Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Bayon Otomatik Temel Bilgiler

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda cebelislam tarafından 12 Eylül 2023 tarihinde açılan konu

1. cebelislam

cebelislam Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Emre ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Selamın aleykum arkadaşlar

Yeni Hyundai Bayon 1.4 Jump Otomatik aldım. Tork Konvartörlü şanzumanı çok merak ediyorum; Devir aralıklarında ki farklar dikkatimi çekti. 1, 2, 5, 6. Viteslerde 3000 devirde hızlarına (20, 40, 100, 120 km) ulaşırken, 3 ve 4. viteslerde 3500 devirde hızlarına (60, 80 km) ulaşabiliyor.

1. Bu vites aralığında ki farklar yakıt tasarrufu sağlama amaçlı mı yoksa (yağlı kavrama) tork konvartörlü şanzumanın handikabı mı?
    2. Bayon da Tork konvartör hangi zamanlarda kitlenir. (Her vites geçişinden sonra kitlese ne güzel olur.)

Biliyorum sorular zor :) Ama bilen varsa sevinirim.

Saygılar...

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    812
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB

Merhaba,sizin sorunuzun cevabı tork konvertöründe.Tam otomatik şanzımanlar esnek hızlanma sağlama amacıyla tork konvertörü sürekli açılıp kilitler,sizin bahsettiğiniz durumun bununla alakalı olduğunu düşünüyorum.Motor güçsüz olduğu için hızlanmak istediğiniz zaman vites düşürmeden evvel tork konvertörünü açıp hızlanmaya çalışıyor olabilir.

3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,282
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Yanlış bilmiyorsam hyundaide kilit sadece son viteste var. 4 İleri ise 4'te, 6 ileri ise 6'da.
    Her viteste kilit olursa yakıt ekonomisi sağlanıyor fakat bu seferde ilerleyen km'lerde arıza riski artıyor galiba.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş