Arkadaşlar; Hangi ayna doğruyu gösteriyor. Dikiz aynasından bakıyorum arkadaki araba 20 metre uzakta gibi. Yan aynadan bakıyorum 50 metre gibi hangisi doğruyu gösteriyor. Birgün boş vaktimde deneyip ölçücem.........
dikizde normal, yanlarda küçültülmüş görüntü oluştuğu için dikiz gerçek mesafeyi gösterir. yanlara güvenip ani şerit değiştirmeyin sakın...
dikizde kör nokta olasılığı daha çok diye biliyorum.yan aynaları tercih ediyorum her zaman.dikizi nerdeyse hiç kullanmıyorum diyebilirim.
yan aynaların bazılarında "object are mirror are closer than they apeear" yazar. Yani "objeler aynada göründüğünden daha yakındadır" gibi bir anlamı var.
yeri geldiğinde dikiz aynasını kullanman gerekiyir yeri gelir yan aynaları kullanman gerekir. dikiz aynası ile göreceğin yeri yan aynalarla göremezsin.
peki neden bu sekilde??? mantikli bir aciklamasi varmi??cisimler oldugundan daha yakindaysa kaza riski artiyor guvenlik acigi ortaya cikmiyormu simdi??
ya bu aynalar uyumsuz.Aynanın görewini rahat yapabilmesi için yapılan ayarlamalar.Bizim kullanımımızda eksik kalıyor.
Eee Dikiz Aynasını Kullanamayanlar Nasıl Güvenecek..Ben En Çok Yanlara Güvenirim Hatta Dikize Hiç Bakmam Bile
benim bildiğim yan aynalartümsek oluyor daha geniş bir alanı göstermesi için.tümsek aynalar da cisimleri olduklarından küçük gösterdikleri için gerçekte olduğundan daha uzak görünüyor ancak asıl amaç başta dediğim gibi daha geniş görüş açısı sağlamakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Düzenleyen : Köksal Yılmaz
Dikiz aynaları tümsek aynadan yapıldığı için daha geniş bir açıyı görebilmenize olanak verir ancak bunun bir de dezavantajı vardır o da mesafeyi normalden fazla göstrir. Bu da park esnasında dikiz aynalarına güvenmemenizi gerektirir. Orta ayna ise arkanızdaki aracın detaylarını ( plaka , cankutaran ,itfaiye , ışıklı uyarıarı ) farkemenizi kolaylaştırak için çukur ayndan yapılmıştır, o da doğru mesafeyi göstermez. Unutmayın ki her iki aynadan da göremediğiniz biralan( kör nokta ) bulunmaktadır. Otoyoda sollamayaparken sol omuzunuzun hizasına kafanızı çevirip bakmayı alışkanlıkhaline getirin. Her ne kadar sağdan araç geçmek Türkiye de yasak olsada bunu dinleyen pek yok. Aynı olayı aracınızın sağını kontrol ederek ye yapın derim..... Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi