Selamın aleykum arkadaşlar Yeni Hyundai Bayon 1.4 Jump Otomatik aldım. Tork Konvartörlü şanzumanı çok merak ediyorum; Devir aralıklarında ki farklar dikkatimi çekti. 1, 2, 5, 6. Viteslerde 3000 devirde hızlarına (20, 40, 100, 120 km) ulaşırken, 3 ve 4. viteslerde 3500 devirde hızlarına (60, 80 km) ulaşabiliyor. 1. Bu vites aralığında ki farklar yakıt tasarrufu sağlama amaçlı mı yoksa (yağlı kavrama) tork konvartörlü şanzumanın handikabı mı? 2. Bayon da Tork konvartör hangi zamanlarda kitlenir. (Her vites geçişinden sonra kitlese ne güzel olur.) Biliyorum sorular zor Ama bilen varsa sevinirim. Saygılar...
Merhaba,sizin sorunuzun cevabı tork konvertöründe.Tam otomatik şanzımanlar esnek hızlanma sağlama amacıyla tork konvertörü sürekli açılıp kilitler,sizin bahsettiğiniz durumun bununla alakalı olduğunu düşünüyorum.Motor güçsüz olduğu için hızlanmak istediğiniz zaman vites düşürmeden evvel tork konvertörünü açıp hızlanmaya çalışıyor olabilir.
Yanlış bilmiyorsam hyundaide kilit sadece son viteste var. 4 İleri ise 4'te, 6 ileri ise 6'da. Her viteste kilit olursa yakıt ekonomisi sağlanıyor fakat bu seferde ilerleyen km'lerde arıza riski artıyor galiba.