Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak. - 2024 model makyajlı kasa style paket bayon aracım var halojen farları xenon veya beyaz far ampülü ile değiştirmek istiyorum bu işlem garantiyi bozarmı veya serviste garanti dahilinde bu şekilde bir işlem yapılıyor mu ? -Serviste aksesuar taktıran var mı nasıl aksesuarlar mevcut -makyajlı kasada elite pakette panjur üzerindeki ledi style paket taktırabilir miyiz. -Bagaj iç lambası bazen yanmıyor temassızlık var muhtemelen bu şekilde bir problem yaşayan var mı,
Garanti süresi İçinde yapılan işlemlerde ; bana zamanında servisin söylediği , elektrikle ilgili işlem elektrik elektronik kısmın , motorla ilgili işlem motor kısmının garantisini bozar şeklindeydi , sonradan bir esneklik yaptılarsa bilemem. Aracınıza xenon taktırmak elektrik aksamı için ( kablolama sistemi vs) tehlike arz edebilir. Bence Photon ,Philips vs gibi led far ampulü alıp değiştirebilirsiniz ve far ampül değişimi sarf malzemesi değişimi olduğu için garantiyi bozmamalı ve bozmaz diyorum. Bunlara rağmen içinizin rahat etmesini istiyorsanız işlemleri serviste yaptırın ya da servisin onayını alın derim. Ben yakın zamanda bu led takımını almıştım ,h7 dört adet değiştim. Oldukça memnunum ancak kuru yağışsız havalarda ; yağış ve siste ışık önemli ölçüde soğurulduğu için kayboluyor sanki. https://www.n11.com/urun/photon-h7-mono-59526352?magaza=ozneoto Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2024 model bayon kullanıyorum akü'nün yetersiz olduğunu düşünüp daha kuvvetli bir akü taktırmak istemiştim. Akü sarf malzemesidir diye düşünüyordum ve iki servisede sordum. Sarf malzemesi dahi olsa dışarda değiştirmek garantiyi bozar dediler. Servise getirirsende firma hangi aküyü yak diyorsa o aküyü takarız dediler.
Bu konuda tutumları devam ediyor demek ki , aslında , ampul bir sarf malzemesidir ama bunu bile kabul etmiyorlarmış. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sırf bu sebeple arabada led ampule geçmeyi sürekli erteliyorum. Motosiklette philips Xtreme vision halojen kullanıyordum. Led olarak değiştirdim. Yağmur ve sisli havalardaki sürüşümü görseler kör diye sürücü belgemi iptal ederlerdi.
Motorsikleti gece gece yağmurda kullanmakta iyi cesaret ister. Sisli havalarda sis ampülü yansıtıcısı kullanmak daha güzel sonuçlar verecektir. Yansıtma açısı daha farklı oluyor. Benim tercihim sarı halojen ampül oluyor. Göz yormayan renk tonudur. Peki sarı led ampül var mı bildiğiniz ?
O tecrübeyi ben de yaklaşık 1 ay önce yaşadım. Hava hem yağmurlu hem de sisli idi. Farları açmıştım ama önümü hiç göremiyordum, hatta farlar yanmıyor mu acaba arızalandı mı diye düşünerek tekrar tekrar açtım kapattım. Ama nafile, kapalı haliyle açık hali arasında fark yok gibiydi. Meğerse led farların dezavantajlarından biriymiş bu.
Aküye Fara kim bakacak bakıma gelmiş mi ona bakarlar, öyle şeyleri bahane ederlerse iki telefon bir şikayet tıpış tıpış geri çağırırlar
Far değişiminin garantiyi kesinlikle bozmayacağını düşünüyorum. Konuya yeni bir soluk getireyim. Garanti Belgesi Yönetmeliğine göre otomobiller 2 yıl ya da 60.000 km ye kadar garantili oluyor. Ayrıca aynı yönetmelikte bir malın tüm parçalarının garanti kapsamında olduğu belirtilmiş. Diyelim ki ampül patladı (2028 genel seçimlerinden bahsetmiyorum ). Bu durumda bence yönetmeliğe göre ampül garantiden değişmeli. Sarf malzemesi olması beni alakadar etmez. Mevzuat ortada.
Motosikleti yağmurda, çamurda, karda, siste, fırtınada, kavurucu sıcak altıda kısacası hemen hemen her türlü hava şartlarında 3 yıl boyunca yaklaşık 60000 km kullandım. Beyaz led farlarını çakarlı sis lambaları ile destekleyince görüş mesafesi artmıştı. Sarı led hiç duymadım. Belki vardır, bilemiyorum.
Maalesef öyle, mercekli far olsa da sırf bu sebepten dolayı daha kaliteli halojen ampuller ile yola devam edeceğim. Zira uzun yolculuklarımın çoğu gece ve sabaha karşı oluyor. Haliyle görüş çok önemli hale geliyor.