Hyundai bu yılın başında Las Vegas CES 2013 fuarında tanıttığı BlueLink akıllı araç sistemini yeni çıkardığı araçlarında kullanmaya başladı. İlk olarak 2013 model Veloster, Veloster Turbo, Elantra GT ( i30) , Sonata, Sonata Hybrid, Azera, Genesis Coupe, Genesis, Santa Fe ve Equus modellerinde kullanılacak olan sistem sayesinde araç sahipleri akıllı telefonları üzerinden araçlarını kontrol edilebiliyor. BlueLink sistemini destekleyen Hyundai araç sahibi sistem üzerinde kayıt ettirdiği akıllı telefonundaki BlueLink uygulaması üzerinden; – aracının kapılarını kilitleyip açabiliyor, – korna çalabiliyor, – farkları yakabiliyor, – aracı uzaktan çalıştırabiliyor, – aracın konumunu ve yakındaki servisleri haritadan görebiliyor Bunlara ek olarak araç içindeki BlueLink sistemi üzerinden; – Araç çalınmalarına karşı sistemi izleme ve immobilizer aktifleştirme – Kaza bildirme – Acil yardım – Yol yardım – Sistem kontrol, aylık araç durum raporu ve web üzerinden arıza teşhis – Bakım uyarısı – Sesli navigasyon – Trafik ve yol durum raporları – Hava durumu, – Benzin istasyonları, Restoranlar ve farklı yerlerin harita üzerinde gösterimi ve adres yönlendirmesi kullanıcılara sunuluyor. Şu an için sadece Amerika’da aktif olan sistemde kullanıcıların bu özelliklerin hepsini tam olarak kullanabilmesi için Hyundai tarafından sunulan 3 farklı paketten birisini alması gerekiyor. Ayrıca özelliklerin kullanımı araçların donanımlarına göre farklılık gösteriyor. Avrupa’da belirli ülkelerde 2014 yılında kullanıma açılması planlanan sistemin ülkemizde kullanımı konusu ise belirsiz. Şu an ülkemizde satılan 2013 model yılı Hyundai modellerde BlueLink desteği bulunmuyor. Muhtemelen 2014 yılından itibaren destekleyen modeller satışa çıkmış olacak ancak araç Bluelink özelliğini desteklese bile sistemin tam olarak ne zaman aktif olacağına dair bir bilgi yok. BlueLink tanıtım videosu Kaynak: http://www.ertemur.com/hyundai-bluelink-arac-kontrol-sistemi/#axzz3Tlmi3McT