Merhabalar aranıza yeni katıldım. Aracım 2006 1.4 getz. Bugün okul dönüşü karşılaştığım sorun; hem kumandadan hem de anahtarla şoför kapısı hariç hiç bir kapıyı açıp kapatamamam. Şöyle ki: araç komple kitliyken hem anahtarla hem de kumandayla sadece şoför kapısı açılıyor, diğerleri kitli kalıyor. Devamında ise tüm kapıların kilidi açıkken anahtarla da kumandayla da tek seferde şoför kapısını kitleyebiliyorum, diğer kapıları ve bagajı ayrı ayrı kilitlemem gerekiyor anahtarla ve elle. Araba 74 model toros a döndü kafayı yemek üzereyim. Bana ciddi bir sorun gibi geldi ama size de danışmak istedim. Sorun ne olabilir, neden kaynaklanabilir ve çözümü nedir?
sigorta kutusunu açın DR/LCK yazan sigortayı kontrol edin gerekirse değiştirin muthemelen sigortası atmıştır anahtar mekanizması bu durumda çalışır uzaktan kumanda motoru ayrı olduğu için sonradan alarm ile beraber falan takıldıysa ondan dolayı sadece sürücü kapısı kumanda ile açılır kapı kilitleri sigortası attıysa diğerleri açmıyordur
Alarm yok araçta. Merkezi kilit sistemi orijinal, kumanda da orijinal. İşin ilginci anahtarla da aynı problem söz konusu. Normalde sürücü kapısından anahtarla kitlendiğinde tüm kapıların kitlenmesi gerekmez mi?
Kapıdaki motorda veya merkezi kilit beyninde sıkıntı var kumandayla açıtiginizda diğer kapılara tetik çıkarılır diğer kapılar öyle açılır anahtarda da bu şekilde surucu kapısından tetik çıkar merkezi kilit beynine ardından diğer kapılara gider.Elektrikçi halleder basit birşey.Accentte böyle getzde böyledir yüksek ihtimal.
Sürücü kapısında merkezi kilit sisteminde diğer kapıları tetikleyen mekanizma teli var, telin sabitlendiği aparatı gevşetip yarım santim ileri veya geri alıp tekrar sıkın, düzelecektir. Benim başıma geldiğinde elektrikçi bu şekilde yapmıştı,
Merhaba arkadaslar benim getzin sorunu alarm la kitledigimde sadece sol on sofor tarafini kitliyor acinca aciyor.ama alarma basmadan disardan kitleyince bazen kitliyor bazen kitlemiyor ne yapmam gerekiyor merkezi kilit motorumu arizalidir tamiri varmidir bir ustaya gittim adam acti dosemeyi hemen direk merkezi kilit deyisecek dedi Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kapiyi sokup teli elle cekip ac kapa yaparkenden acip kapatmiyor arada bir kapatiyor aciyor.. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi