Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

hyundai i20 1.2 team

'İ20 Forum - Club' forumunda zaibatsu tarafından 8 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir hafta olmadı daha Hyundai i20 1,2 team modelini satın aldık. Fiyatı sorucak olanlara 23.500.

10.000 peşin geri kalanı 12 ay vade ile aldık. vade farkı ile 25.000 e gelmiş oldu.

İlk arabam olmasından dolayı heycanımı mazur görünüz. İnternette elimden geldiğince çeşitli marka ve modeller için gerekli araştırmayı yaptıktan sonra showroomları gezdim.

Bulunduğum şehir Kütahya. Elbette herşehirde böyle olucak diye birşey yok ve genelleme yapmıyorum kesinlikle. hyundai aldım diye söylediğimi sanmayınız.

yazımda oldukça objektif olmaya çalısıcam. zira internette araştırırken çok zorlandım çünkü kim ne aldıysa onu övmekte. objektif yorum sayısı oldukça azdı.

herneyse lafı uzatmadan en kalabalık showroom hyundai'e aitti.En fazla satış yapanıda hyundai idi. Ayrıca müşteri ile doyurucu olarak en çok ilgilenide hyundai idi. 31 aralık günü aracı aldım. tam olarak saat 18:00 de satış gerçekleşti ve hala showroom kalabalıktı ve araç alan insanlar vardı. yılbaşı olmasına rağmen.

Ford olsun Renault olsun ya da Fiat 23 yaşında bir adamla ilgilenmek gereksinimini bile duymadılar diyebilirim. Oysa hyundai test sürüşünden tutun siz daha sormadan arabayı tanıtmaya başlıyordu.

i20 seçmemdeki nedenleri aklıma geliş sırasına göre yazarsam

-dış görünüşü oldukça etkileyici ve modern. (tabi bu kişisel zevke göre değişir)

-sürücü koltuguna oturdugumda fiyatının arabası olmadıgını düşündüm.direksiyonu,gösterge panelinin görüntüsü ve rengi,tevbi kısacası on panel dizaynı bence etkileyiciydi. sınıfının araçlarının panelinden farkı yoktu ama fiyatta farkı vardı.

-sürüşü oldukça keyif veren bir sürüştü. mesela punto'dan aynı zevki almadım. sanırım bu forumdada herkes degınmıs dıreksıyonu çok çok iyi diye. kullandıgınızda ne demek istedigimi anlıcaksınız.

-herkes içinin genişliğinin dar oldugunu soyluyor. 6 kısılık bir ailem var. kucuk kardesım kucakta olmasına ragmen daralan flan olmadı.

bogucu havayı veren on camın egımınden dolayı surucude uyandırdıgı his ancak bu yol gorusunu etkılemıyor ve aynı kasfetlı havayı bende yaratmadı.

bu tip yorumların gelmesındeki ikinci neden ise on koltuklar ıle arka koltuklar arasında ki mesafenın biraz dar olması.sınıfındaki araçlara göre biraz daha dar.

-kardeşimde bende babamda uzun boyluyuz. tavan yukseklıgı bence oldukca iyi.

-bagajı sınıfındaki araçlara göre iyi sayılabilicek bir boyutta. ihtiyacınızı kesinlikle karşılayacaktır.bagaj boyutunu kucuk bulanların zaten boyle bir araç düşünmeleri saçma. hem sınıf olarak saçma hemde sportif gorunumlu bir araçta adamlar bagaj ıcın ne kadar dızaynı bozabılır.

-sonuçta geliri olan biri değilim ve yakıt tasarrufu benım ıcın cok onemli.
    lafı dolandırmama gerek yok. tüp bile taktırmadım gerisini sizler anlayın!

-1,2 motor olmasına ragmen araç oldukça atik-atak bir araç. şehir içi kullanımda rahatlıgı daha once bahsettıgım dıreksıyonun ve kullanımının verdiği rahatlık ve keyfi motoruna gore ıyı performansa sahip olması sizi fazlasıyla tatmin edicektir.

özellikle trafiği yogun olan bölgelerde kesinlike tavsiye ederim. test sürüşüne katılın kullanın ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız.

benim için hız önemlidir diyorsanız orasını bilemem. test surusunde araçla 130 km hız yaptım ve hala yolunu ıstıyordu. üstüne cıkmadım. kitapcıgında yazan azami sürati 165 km.

sınıfındaki araçlarla kıyasladıgımda 0-100 km arası hızlanma surelerınde cok aman aman bı fark yoktu. sonucta rallye cıkmıcamhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ama fiyatı, yakıt tasarrufu ve kullanım rahatlıgı acısından fark var i20 çok daha iyi derim.

hyundailerin genel şikayetlerinden biri olan savrulma konusu hakkında bir bilgim yok. daha önce hyundai kullanmadım cunku. internette arastırma yaparken sıkça soylendıgını okudum. servis yetkililerine bunu sordugumda verdıklerı cevap suydu: evet bu tip problemler bizede sıkca ıletılıyor. bir kaç model soyledıler ama model i

2. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    hayırlı olsun yorum için teşekkürler...

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın

4. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aramıza hoşgeldiniz.Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.Aktif forumlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

1,2 team modelinde metalik konsol tevbim var. normalde style modelinde oldugunu söyleniyor ya da opsiyonel olarak alındığı. acaba 1,2 lerde de mi standart hala getirildi? bilgisi olan var mı aramızda?

diğer sorumsa diğer i20 kullancıları aynı egsoz sesini yaşadılar mı? neyden kaynaklanıyor olabilir?

son sorumsa ki bu soru hakkında master yapıcak konuma geldim ama hala net bi cevaba ulabilmiş değilim. 95 oktan benzin mi yoksa 97 oktan benzin mi?

6. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle aramıza hoş geldiniz, aracınız hayırlı uğurlu olsun, İ20 ile ben de test sürüşü yaptım, gerçektende söylediklerinize katılıyorum, elimdeki aracı çıkarırsan kesinlikle İ20 düşünüyorum...

7. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın EPS sistemiyle alakalı Hyundai'nin yol tutuşu hassasiyeti demişsiniz fakat EPS elektrik destekli direksiyondur. Yol tutuşa yardımcı olan sistem ise ESP (Elektronik stabilize kontrol). Yani aracınızda ESP yoktur. Bilginiz olsun...

8. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    verdiğiniz bilgi için teşekkürler. direksiyondaki rahatlık sanırım eps den kaynaklanıyor o zaman.

esp diger seceneklerınde wardı sanırım. tam net hatırlamıyorum

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız hayırlı olsun.Bence doğru bir seçim

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Seninkide benimkide çıkıcak hocam, az kaldı inşallah.

11. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aramıza hoş geldiniz ve hayırlı olsun diyorum 1.2 modelinde sadece team modeli var eyer select ve style donanımını istiyorsanız 1.4 ü tercih ediliyor arka camlarınızın manuel olması ve yan aynaların elle olması normal teamda sadece böyle ve öngögüsteki metal konsolyanılmıyorsam ben aldıgımda opsiyoneldi team da artı teybinizin içinde cd kalıpta stop eder seniz ve sonra calıştırısa anca arıza veriyor oda binde bir ihtimal aracınızda 4 tane hoperlör var diyorsunuz ama arka kapılarda yok sadece ön kapıda ve kapı acma kolunda tizler var onlar çalıyor 6 hoperlör de3diginde arka kapıda hoperlör oluyor ve bu style modelinde mevcut benim aracım 1.4 cvvt-i İ20 ve select modeli benim aracta ön ve arka camlar oto. esp mevcut aynalar otomatik ve tek tuş ile kapanabiliyor bana göre yol bilgisayarı gayet güzel okunaklı ve göstergelerin rengi hoş yeşilden kurtuldugu cok iyi olmuş

12. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim serkan bey. tevb problemini forumda okumuştum. mesajımda yazdığım gibi problem çıkarması için elimden geleni yaptım ama bir sorun çıkarmadı. cd'yi içinde bıraktım stop ettim vs ama bahsedilen problemleri yaşamadım.

tevbim metalik ve sanırım forumda bir kaç kişinin daha böyleymiş. kimisi bir kaç araçta var diyor kimisi artık standart donanım haline getirildi diyor bilmiyorum. servisle görüştüğümde sorucam.

hoparlonden kastım 4 kapıdada ses çıkısı var. on kapılarda bahsettiginiz gibi açma kolunda da var ama arka kapıda yok. arka kapılarda biraz altta yuvarlak bir ses çıkısı var ön kapılarda oldugu gibi.

göstergelerin rengide bende oldukça beğendim. yol bilgisayarın konumuda oldukça güzel. sadece ufak bir detayı bahsetmeye çalıştım.

en kısa özet olarak araç hakkında şunu söyleyebilirim. kesinlikle paraasının hakkını fazlasıyla veriyor.

egsozdan gelen ses hakkında cevaplarınızı bekliyorum ve 95 oktan mı kullanmalıyım 97 oktan mı?

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  14. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadada cıkış var ama içi boş şimdi askerligim bittiginde oralarada taktırmayı düşünüyorum bakalım nasıl olucak

dedigim gibi binde bir şans tır bu teyp olayı olmaz olmaz ama bi anda olur dikkat edin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

ön konsol metalik olarak göstermiyor kataloglarında ama benim bi,ldigim opsiyonel

parasının hakkını tamamiyle hak ediyor ben bu aracımla 5 kişi otobanda 180 gördüm yani helal dedim ben 97 oktan alıyordum ama 95 oktanda kullanabilir arada cok büyük bi fark yok şimdiki benzin fiyatına bakılınca 95 oktan mantıklı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifbu arada 5.000 i devrilmiş bizim araçta 9 ayda 5.000 bakalım askerlik bitince mayısa kadar kaç km olcak :p
    Düzenleyen : Serkan Örnek

15. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bende şimdi baktım arka kapılarda yok. içleri boş. tevbi açtım arkaya oturdum yinede ses kaliteli geliyor ama olsa tabi daha iyi olurdu.

bende 97 oktan alıyorum. bp ultimate ama bir çok arkadaşım shell v power onerdıler 97 oktan konusunda. bilemiyorum. herkes hangi benzini kullanıyorsa onu övemekte. zamanla benimde yargılarım oluşur.

yeter ki Allah kazadan beladan esirgesin.

16. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı uğurlu olsun aracınız...95 oktan kullanmanız yeterli olur diye düşünüyorum..kendinizde yazmışsınız ralli yapmıyoruz bu araçlarda diye
    hyundai genel anlamda verimli bir firmadır...bir para verirsiniz o paranın karşılığını rahat rahat alırsınız...hatta çoğunda fazlasını alırsınız..."i" serisi araçlarda ise kat kat fazlasını alırsınız düşüncesindeyim..o yüzden varsın yan aynalar ve arka camlar manuel olsun..motoru arıza çıkarmasın az yaksın bize yeter

17. must@f@

must@f@ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Aracınız hayırlı olsun. bende de aynı model araç var. ben 6 ay kadar önce almıştım, biraz fazla zaman geçirdim üzerinde, bundan sebep 11.000 km. oldu sayılır. teyb konusunda forumda yazılı olan arıza mevcut, eğer arıza yaptırmak isterseniz teybe, CD çalışır iken motoru durdurun ve o şekilde marşa basın. o zaman bütün ses sistemi kendini kilitliyor. 2 kez başıma geldi, en sonunda Ankara'da teybin yetkili sevisinde yaptırdım teybi. yine aynı sorunun yaşanabileceğini söylediler, işin püf noktasının teybin içinde CD bırakmamak olduğunu söylediler.
    Benzin olarak da şunu tavsiye ederim: 95 oktan benzin kullanın, 97 oktanın bazı sıkıntılar meydana getirdiğini duydum. en iyisi 95 oktan kullanmak. bir de benzin aldığınız istasyon da aynı olsun bence, opet veya total gibi. ben genelde total alıyorum, çok da memnunum.

Aracınız yeniden hayırlı olsun, Allah kazasız belasız günler göstersin size.

18. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğiniz şekilde içinde cd varken yaptım bir kitlenme gerçekleşmedi. bir çok kişinin değindiğine şahit oldum. herneyse demek ki bende gerçekleşmiyor diyelim. gerçekleşirsede kesinlikle servise gösteririm. acaba belli bir üretim aralıgında ki araçlarda mı genetik bir sorun bilemiyorum. sorun çıkarması için elimden geleni yaptım :)

bp 97 oktan ultimate doldurdum. şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım ve öylede devam etmeyi düşünüyorum. umarım bir sorunla karşılaşmam.

egsoz sesine hala bir cevap alabilmiş değilim. :(

Düzenleyen : zaibatsu

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,934
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende buna cevap alamadım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

20. zaibatsu

zaibatsu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    300 km de

Bu Sayfayı Paylaş