Merhaba,2006 model 135.000 km de Getz im var.sehir içi kullanıyorum.yakit 5.4 gösteriyor fakat ölçümlerime göre 40 kuruş yakın yakıyor. eşim gebe ve o yüzden olabildiğince sakin ve yavaş kullanıyorum.bu kdr fazla yakması Bana normal gelmiyor.sizce bir sıkıntı mı var.bu arada bakımlarını yaptırıyorum.siyah duman atmıyor.yakiti OPET veya Shell den alıyorum.
5.4. Ortalama mazot 5.60 dan 30kr civarı eder. 40 kr için se 7.1 lt yakmalısınız. 40 kr nasıl ölçtünüz. Depoyu atabanca attıktan son ağzına kadar doldurup 100 km kullanıp bir daha doldurun öyle ölçün. Litre olarak hesap yapmak mazotun fiyatının çok değişken olduğu şu dönemde mantıklı değil. Benim 2010 108000 deki getz kışın en fazla 6.2 yazınsa 5.5 litre yakıyor. Şehiriçi istanbul yogun trafik kısa mesafe.
Sizinki 3 silindir olandan sanırım mesafe kısa ise normal olabilir ama araç bilgisayarıyla yakıtın o kadar sapması eğer sıfırladıysanız pek normal değil gibi Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
ben 4,2lt kadar dustugumu bılırım temde. kısa mesafe kullanımlarda bıraz fazla gıbı benımkıde. misal geçenlerde fulledim.225tl verdim içindede biraz vardı.bugün 70km kaldı diyor yaptığım yol 600km. mantıken 37kuruş civarı demek buda günde 5km gidiş 5km geliş normal gelıyor bana.
2006 yılında 4 silindir çıkmaya başladı 2006 modellerde hem 3 silindir hem 4 silindir var . ama bahsedilen 7.1 litre tüketim bence çok değil heleki istanbulda her yer adım adım gidiyor. Bende 3 silindir admira var 9 litre yakıyo 11 km iş ev arası 1saat 15 dakika sürüyo araba ne yapsın
Aynen oyle demın sırket arabasını fulledım 360tl tuttu. icınde de vardı bırde.Soguk motor ılk kontak 40,0lt yakıt tuketımı yazıyor sonra yavasca ınıyor ama nafıle en cok ındıgım 9,2lt oldu sehır ıcı
Ne yakmasını bekliyorsunuz ki ? Araç çok yakmiyor aslında. Mazot pahalı. Geçenlerde serdar bey depo ölçümünün net sonuç vermediginden bahsetmişti. Sebep mazotun köpürmesi. Dur kalk her araba fazla yakar. Mesela benim aracın bilgisayarında full depoyla gidilecek mesafe 650 km lere düşmüştü sırf şehir ici kullanımından dolayı. Geçende uzun yol yaptim ve 1070 km ye çıktı. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mazot o kadar pahalı ki. Fiyat ölçümü doğru olmuyor. Bir depo ile 4 silindir 2006 sonrası tüm getz ler 4 silindir. Bende min 650 max 750 - bir defa da 790 km yapmıştım. Karışık kullanim da. . bence normal yakıyor. Kullanım da farkeder rampa trafik kısa mesafe kullanım 5 km git geller motor ancak ısınır zaten.
Ppmpa attığında değil de mazotu görene kadar doldurursanız tam doldurursunuz. Ben pompayı kendm alıp yavaş yavaş dolduruyorum. Depo tam dolduğunda köpük falan kalmıyor.
Fulle dedıgın zaman onu pompacılar yapıyor burda ya attıktan sonra bıle baya alıyor cunku. köpük kısmını bılemıyorum da soguk motor da getz 650-700km yol yaptım full depoyla. uzun yolda 900kmlerı gosterıyordu.Ortalama hız 110 altına ınmedıgım halde. Ama ölçümlerde yınede yanlıs sen alıyorsun 5,50den bıdaha alırken bakmıssın 5,60 olmus hadı ne yaktın ölç.. geçenlerde peder fluance ıle karasuya gıder gelır yaz aylarında.Eskınden 100lıra yeterdı dıyor çok yaktı araba dıyor araba cok yakmadı aldıgın mazot daha az dedım.
Litre olarak bakinca cok yakan yok, mazot pahali ondan oyle geliyor MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi