Merhabalar. 1.5 GLS benzinli aracim icin antifriz degistirmesi yapmam gerekiyor. Bazi kisiler mavi antifriz kullan diyor bazilari kirmizi antifriz kullan diyor. Aracimda suan kirmizi antifriz var. Sizce hangisini kullanmaliyim, marka vs oneriniz var mi
kırmızı organik, maviler inorganik. hyundai motorlarında fabrikada genelde hep inorganik doldurulur. sonradan kırmızı koyunca bazen zarar veriyor. sizinki kırmızı ise ve uzun süreden beri bu şekil de kullanıyorsanız yine kırmızı ile değişim yapın. kırmızının üstüne yeşil koyunca kanalları tıkıyor. antifirizi de 3 yıldan önce değiştirmeyin. değiştirmek iyidir, temizlik oluyor ama değişim sırasında yaşanan riskler büyük arıza açabilir.
Opetten kirmizi antifriz aldim. Yedek su deposuna bir miktar saf su ile karistirarak ekledim. Sistemi komple bosaltmadim
Doğru antifiriz seçimi kadar doğru şekilde değişimde çok önemli. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/era-sogutma-suyu-degisimi.43408/ 3 sene önce açtığım konuyu inceleyebilirsiniz. Gerçekten uğraşarak ve olması gerektiği gibi bir işlem yaptım. İçinden çıkan suyun rengine bakarak yaptığınız değişim içinize sinecek mi siz karar verin.
Sistemi tamamen boşaltın. Mavi antifriz kullanın. Kırmızı ile diğer renk olanları kesinlikle karıştırmayın.
Kesinlikle mavi kullanın eski aracım 1.5 gls soğuk yerdeyim sivas şartlarında 4 sene mavi de hiçbir sorun yaşamadım kırmızı aracın contalarına zarar verebilir. Aracınız yeni model olmadıkça kırmızı kullanılmasının kötü sonuçlar doğurabiliyor, o yüzden kırmızı en iyisi diye kullanmayın.
Bu antifrizlerin renkleri farklı ama işlevleri aynı, suyuna boya katıyorlar diye duydum. Şeffaf, mavi, yeşil, kırmızı renkleri var maksat bence derecesine bakmak. Ben 3 4 senedir yeşil kullanıyorum hiç ellemedim.
Valla yetkili servisten D tipi organik antifiriz alıp saf suyla karistirip koyun.Farkli hiç bir marka ya da renk koymadım. 2 yılda bir servisten alıp değiştiririm.2005 model accentin radyator kapağında en ufak tortu ya da korozyon hala yok.
NF mavi renk olan, RF ise kırmızı olan, doğru mu biliyorum? Yani Hyundai için NF (mavi) yeterlidir diyebilir miyiz?
daha çok araştırın bence. sonuçta boya kattıkları belli. ama birbirine karıştırmak yanlış ayrıca önceki antifiriz kalıntıları nedeniyle renk değiştirmek de riskli. sırf böyle kafasına göre değişim yapılması nedeniyle büyük arızalar yaşayanlar var.
antifriz renkleri önemli, organik ve inorganik durumları daha da önemli. bu sebeple motorun orjinaline fabrikada ne koyulmuşsa onu kullanmak en doğrusu zira motor bloklarının alaşımları ona göre ayarlanmaktadır, farklı antifriz motor bloklarının korozyonuna paslanmasına ve çürümesine sebep olabilir ayrıca soğutma sistemindeki diğer parçalarında zarar görme ihtimali yüksektir. 2005 model admire da geçen sene değiştirdim ilk defa istanbulda olduğum için pek soğukla işim olmadı. ustam kırmızı koualım deyince benim tepem attı, oturdum kendisine izah ettim bütün bu detayları, o zaman tamam dedi kusura bakma dedi, bundan sonra gelen araçtan ne renk çıkarsa o renk antifriz koyacağız dediler.