S.a. Arkadaşlar 2004 Hyundai Elentram var. Ön Farlar Tamamen Sapsarı bir hal aldı. Herşeyi denedim. Zımpara cila buhar vs ama sonuç bir süre sonra aynı. Komple Farı mı değiştirmem gerekiyor yoksa Camı değiştiren ustalar var mı.?
Evet satılıyor fakat değişimi zor kendim yapabileceğim birşey değil. Sıfır farlara baktım baya yüksek. Çözüm yolu arıyorum.
far camını söküp iç temizlik, parlatma vs. şeklinde yenileme yapan yerlerden fiyat aldınız mı? Bu arada eski far camını zımpara, buhar, parlatma gibi uygulamalar maksimum 1 sene kadar ömürlü oluyor galiba.
buhar falan uygulayanlar oldu ama ömrü yılı bırak ay sürmedi güneşte eski halini alıyor. Zımpara parlatma ben kendim yaptım malzemeleri alıp oda aynı 3-6 ay sürüyor yağmur güneş değdiğinde eskisine dönüyor. o yüzden far camı değişimi geldi aklıma ama uğraşan varmı yada ne kadar verimli olur. Yeni far almak daha mı mantıklı ikilemdeyim. Yaptıranlar var ise bir danışayım dedim.
Hocam merhaba, Ankara'da yaşıyorsunuz sanırım. Burada isim vermek doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama benim eski Getz aracıma uygulama yapan bir yer vardı. Çok memnun kalmıştım. 1 sene hiçbir şey olmadı,sonra aracı satmıştım,yani sonrasını bilmiyorum. İlgilenirseniz özelden yazabilirim.
Onu denemedim. Bir yerden fiyat aldım yeni 2.000 Tl dediler iki farın iç dış temizlik parlatılması diye. Bana biraz pahalı geldi sanki yada bu fiyatlarda mı acaba bu işlemler bilmiyorum.
Ya valla instragramda önüme saçma sapan jel, krem reklamları çıkıyor. Adam fara sürüyor bütün sarılık gidiyor pırıl pırıl parlıyor Gerçek olmadığını biliyorum ama alıp denerdim heralde bir ihtimal diye
Hocam camı siz aldığınızda değişimi yapan yerler genelde 1000 tlye kadar işçilik istiyor diye biliyorum ortalama. Diğer türlü malzeme fiyatı vs girince iş bayağı değişiyor. Yine bana sorarsanız ben olsam eski camı kırardım alıp kendim denerdim. El yatkınlığı istiyor birazcık ama bence denenebilir. Anlayan bir arkadaşınız varsa özellikle deneyebilirsiniz bence.
Hocam aracınız 2004 müş aşırı yaşlı değil , sorun kalite değilse , bende de 2013 i20 var ,fazla güneşte bırakmamaya gayret etsem de kapalı parkta tam sol farın üzerine vuran akşam güneşi farın o bölgesinde bir el basımı yeri yaktıydı , iki sene evvel farın kenarlarını maskeleyip , 3-4 saat kademeli olarak 120 den 3000 e kadar zımpara yaptım ve sonra paket içinden çıkan kloroformlu mendille sildim ve iki gün sonra akrilik vernik ve sonra da cila attım , iki yıldan bu yana sağ ve sol farım arasında hiç bir fark yok. Bu bahsettiğim işte zemini hazırlamak işin yüzde 90 ını oluşturuyor. Sizin bir kaç aylık ömürden bahsetmeniz bana , far malzeme kalitesizliğini veya aracın sürekli yakıcı güneş altında kaldığını düşündürdü. Orijinalin yerini hiç bir parça tutamaz , kökten cam değiştirmek çok yanlış olur , ayrıca farınızın arka toz/su kapakları varsa farın içinden malzemenin sararıp kirleneceğini sanmıyorum. Bütün olay far camının dış yüzeyindeki verniğin yanmasıyla ilgili. Dediğim gibi bir işlem yapılırsa , korumasız kalan camın verniğini atmak işin kalıcılığını arttırır. Atacağınız cila da pürüzsüz ve parlak bir yüzey sağlar. Komple orijinal farla değişim , mali gücünüz varsa toptancı bir çözüm olur ama Çinden gelecek far camının daha kaliteli olacağını sanmam , orijinal farınızın iç dış temizliğini yapacak olanların da ne derece kaliteli İş yapacaklarını bilemiyorum. Orijinal far camı bir kez söküldükten sonra ,ne kadar temiz işçilikte yapılsa su alma sorunu yaşarsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi