncü

ismail öncü Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ismail öncü
    opel kullanmadan yorum yapma :D ben hyundai, opel, mitsubishi ve renault kullandım. bu dört markayı sırala dersen hyundai 3 renault 4 olur. abartmaya gerek yok gerçekçi olalım

Bu Sayfayı Paylaş