Benim bir tanıdığımda h-100 panelvan var.Doğal olarak bu tip araçların arkaları ağırlıktan dolayı kaymaya dağa eğilimli... Arkadaş çözüm olarak arka lastikleri kar tipi lastik takmayı düşünüyor.Acaba bir faydası veya zararı olur mu?
burada yazalım bari arkadaşlar h 100 araba lastikleri 185/14 idi servis lafı ile arkaları 195/14 petlas starmax kar lastiği taktım ama araba yola sığmıyo cok geziyo rotcuya gittim önleride aynı yapman lazım dedi benim korkum arac yükselince önleride 195 /14 yapıncasavurtması cok olmazmı bu sefer. bilisi olan varmı.teşkkr
arkadaşalr önleride değiştirdim gene 90 km cıkınca direksiyonu hafif oynatınca arka bi tarafa ön bi tarafa yalpa yapıyo rot balanscı ön tarafta tadilat yapacakmışı ama gene olmazsa arkalara mavi makas diyor bu konuda bilgisi olan varmı yada ben mitsubişhiye arkalara filanş taktırmıştım tekerler 5 cm dışar cıkıyo onunmu faydası olur yakıtta lastik büyüyünce aratmı ayrıca ersin cerah arkadaş taban ebat demişin ama yükseklikte büyüyor
burada mühendizler felan varmı hundai h 100 orjinal lastiği 185/14 değilmi ne 70de 185/70.14 yazmış bilmemm neyse benim değiştirecek arkadaşlara tavsiyem orjinal lastik ebatını geğitirmemeleri fabrikadaki mühendislerdenmi akıllıyımda değiştirdim bilmemm birde borpavır kattım motora faydasını gören varmı acaba motorum sıfır deneyen vrmı yakıt ve cekişte fark oldumu teşekkürler
bende var ben toyo 185 14 aldım çok memnunum kışçılığı harika önler yazlık arkalar 4 mevsim süper lastik
h100 panelvan bos iken yarattgi patinaj ve denge yola tutunma sorununun yegane cozumu arkaya sag ve sol tarafa birer tane en az 100 er kiloluk kum cuvali koymaktir.ben iki adet esit agirlikta kaldirim tasi koydum hemen farki farkediyorsunuz tavsiye ederim