Herkese hayırlı akşamlar. aracım getz 1.5 gl avtive dizel hp 85 ( 3 silindir ) yeni aldım motorunu eksperde de baktılar %90 ve diğer eksperde ise iyi çıkıto vs. yalnız ilk kez kullandığım bir araç olduğu için biraz şaşırdım çünkü motor çok gürültülü çalışıyor normal mi bu kadar ciddi gürültülü çalışması bilgisi olan var mı ? 3 silindirler böyle yüksel sesle çalışır dendi hep ama ciddi bi gürültü var gibi geliyor bana. Birde çukurlarda yada bozuk yolda ön takımdan ses geliyor böyle amasör değil gibi onun hakkında da bilgi alabilirsem sevinirim masıl kesebilirim diye böyle iki sorunum mevcut bilgilendirirseniz eğer memnun olurum..
gürültülü çalıştığı doğrudur ama normal olup olmadığını ancak yanında dinlemekle anlayabiliriz. çukurlarda gelen ses ise yürüyen aksamdan ya da motor takozlarından geliyordur. düzgün bir rot-balans yapan yere gidip, "sadece arıza tespiti yaptırmak istiyorum" derseniz size aracın yürüyen aksamındaki bütün arızaları söylerler. takozlar, viraj demirleri, salıncak burçları gibi. aksta da problem olabilir, orda problem varsa biraz daha masraflı olur
dizeller genelde sesli çalışırlar maalesef. aracı yeni aldığınızı beyan etmişsiniz öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum. Motor yağını değiştirin uygun yağ koyun ve ses azaltıcı yağ katkı maddeleri var borlu olanları ben benzinli aracımda denemiştim resmen elektrikli araba gibi sessiz olmuştu, ayrıca yağ filtrenizi de dğeiştirin iyi bir marka olsun, kalitesizleri dizel araçlarda çok baş ağrıtır. hava filtresine de baktırın derim, birde enjektörler temizse, aşırı ses yapmaması lazım. araç boşta çalışırken mi çok gürültü yapıyor yoksa çekişte de aynı gürültülü çalışma devam ediyor mu? Burada uzman arkadaşlar var mesela MSC gibi, sanırım en doğru tavsiyeyi o verir size.
Yeni nesil dizeller oldukça sessiz ve rahatsız etmez genelde. Ancak araçlar düşük modelse, üst segment değilse ve bazı markalardaki 3 silindirli motorlardansa, çalışma sesi oldukça fazla geliyor içeri. Aracınızdaki ses normal mi değil mi bilemeyiz ancak 2015 model bir dizel ile karşılaştırırsanız gürültülü gelecektir.
öncelikle çol teşekkürler hepinize peki aracın trigeri zincir midir yoksa gayış mı ? getz 1.5 crdi gl active modeşi dizel 3 silindir bir bilginiz var mı net kimisi zincir kimisi gayış diyor
öncelikle çol teşekkürler hepinize peki aracın trigeri zincir midir yoksa gayış mı ? getz 1.5 crdi gl active modeşi dizel 3 silindir bir bilginiz var mı net kimisi zincir kimisi gayış diyor