Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hava filtresi kutusu pisliği.. Öneri..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Oguzz tarafından 13 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Merhaba arkadaşlar.. Arabam daha yeni bakımdan çıktı hava filtreleri fln hepsi değişti bende pazar günü arabaya bakım yaparken temizlik fln.. Dedim şu hava filtresinin içinede bir bakim.. Bir açtım hava filtresini bir çıkardım alttaki kutuda böcek kelebek toz toprak ne ararsan var... Servis bunları temizlemden heralde koyuyor hava filtresini hemen temizledim pırıl pırıl yaptım o tozlar hava filtresinede girmiş onuda bir güzel temizledim sıkıca kapattım sanki araba rahatladı..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Rahatlamasa bile temizlendi benim kafam rahat etti.. Bence bir kontrol edin...

2. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hangi servis ? bilgimiz olsun... Aracın başında durdurmuyorlar ki bakalım

3. sprinter407

sprinter407 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif söylediğiniz çok doğruhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif en iyisi kendimiz kontrol etmek yoksa yandık servise kaldıysakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Servis ismi vermeye pek gerek yok... Çünkü hepsi aynı kapağı bile tam açmadan filtreyi çıkarıp yeni filtre takıyorlar.. Ben sanmıyorum açıpta kutuyu temizlicekler flnhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif En iyisi kendiniz 3,4 haftada bir açın filtrenizi fln temizleyin çok basit bir iş 15 bin km beklemeyin araca ızdırap çektirmeyin bence.. Biz azımızdan nefes alıyoruz onlarda oradan..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Performans ve yakıtta cabası..

5. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava filtresini sökmek tehlikeli bir iş midir?
    4 tane klips var onları açınca direk çıkıyormu, filtre kutusundan motora giden yuvarlak boru kısmı tedirgin eti beni, o yüzden sökmedim hiç filtre kutusunu

6. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Hiç bir tehlikesi yoktur.. Sadece kapatırken sağlam kapatın yeter.. Birde içine birşey kaçırmayın vida fln gibi... Motora giden yuvarlak borunun birleşme noktasında kelepçe var yıldız tornavida ile gevşetip çekiorsunuz.. O kapak komple çıkıor klipsleri açtıktan sonra.. Çok basit bir iş sonra aynen geri takıp vidayı sağlamca sıkıorsunuz.. Kolay gelsin

Düzenleyen : Oguzz

7. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    filtreyi nasıl temizleyeceğiz

yenisini mi takmalıyız ?
    Düzenleyen : 10numara

8. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    15.000km hava filtresi için çok uzun süre. ben km den bağımsız 6 ayda bir hava filtresini değiştiriyorum.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yeni konu açmıyım dedim...aşagıdaki hava filtresi 8.000km sonunda değiştirdim..görüntü aşagıda..hava filtresini sık sık kontrol edin ve gerektiğinde 15.000km beklemeden değiştirin..bence..

10. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ıyı konuya degındın yusuf sagolasın denek kı degısım zamanı gelmıs fılıtremın

11. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava filtresi km den bağımsız kontrol etmek gerekiyor.Malum Türkiyenin yolları tozlu topraklı hava filtresi çok çabuk işlevini kaybediyor.

12. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Kesinlikle hava filtreis 15 bin km çok sakıncalı benim düşüncem.. Aslında 15 bin yağ içinde çok fazla.. Otomativ sektörleri müşteri çekebilmek için yükselttikçe yükseltiyorlar periyodik bakım aralıklarını.. Belki bizim için iyi bir olay ama düşünmüyorlarki bu arabalar Türkiyenin yollarında ilerliyor.. Türkiyenin benzinini mazotunu kullanıyor.. Servis hava filtresini değişiyor 2 bin km sonra açıp bakıyorsun filtrenin altı bir karış toz toprak, sinek, kelebek.. Bence açıp bakın temizleyin.. Gerekiyorsa değiştirin.. Çok büyük mevla deil. Benzini 3 lt az al onu değiş o 3lt 'yi zaten çıkarırsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben 8.000km sonunda değitirdim arac serileşti yakıtıda düşeceğinden eminim..

Düzenleyen : Yusuf

14. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    kendi şahsi aracımla yılda en fazla 5.000 km yapıyorum.
    6 ayda bir km ye bakmaksızın yağ+filitreleri değiştiriyorum.

15. yalnızefe

yalnızefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende yeni dizel fiesta aldım.üzerinde yağ kartı filan yoktu.bende zaten satıcak kişi satıcağım düşüncesiyle yağ değiştirmemiştir deyip yağını baktırayım dedim.amcamın yağlama yıkama dükkanı var. hafta sonu hem aracı gösterdim hem yağını değiştirelim diye.yağ değişim zamanı gelmiş amcam 10/40 elf dizel yağını tavsiye etti ondan koydu.filitrelerine bakalım dedim onu bir ara bakalım elimde onlardan yok siparişini verir aynılarından takarız demişti.2 hafta sonra tekrar memlekete gideceğim. fikriniz varmı fiesta 1.4 tcdi. hangi marka mazot filitresi, yağ filitresi, hava filitresi vardır? veya hangilerini tavsiye edersinizkendim bakmaya çalıştım ama açıkcası el girecek boşluk bile yok motorda, neresinde yağ, mazot filitresi onu bile tam anlayamadımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

16. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bence filtrelerini git servisten orginal al bunlar para eden şeyler deil... Al içeriden götür amcanın yanına o taksın hemde işçilik parası vermezsin.. En iyi ürün orginal üründür sağdan soldan boşuna arama..

17. umudemir44

umudemir44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    filternin kirli olması bence daha iyi az bişey kirli olsa daha az yakar gibime gelior bilmem belki haksız olabilirm fikrimi sunuyorum sadece kardeşlerim

18. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Kirli olmasının hiç bir avantajı olduğunu sanmıyorum.. Araçlar hava,benzin karşımı ile çalışır ve bu havayı filtreden geçirerek alır eğer senin havan temiz ve rahat geçiş yapmıyorsa o karşımı tamamlamak için daha fazla benzin koyacaktır.. Benim bildiğim budur yanlışım varsa affola...

19. HuSeYiN©Є

HuSeYiN©Є Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Tecrübeli arkadaşlarımız bu konularda video hazırlayıp siteye koyarlarsa bayağı güzel olur. En azından ufak tefek şeyleri kendimiz yapmış oluruz.

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hava filtresi temizlenmez..en iyi ihtimal bez ile üzeri hafifce silinir..basınclı hava kesşnlikle tutulmaz..zira basınclı hava gözeneklerin iyice tıkanmasına sebep olur..hava filtresini değiştirmekten baska çare yoktur..

Bu Sayfayı Paylaş