arattım ama bulamadım böle bir konu.anfiye bağlı hoparlörlerimden sssss.....diye müzik çalmazken ses geliyor acaba bu ses bütün tesisatlı arabalardamı var yoksa benim cihazlardamı bi sorun var bunun bi çözümü yokmudur.anfiden gain ayarını kıstım kısabildim kadar fakat gene var.pioneer equlazer taktım dahada arttı yardım lütfen bu sesi nasıl keserim.
gain ayarının ne işe yaradığını biliyormusun? anfi üzerindeki gain ayarı bas ayarıdır bası kısmaya ve açmaya yarar senin sorunun şu ya anfi arızalı yada anfiye giden elektrik kablosuyla kolonlardan anfiye giden kablo yan yana aynı yerden çekilmişse yapar teyipten anfiye giden elektrik kabloları sag taraftan gidiyorsa amfiden kolonlara giden kablolar soldan gitmeli bunu dene
kardeş çok gıcık bi ses o çoğu araçtan gelmez bu sıkıntı bir çok şeyden yapabiliyor sana sırasıyla sayıyım 1. anfinin - eksi kurubu tam şase vermez ise yapabiliyor tabi + kutup içinde geçerli kablon aşırı inceysede yapabilir. 2. teybin +- kutuplarda sorun varmı bakılmalı 3. teybin arkasından anfiye giden sinyal kablosunu arabanın kenarından götürülür genelde ama bunun yanında aküden anfiye giden+ kablosu nu sinyal kablosuyla beraber olmamalı ayrı yerlerden anfiye verilmeli yani aracın bi taraf kapı eşiğinden anfideki+ diğer taraf kapı eşiğinden sinyal kablosu götürülmeli 4. farklı sinyal kablosu dene 5. teybin arkasındaki anfiye giden sinyal koblusunun dış iletkenini teybin şasisine bi kablo yardımıyla bağla 6. parazit kesici devreler var ucuz bişey genelde teybin +- kutbuna bağlanıyor onlardan alıp denenmeli 7. bunları yaptın hala geliyorsa en son çare buji ateşlemesinden kaynaklanabiliyor buji kablolarını bi yalıtım malzemesiyle kaplamalısın bu arada teybinin markasını bilmiyorum dandik bi teyp markası kullanıyorsan bunların hiçbirine uğraşma teybini değiştir bu dediklerim teybin pioneer gibi markalarda cızırtı yaparsa diye tabi anfide idare eder bi marka olmalı.
bende sadece woofera bağlı hoparlöre bağlayınca aynı sesi yapıyor bi elektrkçi arkadaş amfi bozuk dedi hoparloru bağlayınca ssss sesinden baska ses gelmiyor bendede bende sade wooferı bağladım anfiye gaın ayarı wooferın etkisini azaltıp çoğaltmaya yarıyor rca adi ıse oda yaptırabılır