Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Era Boya

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serkan0544 tarafından 12 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. serkan0544

serkan0544 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 model era var.Sis lambalarının altındaki kısımda boyalar kalktı. Benim anlamadığım era'ların boyaları bu kadar incemi? Çok az bi yere yavaşça dokummamda hemen boya kalkıyor.Çizik olsa pasta,cila yaparım.Boya kalkınca yapacağım bişey kalmıyor.Diğer araç şahinde bile hızlı vurmamda bile sadece ufak çizik meydana geliyordu.

2. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam maalesf hyundai de kaporta boya böyle en ufak çizikte hemen paslanır boya dökülür ben iki sene kullandım kaporta boya haricinde her şeyinden cok memnundum hyundai su kaporta boya olayını çözse tam benim arabam olacak ben fiat ın arabalarına bile bakıyorum arabanın boyası kalkmış galvanizi ortada paslanma yok hyundai fiat kadar bile olamadı su konuda

3. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    piyasada tamponunda boya kalkan yegane araba hyundai serileridir. hele admire tampon kalkma şampiyonudur. bugüne kadar 2 era gördüm. bazı tamponlar astar boya atılmadan çıktıkları için mi böyle oluyor bilemiyorum.
    ben;
    her uzun yol dönüşü taş vuruklarına rütuş yapar, hard shell dediğimiz sert cila ile tamponu cilalarım. yine yılda 2 kez aracımı cilalarım.
    kapılardaki çıta seviyesinin altını hardshell, çıta üstünü siyah plastiklerde beyaz iz bırakmayan cilalarla cilalarım.
    herkese tavsiye ederim.

boya kalkmasına sebep olacak yegane unsur basınçlı su ile yıkama o yüzden boya hasarlarını onarın.

beyaz leke bırakmayan cilaların üzerinde "no white residue" gibi bir ifade vardır
    Düzenleyen : mdx78

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Kıvrımlı bölgelerde boya çok daha ince oluyor o nedenle az sürtünmeyle bile atma yapabiliyor. Benim kuzenin sıfır aldığı 2000 model milenyum kasanın ön tamponunda boya atması var ama ne kaza yaptı ne de sürttü. Altta astar görünmüyor ama direk siyah tampon çıkmış. Astar atmamışlar heralde tamponu direk boyamışlar.
    Bir de hyundai dahil uzakdoğu araçlarının boyaları yumuşak boyadır. Fırça sünger veya diğer etkenlerden kolayca etkilenip çizilirler. Ben fırçasız yıkama yaptığım ve çok dikkat ettiğim halde bolca kılcal çizik var aracımda.

5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ah bu çizikler aaahhh.ağız tadıyla binemiyorum her gittiğimde bir tarafı çizik.gerçekten de çok çabuk çiziliyor.artık alışıyorum birkaç aya kadar umursamaz olurum inşallah https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

6. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    +1000 hatta 10.000 diyorum çok yazık

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Açık renkli araçlar daha avantajlı çizik konusunda ama benim gibi koyu araç sahiplerinin işi daha zor.

Bu Sayfayı Paylaş