Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Almayı Düşünüyorum Ama...

'Getz Forum - Club' forumunda iondergumus tarafından 18 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Merhaba arkadaşlar,
    Foruma yeni üye oldum, Bursa'da yaşamaktayım. Daha önce Skoda Fabia aracım vardı. 2004 modeldi ve 101 Bg'di. Bir süredir arabasızdım ve şimdi yeni bir araç almayı düşünüyorum. Kıyaslama yapmak için asla söylemiyorum ancak skoda forumunda oldukça yardımı bol günler geçirdim. Eğer Hyundai marka araç sahibi olursam, bu forumda da yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
    Neyse uzatmayayım, bir tanıdık vasıtası ile 2004 Getz 1.3 GLS model araç buldum. Daha aracı görmedim ancak tanıdığın söylediği kadarıyla temiz ve randımanlı bir araçmış. "Getz" başlığı altındaki konuları okumam biraz vakit alacak bende sizlere araç ile ilgili sorularımı iletmek istedim. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

1- Öncelikle performans arayışında biri değilim. Her zaman araç dolu olarak dolaşmam ve senede bir uzun yol yaparım. Bu şartlar altında aracın performansını belirtebilir misiniz? (Araçta LPG yok ve takmayı da düşünmüyorum.)
    2- 2004 Getz'lerin kronik sorunları var mıdır? (Ses gelen, çabuk kırılan veya dikkat edilmesi gereken...)
    3- Servis fiyatları ucuzdur diye tahmin ediyorum ancak ağır bakımlar yaklaşık ne kadar tutmaktadır?
    4- Direksiyon, pedal yumuşak mıdır? Ve pedal mesafesi uygun mudur? (Boyum biraz uzun da...)
    5- Bahsettiğim araç dediğim gibi 2004 model 1.3 GLS dört cam otomatik elektrikli ayna ve sis farı olan modeldir. Bu araçta ABS, ASR, ESP vs. güvenlik sistemlerinin çoğu veya hepsi var mıdır? (Arka frenlere bakamadım henüz. Kampana mı disk mi bilmiyorum.)
    6- Bu araçların vergileri ne kadardır?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu aracı kullanan veya iyi bilen arkadaşlar cevaplayabilirse, minnettar olurum. Teşekkürler.

kadiremreaskin bunu beğendi.
  2. omercetin

omercetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ömer çetin
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Benim 2011 model dizel getzim var gayet memnunum şimdiye kadar yağ değişimi hariç sıkıntı çıkarmadı .

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    1.3 gls yi bilemem ama makyajlı yeni kasa getz 1.4 benzinli ve 1.5 dizelleri 0-100 ü 10 saniyeye yakın sürelerde elde ediyor frenleri yıpranmamış ve fren bakımı iyi ise 100 ile giderken 35 metrede rahat durabiliyor, yol tutuşu ve viraj performansının kötü olduğu sıkça konuşulur aslında getz tipik bir kısa dingil mesafeli otomobildir 160km ile 90 derecelik otoban virajlarını dönemez ancak şehir içinde 40-50km lik süratlerde direksiyonla güreşircesine sürüşe kaymadan yan yatmadan müsade eder çabuk döner çabuk hızlanır tekrar çabuk yavaşlar klasik hidrolik direksiyonun biraz sert olması zaman zaman go kart hissi verir, sürücü görüş mesafesi olarak çok az paranoya bırakarak ilerler kocaman yan dikiz aynaları vardır yolun karşı şeridini refüjden öteyi oradan alt marşpiyeye kadar gösterir, şehir içi ve kısa şehirlerarası yollarda iyi performans verir tır kamyon ve otobüs gibi araçları yüksek hızlarda sollarken aerodinamik olarak biraz yetersiz kalarak yandan girdaplı rüzgarda şerit değiştirme eğilimi gösterir düzeltme ister, uzun hızlı yollarda kısa aks mesafesi ve ufak tabanlı lastiklerle sürekli düzeltme istediği için uzun yolda insanı azıcık yorar ama getz in kendisi yorulmaz, süspansiyon pürüzlü zeminlerde içeriye ses ve titreşimi ziyadesiyle iletir, özellikle arka süspansiyon üzerindeki iç trim parçalardan ve dıştaki bazı parçalardan zamanla patırtı çıtırtı sesleri gelir. Pürüzsüz asfaltta 50km ile ilerlerken çıtı çıkmaz.

Bakım masrafı mekanik parça olarak çok pahalı değildir gerçi bu kişiden kişiye değişiyor, bir 5-6 sene önce bulunmayan yan sanayi parçaları sıklıkla bulunuyor artık, ancak iç trim parçaları ve iç detaydaki plastik parçalar biraz pahalıdır ve yan sanayisi pekçok otomobilde olduğu gibi dışarıda bulunmaz. Benzinli modelinin 5000km bakımı 60-70 liraya yaptırılabilir, bakımı düzgün şekilde uygun malzemelerle yapıldığı sürece kronik sorun denilen sorunları çıkarmaz orjinal yağ filtresine pekçok hyundai gibi bağımlıdır, frenlerin performansına nazaran dayanıklılığı çok hassastır frenler dikkatsiz kullanıldıkça disk eğilmesi ve balata sesi gibi problemleri olur. Ön alt takımı zor bozulur. Ucuz ve basit yapısına rağmen orjinal yedek parçayı, kaliteli lastiği, iyi yakıtı ve kaliteli motor yağını sever, ağır bakım fiyatı 1000 lira civarı artı işçilik idi en son eğer servis sadece triger kayışı motor yağı ve filtresi diğer kayışlar ve bujiler hava filtesi gibi sadece sarf parçası olan parçaları değiştirirse.

Abs olan modellerin fren pedalı koltuğa sırtımızla abanmadan zorlanmadan dibine kadar basılacak derecede yumuşaktır boş yolda çok yavaş giderken elimle fren pedalı boşluğunu kontrol ederken ansızın sert frenleyip beni direksiyonun altına sokmuştu, debriyaj sistemi hidroliktir ama hidrolik sistemin sağlığı açısından kısa aralıklarla sık sık basıp çekilmesi önerilmez, debriyaj pedalı ayağı orta konumdan sonra daha çok iten tarzda değildir, sabit kararda sertlikte ve yumuşaktır istenen yarım debriyaj konumunda çok rahat tutulur, gaz pedalında servolu elektronik sistem yoktur yay gücüyle direk klape açıp kapatıyor gaz pedalıda spiral telin sağlığı kadar yumuşaktır. Viteslerin kilitlenme şekli fiat modellerinden sert ama bir megane 2 gibi bilgisayar joystiği tadında değildir, pedalların konumu ve direksiyonun yerleşimi simetrik ve bol aralıklıdır volksvagenlerdeki gibi üç pedal 30cm içinde konumlandırılmamıştır aralarında boşluk vardır toyota lar gibidir direksiyon fiesta daki gibi yukarı aşağı konum değiştirdikçe yamuk durmaz düz kalır, ön iç kısım enine boyuna pek çok küçük otomobile göre geniş sayılır, buna karşılık bagajı çok ufaktır ön koltuk uzun boylular için tam geri itilirse hemen arkasında oturmaya hiç diz mesafesi kalmaz benim 1.90 boyunda bacanak benim getz in yan koltuğa bindiği zaman bacanak getz e değil getz bacanağa binmiş gibi olmuştu kafasıyla tavan arasında 5cm kaldı ve dizleri ön göğüse değiyordu ancak ön koltuğu ayarlamaya gerek olmadığını söylediği için bununda etkisi vardı

vergi olarak motor hacmi ve yaş kadar ödersiniz.

kadiremreaskin, Mustafa Şengil ve emrex bunu beğendi.
  4. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hyundai alabileceğiniz en sorunsuz ve masrafsız markadır , kullanıcısını hiç bir zaman üzmez saat gibi çalışır her aksamı getz de bu özelliklere örnek verilebilecek arabalarından birisidir faza düşünmeyin alın gitsin

5. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Hocam ilgi ve heyecan duyarak okudum yazma tekniğiniz çok iyi :) (erenuzel41) Az çok kafamda araç içinde olacağım sahneyi kurguladım. Arkada oturacaklar için yapacak pek birşey yok adam gibi bir sedana maddi olarak gücüm yetmeyecek. Biraz servis takıntım var inşallah sahibi bakımları servisinde gerçekleştirmiştir. Çünkü kaydı kuydu olan araç her zaman daha rahat ettiriyor beni.
    Merak ettiğim birşey daha var aslında. Bu aracın (Özellikle 1.3 GLS) 2. el piyasası canlı mıdır? Çünkü hiç aklımda yokken tanıdık kafama soktu bu arabayı. Daha ekspertiz yapmaya bakmaya fırsatım olmadı. Sadece temiz ve şimdiye kadar sorun çıkarmamış bir araba olarak biliyorum... 117000 km'de ve kırmızı renk. (Kırmızı renk de pek göremedim etrafta...)
    Şimdiye kadar cvp yazan ve yazacak olan tüm forum arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletirim.

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aramıza hoşgeldiniz.. Araca ne fiyat istiyorlar acaba?

7. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Tam anlaşmamakla birlikte 16 - 17 arası konuşuldu daha inermi bilemiyorum.

8. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Sizce bu aralık nasıl bu araç için peki?

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1.3'ü bilmiyorum fakat 1.4'ler performans açısından aklınızda şüphe bırakmaz. servis fiyatları Tucson'a göre baya uygun diyebilirim :)
    direksiyonu eren abinin dediği gibi klasik hid. direksiyon sert denemez. boyut olarak ön tarafı fazlasıyla geniştir. 1.84 boyumla rahat olarak kullanabiliyorum lakin ben kullanıyorsam arkamdaki koltuğa benim kadar uzun biri oturamaz tabi 4 kişi uzun yolculuk yapmışlığımızda vardır daha kısa boylu biri oturduğunda sıkıntı olmuyor.
    bizdeki 2009 start yani en boşu klima ve sürücü hava yastığı var özellik olarak arka camlar manuel. haliyle arka frenler kampana ABS olanlarda disk oluyormuş. yol tutuşu öyle abartılacak kadar kötü değil bence sınırlarını bildiğinizde ve sınırları zorlamadığınızda sıkıntı çıkaracak bir araç değildir. kullandığım Albea ve clio sembollerden çok daha iyidir. kaliteli lastik kullanımını bende tavsiye ediyorum zira aracın karakteri değişiyor. ben süspansiyonunu beğeniyorum yumuşak keyifli bir araç. yardımcı kayışlar değişimi ve rutin bakımı geçen yıl 435tl tutmuştu serviste (1.4 otomatik).
    bagajı ilk bakışta küçük gibi görünse de soma küpleri gibi zeka oyunlarıyla biraz uğraşmışsanız tahmin ettiğinizden daha çok şeyi sığdırabilirsiniz :D

@erenuzel41 abi fren pedalını elle kontrol etmen çok iyiymiş ya :D:D

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu arada bagaja 300 liralık market alışverişi rahat sığıyor, 10 kiloluk teneke ayçiçek yağı ve 30lu tuvalet kağıdı buna dahil:)

Direksiyon ise sıfır aldığımda sertti ama tadındaydı zamanla açılan tıkırtı burçları yay kuleleri sağolsun yumuşuyor direksiyon, yinede yeni i30 daki gibi serçe parmağıya dönmez o direksiyon. Bu yeni kasanın süspansiyonu ciddi sert spor yaylara yakın nerdeyse, sert yaylar boyutuna göre ağır kasayı güzel taşıyor, dönüş tepkisi güzel oluyor çok hoş ön göğsün üzerinde bırakılmış cep telefonu çanta gibi şeyleri ön camlar açıksa kibar dönülmeye çalışılan virajlardan sonra yoldan toplaması var:) sağa sola uçuyor hepsi:) ve içeri sallantısı yüksek, 6-7 cm lik ufak bir kasisten 30km hızda ön sol paspasın üzerindeki yumurta sepetiyle çapraz geçtim yumurta sepeti olduğu gibi uçtu savruldu gitti:) beş su paspas yıkadım, ne milenyum accent ne i30 nede bir fiat uno böyle değil getz sürmek genç işi biraz keyif veren tarafı bu olsa zaten sevmeyen olabilir sert diye, eski kasa süspansiyonu yumuşak olabilir belki bilemiyorum, ben hanımla iş güç icabı biraz uzun bir yola çıkacak olsam babam i30 un anahtarını uzatıyor al bununla git diye almıyorum getz ile gidiyorum o derece.

Yakıt tüketimini kimse yazmamış benimki 100 liraya 280-300km yi zor deviriyor. 1.4 dohc deki 97 tane aygırı beslemek zor iş, kaputun altında ingiliz atı çiftliği var ne kadar verirsen ver yiyorlar:) ama şikayet etmiyorum. Çünki yiyor ama çalışıyor

fren pedalı yeni modeller ve otomatik vitesliler gibi iphone ekranı gibi dokunmatik değil tabi otomatik sürdüm birkaç gün sonra alışamamıştım benimkisinde 3-5mm boşluk var frenler sonra yüke biniyor 10km altına düşüp boşa aldım elle bakayım dedim zart diye tuttu. Hidrolik falan fabrikada konan hidrolik, balatalar disklerde hiç ellenmedi.

Son düzenleme: 18 Şubat 2015
    kadiremreaskin bunu beğendi.
  11. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşa aldık 2 hafta önce bursadan getz 1,4 benzinli 2008 oldukça memnun. Aracınız temizse arkanıza bakmayın

Sony Xperia cihazindan gönderildi

12. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    1.3 GLS modeller sanırım 12 subap değil mi? Kaç beygir oluyor bunlar bikaç yerde 80 küsür gördüm ama... Tabi şu ana kadar direkt olarak 1.3 GLS modeli olan biri yazmadı ama yakıtı vs.'si 1.4 DOCH'a yakın heralde...
    Birde bu 1.4 DOCH'lar daha çabuk satılır sanırım 1.3 GLS'e göre?

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi virajlara gelmeden ön camları kaparsan sıkıntı olmaz, uçmaz torpido üzerindekiler cama çarpar paspasa düşer. :)
    süspansiyonu bana yumuşak geliyor belki de tucson'unki daha sert olduğundandır. yakıt tüketiminden sen şikayet ediyorsan bizim otomatik kullanıcısı ne yapsın :)
    fren diskleri otomatik olanların farklıymış o yüzden fren performansı farklılık gösterebilir.

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    1.3 12v sohc tek egzantrikli motora sahip, minelyum kasa accent ile aynı motora sahip 80 bg olması lazım.. 1.4 16v dohc çift egzantrikli motora sahip.. 97 bg diye biliyorum 1.4 makyajlı kasa ve motor açısından 1.3 e göre iyi olduğu için daha kolay satılır

15. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Bu satamama olayını bir önceki aracımda yaşadım o yüzden biraz sorguluyorum. Fabia'lar genelde pek bilinmeyen veya o alınacağına daha eski polo tercih edilen bir markaydı. 3-4 ay uğraştım satmak için. İnsanlık halidir; bir ihtiyaç halinde elden çabuk çıkarabilir miyim peki? (Aracın temiz olduğunu varsayarak yazabilirsiniz...)

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    makyajlı kasa getz fiyatlarına baktım da.. 16-17 bine hep hasar kayıtlı getzler var.. makyajsız kasa 1.3 temiz getzler de o fiyatta.. Eğer araçta dedikleri gibi temizse kaçırmayın.. Değişen boya durumu nedir? muayenesi ne zamana kadar var? 1.3 yakıt olarak sizi üzmez.. LPG ye uyumludur çok az yakar, seri kaçar..

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Fabia'dan çok daha kolay satılır kanaatindeyim.

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Şöyle söyliyim.. hasar kayıtlı yeni kasa getz yerine, hasar kayıtsız makyajsız getz daha çabuk gider.. Piyasada tutulma ve tutulmama durumu aslında aracın durumuyla ilgili.. 1.4 tutuluyor dedim çünkü makyajlı kasa diye.. ama piyasası pahalı.. Sanma ki 1.3 tutulmuyor, o da tutuluyor.. çünkü aynı motor minelyum kasa ve admire kasa accentlerde de var

19. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Muayene durumunu bilmiyorum. Kardeşim vasıtası ile iletişim kuruyorum. Kardeşimde ameliyat olunca biraz sarktı iletişim durumu. Araçta ön ve arka tampon tek bir kazada değişmiş sanırım. Kaput ve bagaj kapağında oynama varsa zaten ben düşünmem ama sadece tamponlar değişerek bittiyse benim için problem değil. Kaza fotolarını bekliyorum atacak. Bi kazada arada kalmış araç sıkışık trafikte...
    LPG hiç düşünmüyorum hem orjinallikten yanayım hemde eski aracımda LPG'den dolayı baya problem yaşadım. VAG-COM araçlarda arıza lambası yakma subap eritme vs vs vs...
    Başta accent admire 1.3 MPI düşünüyordum. Baya sorunsuz diye okudum bikaç yerden ama temizini bi türlü bulamadım. Bi tane vardı ondada hid. dreksiyon ve klima yoktu kaldı öyle...

20. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Adam anahtarı vereyim 2 gün takılsın istediği yere de göstersin demiş. Daha doğrusu bu adam kardeşimin müstakbel kayın pederi olacak. Kızını verecek yamuk olmaz sanırım ama insan oğlu işte... :) Eğer o şekilde olursa uzunca bir test olur ve en azından eksiği gediği neyse öğrenebilirim... Adamda şirket aracı var ve Getz'i neredeyse hiç kulanmıyor.
    Birde Bursa'da hangi servise götürmeliyim bileniniz veya tavsiyeniz var mıdır?

Bu Sayfayı Paylaş