Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

era mı linea mı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda faruk1907 tarafından 5 Mart 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selamlar arkadaşlar 2006 model 1.6 admire mi sattım şimdi ise 0 km araç almak istiyorum ama kafamda bi çok soru işareti var fiat linea 1.3 multijet 90 bg şu an 30.500 tl era 1.5 dizel teem versyonu 31.500 tl fiyat aldım ve son pazarlıklı hali

kafam karışıkekonomik ve donanım yönünden linea ağır geliyo era ise 1.5 olması yeni motor yapısı ilgimi çekiyo sizlerinde fikirlerini almak istedim hem era hemde linea kullana arkadaşlarizlenimlerini yazarsa sevinirim saygılarrr

2. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bence Era. 1.5 110hp muhteşem bir motoru olduğu için.
    Sadece konfor yönünden lineaya göre zayıf kalabilir ama dediğim gibi performansta tartışılamaz bile.

3. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dişini biraz daha sık chevrolet cruze al derim

4. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence 2 aracında deneme sürüşünü yapın. era bir çok yönden üstün olmasına karşın süspansiyonu berbat. tangır tungur sesler yüzünden soğutuyor kendinden.

5. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kesinlikle era crdi derim ... hem daha güçlü gem daha yakışıklı bir araç ... ama lineanın ön konsolu daha hoş ...

6. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Linea dizel kullandım. Motor düşük devirlerde bile sanki kucagında calısıyor. İzolasyon sıfır. Era derim ben.

7. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkürler arkadaşlar

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    palioya 1.3 motor, puntoya 1.3 motor tamam ama...Lineanın kasasına 1.3 motor az gelir..

9. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hyundai araçlarından Accent'ten 3 tane, Getz'den 1 tane kullandım. Sonra araçlar satıldı. 2 tane Linea alındı. Hatta ilk kendim aldım. Kullandım. Gerçekten Hyundai Era'ya Getz'e konfor ve yakıt bakımından fark atar. Sonra babam da beğendi ve en full olan modeli Emotion olanını 1 hafta önce aldı. Emotion modeli gerçekten çok dolu. ABS - 6 hava yastığı - ESP ve diğer tüm güvenlik önlemleri (EDR vs... diye gidiyor tam olarak harflerini bilemiyorum) renkli cam, soğutmalı torpido, ön arka kolçaklar, dış nikelajlar, deri direksiyon ve vites topuzu, çift renkli konsol, elektrikli bel destekli yükseklik ayarlı kadife koltuklar, mp3 çalar usb'li, blu me özelliği ile eller serbest stilde tüm telefon fonksiyonları, 16 inç orjinal çelik jant, 4 cam otomatik, içeriden açılan bagaj kapağı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyonu, dijital kliması, arka taraf ısıtma difüzörleri, hill holder, arka perde, 8 hoparlör, kapsamlı yol bilgisayarı (arızaların bile nerede olduğunu yazıyor)ve sayamadığım aklıma gelmeyen birçok özelliği var.

Motoru güçsüz diyenler alışmadıkları için böyle diyorlar. 1. vitesi gerçekten çok ağır ama araba kıpırdar kıpırdamaz 2. vitese atarsanız ve zamanlamasını alışınca iyi yaparsanız tokatlayamayacağınız araba kalmaz.
    Yakıt konuusna gelince Hyundai'nin dizelleri gerçekten çok yakıyormuş. Bu zamana kadar boşuna fazladan mazot parası vermişim (Diyeceksiniz ki senin arabaların bakımsızdır. Hepsi servis bakımlıydı. Yağ değişimine bile servise giderdi. Servistekiler de otocenter'dakiler de Hyundailerin çok yaktıklarını söylüyorlar)
    Vergi konusunda da avantajlı olunuyor. 1248 cc olmasından dolayı 1.3, 1.5 motorlardan daha az vergi ödüyorsunuz.
    Özellikleri bunlar. Bunların kaç tanesi Era'da var?

Sadece motorun güçsüz oluşundan yakınırsanız eğer kullanınca alışacaksınız. Motor sesi konusunda daizolasyonu kötü diyenler bence yanılıyorlar. Bakımsız bir araca binmişseniz ses içeri çok gelebilir. Ancak kendi araçlarımızda ses abartıldığı kadar gelmiyor.
    Yol tutuşuna gelince kimse lütfen Getz, Accent ile Linea'nın yol tutuşunu kıyaslamasın. Büyük yanılgıya kapılır. Fiat oturaklı bir otomobil yapmış!
    Bagaj konusuna gelince Era ile kıyasladığınızda yine Linea'nın liderliği ortaya çıkıyor.
    Fren konusunda da Linea bastınız mı sarsıntısız ve sapma olmadan duruyor.
    Far konusunda da çift ampul olduğundan dolayı Renault'un farları kadar başarılı.
    Bu forumda da birçok kullancının yaptırmak istediği sustalı anahtar orjinal olarak var. Yani ekstradan sustalı yaptırmak için para vermiyorsunuz. Anahtardan bagajı da açabiliyorsunuz...

Ayrıca yedek parça konusunda da oldukça cazip fiyatlara sahip. 1.3 motorun yağ değişimi (2.5 litre alıyor Selenia) hava filtresi,mazot filtresi (en pahalısımazot filtresi 55 TL ve orjinaldir.Üçyağlamada bir değiştiriliyor) polen filtresi, yağ filtresihepsi toplamda 140 TL civarında tutuyor. Mazot filtresini 3 yağlamada bir değiştiğini düşünürsek 75 TL'ye komple yağ değişimi ve bütün filtreleri değiştirebiliyorsunuz. Hyundai Getz'in orjinal polen filtresini servis 60 TL'ye satıyor. Sadece bunu not düşmem yeterli parça konusunda!

Tüm bunların yanı sıra Linea C sınıfı, Era ve Getz'ler B sınıfı araçtır. Kasko değerleri içinde de böyle geçer. Bunun için kıyaslamayı Hyundai Era ile değil Fluence, Megane, Honda Civic, Ford Focusile yapmanızı öneririm.

Linea ile ilgili sorunuz olursa msn'den ya da özel mesajla da ulaşabilirsiniz...
    Düzenleyen : Burak

10. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    polen filtresinin pahalı olduğuna katılıyorum. elantra için sormuştum 70 küsür demişlerdi. fakat elantranınhava ve yağ filtresi için 11 tl kdv dahilyetkili servis olan bayraktarapara ödedim.

fiat linea mı yoksa eramı derseniz.
    eğer aracı alıp 8-10 sene binmeyi düşünüyorum derseniz era derim.
    fakat biz maksimum 5 sene kadar biner sonra değiştiririz derseniz linea derim.

11. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Palio, Punto, Albea70 beygir. Linea 90 beygir. 1.6 multijeti 105 beygir ve 6 vites. Buna da önem gösterin. Getzlerde de 88 ve 110 beygir olanı var. Motor aynı ama yazılımları farklılaştırılarakgüçleri yükseltiliyor. Fiat'ta da bu var sonuç itibariyle...

12. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Vergi avantajı lineadan yana donanım olarakda üstün ama test etmek lazım kesin sonuç o zaman çıkar birde mutlaka bakım masraflarınıda göze alın derim ben.Bu arada erada yakın da kasa değişecek diyebiliyorum
    Düzenleyen : bilisim

13. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Zaten bir arabayı alıp 8-10 sene binmek cebinize zarar demektir. Maksimum 2-3 yılda değiştirilmeli. 10 yıl duran bir aracı satmaya kalksanız satacak adam bulamazsınız. Fiyatı dip yapar. Daha fazla para koyup aracınızı yenilemek zorunda kalırsınız.

Getz'in polen filtresine 60 TL ödeyince Hyundai'den nefret etmiştim. Yolunacak kaz olarak görüyorlar...

14. emre027

emre027 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam linea , derim
    performans olarak biraz sorunlu olupr era ya göre ama kalite de era dan cok cok öndedir

15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    niye cebe zarar olsunki biz 97 senesinde 3750 tlye corolla aldık 13 sene bindik 10 bin tlye yetkili bayiye verip sıfır yaris aldık. bu geçen 13 yıllık süre içerisinde araç hiç masraf çıkarmadı yağını suyunu değiştirip devam ettik onlarıda yetkili serviste değişmedi dışarıda ustaya değiştiriyorduk. benim anlatmaya çalıştığım. uzun vadede kimse kusura bakmasın ama linea resmen dağılır. fiatın eski araçlarına bakabilirsiniz. bir arkadaşım 2009 punto aldı direksiyonu çevirirken direksiyon alt kısmı yukarı aşağı oynuyor. kore japon araçları uzun vadede çok daha dayanıklı oluyorlar.

16. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Her iki araç arasında kalite olarak önemli farklar yok bence. Hatta belki era daha kaliteli olabilir. Sorunsuzlukta da eranın önde olduğuna inanıyorum.
    Linea da 1.3 multijetin yakıt ve vergi avantajı var. Ayrıca bagaj da daha geniş. Fakat arka baş mesafesi az eraya göre. Süspansiyon olarak linea daha öndedir kesinlike. Motor-performans olarak da era. O manyak motoru insanda bağımlılık yapıyor. Bir de linea nın elektrik destekli sistemi kullanımı daha zevkli hale getiriyor. Tabi normal hidrolik olan era da hissiyat daha iyi.
    İç ve dış tasarım kişiye bağlı. Ben eranın içi ve konsol tasarımını fakat lineanın da dış tasarımını beğeniyorum. Linea daha uzun ve büyük dıştan. Bu da gösterişli hava veriyor fakat kabarık uzun burnu manevraları zorlaştırıyor. Aslında biribirlerine yakın ekonomi araçları.
    Fakat Fiatın bu aracı "C" sınıfı diye öne sürmesi biraz sinir bozucu. Yapı olarak bu aracın C sınıfı olduğuna inanmıyorum. Olsa olsa B+ olur.
    Bence sürün hangisi hoşunuza giderse onu alın.
    Düzenleyen : bsdera

17. secebay

secebay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    abi ben linea derim 1.3 motoru sakın küçümseme opel de aynı motoru cdti diye araçlarına takıyor ve bu motoru kullanmış biri olarak söylüyorum harika ve canavar gibi bir motor, yalıtım dizel araçta her zaman tatmin edici olmaya bilir ama lineada yüksek hızlarda motor sesi duymadım. bi kere şu var eranın içine gir malzeme kalitesine bak bi de, lineaya arada çok fark vardır. ben derim ki al bir linea...
    bende nasipse en kısa sürede milenyumumu satıp bir opel astra alıcam
    1.3 cdti olması konusunda da bi korku duymuyorum...

Düzenleyen : secebay

18. Hayrettin82

Hayrettin82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hayrettin DALDAL
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Merhabalar 2007 eram var; ama sıfır araç alacak olsam sabit fikirli olmamaya çalışırım.

19. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    nekadar aciklayici anlatilmis..
    linea alasim geldi walla....

20. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

doğru söze ne denir, çekik gözlülerden şaşmıcan https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş